یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۶:۴۳May 2024 19
جستجوی پیشرفته

شرکتی که برای مشتریان اروپایی طراحی ویلا انجام می‌دهد!

 

هدف از طراحی ویلا، طرح‌ریزی فضایی راحت و منطبق با نیازها و سلیقه‌ی مشتری است. اگر شما تصمیم به ساخت ویلا دارید قبل از هر چیز باید در نظر بگیرید که ویلا را دقیقا برای چه هدفی می‌سازید، چه کسانی قرار است در آن اقامت کنند و چه مقدار بودجه حاضرید برای این کار  صرف کنید. آیا فقط هنگام تعطیلات از آن استفاده می‌کنید؟ آیا هدفتان بیشتر یک سرمایه‌گذاری سودمند است؟

در طراحی ویلا ، علاوه بر نیازها و بودجه‌تان سلیقه‌ی شما هم تعیین‌کننده است. سبک زندگی هر کس و وسایل شخصی او اعم از لباس‌ها، اتومبیل یا خانه تا حدودی علایق و سلایقش را نشان می‌دهند. ساختمان محل اقامت شما هم می‌تواند جهان‌بینی و برخی از ارزش‌هایتان را آشکار سازد.

 

بد نیست قبل از آغاز به ساخت ویلا اطلاعات مختصری درباره‌ی طراحی و معماری به دست آورید. این به شما یاری می‌دهد تا سبک مورد علاقه‌تان را راحت‌تر پیدا کنید. طراحی ویلا کاری بسیار دقیق و ظریف است و برای دست‌یابی به هدف مطلوب باید در انتخاب طراح بسیار دقت کنید.

 

مروری بر تاریخ 

پیشینه‌ی ساخت ویلا به دوران روم باستان می‌رسد. اقتصاد روم بر پایه‌ی برده‌داری قرار داشت. از آن‌جا که برده‌ها به اسارت در آمده بودند و با زور وادار به انجام کار می‌شدند امکان آن وجود نداشت که وسایل تولید گران‌قیمتی در اختیارشان قرار داده شوند چون احتمال تخریب آن‌ها وجود داشت. از این‌رو در امپراطوری روم سرمایه‌گذاری چندانی در تولید انجام نمی‌شد. در عوض، ثروتمندان، ثروت‌های افسانه‌ای خود را صرف مصارف تجملی می‌کردند. یکی از این تجملات ویلاهای آن‌ها بود.

با هجوم بربرها امپراطوری روم و طبقه‌ی اشراف آن از هم پاشیدند. راهبان مسیحی که از تمدن دنیوی روم به بیرون از شهرها کناره‌گیری کرده بودند برخی از ویلاها را تصرف و به صومعه تبدیل کردند. با آغاز رنسانس و ظهور سرمایه‌ی تجاری، ثروتمندان و بازرگانان ایتالیا ویلاها را بازپس گرفتند. 

                                                             طراحی ویلا در دوران رنسانس

  

نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که ویلاهای با شکوه اشراف روم فقط به قصد استراحت و آسایش خاطر ساخته نشده بودند بلکه در ضمن وسیله‌ای بودند برای این‌که شکوه و عظمت صاحب خود را به نمایش بگذارند. این هدف، به خوبی در طراحی ویلا به سبک رومی دیده میشود.

در کشور ما از ادغام باغ ایرانی در کاخ، بناهایی به شکل کوشک برای گذران اوقات فراغت اشراف به وجود آمدند که در سایر نقاط جهان نیز مورد تقلید قرار گرفتند و تأثیرشان در طراحی ویلاهای جدید هم دیده می‌شود.

 

سبک‌های طراحی ویلا

امروزه با گسترش ارتباطات و رسانه‌ها، مردم در جوامع گوناگون تنها محدود به فرهنگ بومی خود نیستند. سبک‌های مختلف ادبی، هنری و معماری رایج در کشورهای مختلف لزوما منشاء داخلی ندارند. در حال حاضر شیوه‌های متنوع طراحی ویلا وجود دارند که ذکر تمام آن‌ها در این نوشتار نمی‌گنجد. هدف، تنها معرفی چند سبک اصلی برای آشنایی است.

 

طراحی ویلا به سبک کلاسیک

طراحی ویلا به سبک کلاسیک ریشه در معماری یونان و روم باستان دارد. هدف از آن تحت تأثیر قرار دادن بیننده و نمایش شکوه و عظمت است. ویژگی‌های آن، وجود نظم و تقارن، ستون‌های بلند و پرهیبت و مجسمه‎های سنگی عظیم‌اند و تزئینات و گچ‌بری‌های ظریف در تمام ساختمان وجود دارند.                 

