یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۶:۴۳May 2024 19
جستجوی پیشرفته

مش فایبرگلاس دیوار چیست؟

 

 

خوشبختانه این روزها تکنولوژی در مهندسی عمران و ساخت وساز با سرعتی باور نکردنی در حال رشد است. نتیجه این رشد ابداع و ساخت محصولات جدیدی ساختمانی مانند مش فایبرگلاس دیوار است که علاوه بر آسان‌تر کردن کارها و پایین آوردن هزینه‌ها، ایمنی را نیز در صنعت ساخت و ساز افزایش می‌دهد. مش فایبرگلاس، یکی از کاربردی‌ترین محصولاتی است که در حوزه‌های مختلفی همچون ساختمان سازی، ترمیم بنا و... به کار برده می‌شود. در ادامه شما را با مش فایبرگلاس، انواع و کاربردهای آن، به ویژه در وال پست‌ مش فایبرگلاس، بیشتر آشنا خواهیم کرد.

 

مش فایبرگلاس چیست؟

تاریخچه تولید مش فایبرگلاس به دهه 1930 میلادی باز می‌گردد. این محصول نوعی توری با شبکه‌های منظم است که از الیاف بسیار نازک و مقاوم شیشه ساخته شده است. ویژگی‌های خاص مش فایبرگلاس به مرور زمان باعث محبوبیت بیشتر آن و کاربردهای وسیع در صنایع مختلف، بخصوص صنعت ساختمان شده است. این محصول در حوزه ساختمان سازی، به عنوان مش فایبرگلاس دیوار شناخته می‌شود و به طور ویژه برای یکپارچه سازی و تقویت بتن و همچنین مقاوم سازی دیوارها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

الیاف شیشه‌ای که در این نوع توری مورد استفاده قرار می‌گیرند ضخامتی بین 5 تا 25 میکرون دارند و دارای مزایای بسیاری نسبت به توری‌های فلزی هستند. به همین دلیل به مرور در بسیاری از حیطه‌ها جایگزین آن شده‌اند. علاوه بر این، وال پست‌های قدیمی نیز با روی کار آمدن مش فایبرگلاس، کم کم کنار گذاشته شدند و امروزه در بسیاری از موارد، توری‌های فایبرگلاس به خوبی جای وال پست‌های فلزی را پر کرده‌اند.

 

مزایای استفاده از مش فایبرگلاس دیوار چیست؟

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مثبت مش فایبرگلاس، مقاومت آن در برابر محیط‌های قلیایی است. نوعی از این توری‌ها هنگام تولید به ماده‌ای ضد قلیایی آغشته می‌شوند و به این ترتیب در برابر عوامل قلیایی مقاوم می‌گردند. این یک مزیت بزرگ برای مش فایبرگلاس است، زیرا قرار است در محیط قلیایی همچون محیط بتن یا پلاستر سیمانی مورد استفاده قرار گیرد.

 

مش فایبرگلاس دیوار در برابر کشش نیز بسیار مقاوم است. طول عمر بالا، وزن سبک، نصب آسان و سریع، مقاومت بسیار خوب نسبت به رطوبت و حرارت، سازگاری با متریال‌های گوناگون و... از دیگر مزایای این محصول به شمار می‌روند. نصب این توری‌ها نیاز به تخصص و تجربه چندان بالایی ندارد و به همین دلیل با صرف هزینه‌ای پایین می‌توان از آن بهره گرفت.

 

انواع مش فایبرگلاس دیوار کدام است؟ 

انواع مش فایبرگلاس دیوار را می‌توان بر اساس معیارهای مختلف دسته بندی کرد، اما یکی از کاربردی‌ترین دسته بندی‌ها، با توجه به ابعاد چشمه و وزن الیاف صورت می‌گیرد. به طور معمول الیاف فایبرگلاس، خصوصا نوع مقاوم به قلیا آن، با چشمه‌هایی در ابعاد مختلف و حتی گاهی به طور سفارشی تولید می‌گردند. با این حال مرسوم‌ترین ابعاد چشمه مش فایبرگلاس عبارتند از:

•چشمه 3 در 3

•چشمه 4 در 4

•چشمه 5 در 5

•چشمه 8 در 8

•چشمه 10 در 10 و...

 

 

مش فایبرگلاس دیوار از نظر وزن الیاف نیز در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرد. بدیهی است هر چقدر وزن الیاف بالاتر باشد، مقاومت و طول عمر آن نیز بیشتر است. توری‌های موجود در بازار معمولاً دارای وزن 110 گرم، 125 گرم، 145 گرم و 200 گرم بر متر مربع هستند. البته توری‌هایی با وزن پایین‌تر، مانند 75 گرم و وزن‌های بسیار بالا مانند 700 یا 930 گرم بر متر مربع نیز تولید می‌شوند و بر حسب نوع نیاز مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای مثال برای تقویت سنگ‌های تزئینی ساختمان، می‌توان از توری‌های 75 گرمی و برای افزایش استحکام سنگ‌های مرمر و گرانیت از توری‌های 145 گرمی کمک گرفت.

 

کاربرد مش فایبرگلاس چیست؟

مش فایبرگلاس دیوار تنها یک نمونه از کاربردهای وسیع توری‌ فایبرگلاس است. در ادامه انواع کاربردهای مهم و رایج این محصول را معرفی خواهیم کرد.

•استفاده در سیستم وال مش دیوار

می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین موارد کاربرد مش فایبرگلاس، استفاده در سیستم وال مش دیوار یا وال پست مش است. مش فایبرگلاس با نصب صحیح و اندود شدن با پلاسترهای ویژه همچون پلاستر سیمانی، می‌توانند بهترین گزینه برای اجرای وال پست مش باشند. 

•ترمیم و مقاوم سازی بناهای تاریخی

ترمیم بناهای تاریخی کاری بسیار حساس و بعضا پیچیده است. مصالح به کار رفته در این بناها به اندازه مصالح جدیدی که امروزه در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرند، مقاوم نیستند. مش فایبرگلاس دیوار می‌تواند یک گزینه بی‌رقیب برای ترمیم این بناها باشد، زیرا بدون دردسر و بدون ایجاد تغییرات بزرگ در بنا، به مقاوم شدن آن و جلوگیری از تخریب کمک می‌کند. سبک بودن توری فایبرگلاس و امکان نصب آن‌ها در کنار مصالح قدیمی، از ویژگی‌هایی است که آن را برای مقاوم سازی ساختمان‌های تاریخی مناسب می‌سازد.

•قطعات بتن اکسپوز مناسب برای نما کاری های داخلی و خارجی

علاوه بر مش فایبرگلاس دیوار، انواعی از این توری‎ها برای نمای ساختمان‌ها نیز به کار برده می‌شوند. قطعات بتن اکسپوز یکی از مرسوم‌ترین مصالح به کار رفته برای نماکاری داخلی و خارجی ساختمان هستند که از ترکیب بتن با مش فایبرگلاس ساخته می‌شوند. استفاده از الیاف فایبرگلاس موجب مقاوم‌تر شدن قطعات بتنی می‌گردد و به این ترتیب آن‌ها را برای نمای ساختمان، مناسب می‌سازد. از آنجایی که قطعات به کار رفته در نما عموما در معرض تغییرات آب و هوایی، آب و رطوبت، ضربه و... هستند، باید بسیار مقاوم باشند که مش فایبرگلاس این ویژگی را به آسانی مهیا می‌سازد.

•ساخت قطعات و پانل بتنی پیش ساخته

مش فایبرگلاس دیوار کاربرد جذاب دیگری نیز دارد و آن استفاده در ساخت قطعات پیش ساخته است. پانل‌ها و دیوارهای پیش ساخته‌ای که به کمک مش فایبرگلاس تهیه شده‌اند، دارای مقاومتی بی‌نظیر نسبت به محیط‌های قلیایی، مواد شیمیایی، رطوبت، آتش، ضربه و... هستند. استفاده از الیاف فایبرگلاس در این قطعات بتنی، موجب یکپارچگی آن‌ها می‌گردد و استحکام مکانیکی آن‌ها را تا حد قابل توجهی بالا می‌برد. انعطاف بالا، عایق بودن در برابر جریان الکتریسیته، صرفه اقتصادی و... از دیگر مزایای استفاده از این محصول در ساخت پانل‌های پیش ساخته به شمار می‌رود.

 

وال مش دیوار چیست؟ 

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، مهم‌ترین کاربرد مش فایبرگلاس دیوار در ساخت وال پست است. در قدیم وال پست‌ها اغلب از جنس فلز ساخته می‌شدند که هر چند از مقاومت خوبی برخوردار بودند، اما معایب متعددی را نیز به همراه داشتند. بالا بردن وزن سازه، عدم مقاومت در برابر رطوبت، نصب نه چندان آسان، زمان‌بر بودن پروسه نصب، لزوم نیاز به نیروی حرفه‌ای برای اجرا و... از جمله این معایب هستند.

 

با روی کار آمدن وال پست مش، یعنی وال پست‌هایی که در آن‌ها از توری‌ و مش فایبرگلاس استفاده می‌شود، وال پست‌های قدیمی به مرور کنار گذاشته شدند. مش فایبرگلاس دیوار به دلیل مزایای بی‌شماری که دارد جایگزینی عالی برای وال پست‌های قدیمی به حساب می‌آید. برای نصب وال مش دیوار تنها به توری‌های فایبرگلاس و پلاستر گچی یا سیمانی نیاز است و در عرض مدتی کوتاه دیوار مقاوم سازی شده و ساختاری یکپارچه پیدا می‌کند. این نوع وال پست، نیروهای وارده بر دیوار را به قاب و اسکلت اصلی ساختمان منتقل می‌سازد و به این ترتیب نقش مهمی در ایمن سازی ساختمان‌های امروزی در برابر حوادث طبیعی مانند زلزله دارد.

 

 

قیمت فروش مش فایبرگلاس دیوار به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت انواع مش فایبرگلاس به عواملی متعدد بستگی دارد. وزن الیاف و ابعاد چشمه، اولین عامل تعیین کننده قیمت است. علاوه بر این توری‌های الیاف شیشه بعد از تولید به رزینی مناسب آغشته می‌شوند که موجب مقاومت بیشتر آن‌ها در برابر قلیا می‌گردد. نوع رزین مورد استفاده نیز نوع و قیمت مش را تعیین می‌کند. قابلیت‌ها و میزان مقاومت مش، میزان استاندارد بودن آن، خرید با واسطه یا بی‌واسطه و... از دیگر فاکتورهای مؤثر در قیمت نهایی هستند.

مش فایبرگلاس دیوار یکی از محصولاتی است که بدون شک تغییراتی بزرگ و مهم در صنعت ساختمان سازی ایجاد کرده است. مطمئن باشید با خرید و استفاده از این محصول می‌توانید تا حد بسیار زیادی در هزینه‌های پروژه و همچنین در زمان صرفه جویی کنید. البته لازم است پیش از خرید با یک کارشناس کاربلد در این زمینه مشورت نمایید تا شما را برای خرید نوع مناسب مش، با توجه به کاربرد و بودجه‌ای که در نظر گرفته‌اید، راهنمایی کند. 

شرکت مقاوم‌سازی افزیر به عنوان یکی از بزرگترین تامین‌کنندگان مصالح مورد نیاز جهت ترمیم و مقاوم‌سازی انواع سازه‌های مسکونی، تجاری و صنعتی در کشور فعالیت دارد. جهت اطلاع از هزینه خرید مش فایبرگلاس و استفاده از آن در سیستم وال پست مش و یا ترمیم و مقاوم سازی ساختمان های تاریخی و....، کارفرمایان، پیمانکاران و مجریان محترم می‌توانند به وب‌سایت شرکت مقاوم‌سازی افزیر به آدرس www.afzir.com مراجعه نمایید.