 

                                          طراحی ویلا به سبک کلاسیک

 

مبلمان داخل ساختمان همانند مصالح به کار رفته در آن باید باشکوه و گران‌قیمت باشند. آینه‌‎های قدی، سنگ‌های قیمتی، ساعت‌های ایستاده و مبلمان استیل به همراه تخت‌خواب‌های چوبی دارای حکاکی با این سبک از معماری هم‌خوانی دارند. برای نورپردازی ویلا از لوسترهای بزرگ و مجلل استفاده می‌شود.

 

طراحی ویلا به سبک مدرن

زیبایی سبک مدرن، بیشتر به خاطر سادگی آن است. در معماری مدرن کارکرد با ایده‌هایی ترکیب می‌شود که فرم‌های تاریخی از آن حذف شده‌اند. معماری مدرن تا حدودی نسبت به تاریخ و فرهنگ بی تفاوت است و یک نوع جهان‌وطنی را ترویج می‌کند. هدف این نوع معماری کنار گذاشتن تقلید است و در آن آفرینش فرم‌ها و طراحی سازه‌های جدید مورد توجه قرار می‌گیرند. در معماری مدرن به مصرف بهینه‌ی انرژی و جلوگیری از آسیب رساندن به محیط زیست هم بهای زیادی داده می‌شود. مصالح به کار رفته در آن بسیار متنوعند و با فناوری جدید پیوند محکمی دارند. این مصالح شامل بتن، فلز، چوب و شیشه هم هستند.                                                           

 

     طراحی ویلای مدرن

 

در طراحی ویلا به سبک مدرن از فرم‌های مکعبی و سطوح عمودی یا افقی استفاده می‌شود. تزئینات غیر ضروری رایج در معماری سنتی از ساختمان حذف شده‌اند و همه چیز کاربردی و عمل‌کردی هستند. در ویلای مدرن پنجره‌های بزرگ و سراسری وجود دارند که علاوه بر تأمین نور فضاهای داخلی، باعث ارتباط نزدیک‌تری با طبیعت اطراف می‌شوند. مصالحی که در ساخت ویلای مدرن به کار می‌روند به طور کلی نسبت به سبک کلاسیک کم‌هزینه ترند و با مبلمان و دکوراسیون ساده‌تری هماهنگی دارند. دکوراسیون خانه بهتر است زیاد شلوغ نباشد و بیشتر از وسایل تک‌رنگ، مثلا به رنگ خاکستری، سفید، سیاه یا طوسی استفاده شود. 

 در کشور ما از ترکیب معماری مدرن با معماری سنتی ایرانی ساختمان‌های زیبایی ساخته می‌شوند. در ساخت آن‌ها از مصالح بومی استفاده شده و طراحی آن‌ها با شرایط آب و هوایی منطقه سازگار است. در آن‌ها ایوان و حیاط حوض‌دار و نمای آجری به چشم می‌خورند و به پیروی از فرهنگ ایرانی، حفظ حریم خصوصی و تفکیک میان بیرون و اندرون رعایت می‌شوند. همه‌ی این‌ها اما با تکنیک‌های مدرن درآمیخته‌اند و تلاش شده است تا از مزایای هر دو سبک بهره گرفته شود. 

 

مراحل ساخت

بعد از این‌که هدفتان را از ساخت ویلا معین و سبک طراحی آن را انتخاب کردید می‌توانید به سراغ یک مهندس نقشه‌کش بروید و نقشه‌ی ویلایتان را انتخاب کنید. در مرحله‌ی بعد با توجه به نقشه‌ای که در دست دارید باید زمینی مناسب ساخت ویلا پیدا کنید.

ساخت ویلا عملیاتی تخصصی و شامل این مراحل است: گودبرداری، بتن‌ریزی و اسکلت‌بندی، دیوار کشی، ساخت سقف ویلا، نماکاری، محوطه‌سازی، ایجاد فضای سبز و نصب درب ویلا.

نمای ویلا بخش مهمی از بناست که بر بیننده بسیار تأثیر‌گذار است. با توجه به این‌که نقش مهمی در حفاظت از ساختمان در برابر عوامل محیطی مثل باد و باران، هوای گرم و سرد، تابش مداوم نور خورشید و حشرات دارد ضرورت دارد از مصالح مناسب و مستحکم ساخته شود. برای طراحی نمای ویلا بهتر است با معماران متخصص در این زمینه رایزنی شود.

 

گروه بین المللی مهندسین آرکاورجاوند با سابقه چندین ساله در طراحی و ساخت ویلا و همچنین انجام پروژه های ویلایی در کشورهای اروپایی و امریکای جنوبی مانند انگلستان، اوکراین و ونزوئلا و... سعی کرده است طرح هایی متناسب با معماری روز دنیا و استانداردهای جهانی ارائه کند. جهت اطلاعات بیشتر می توانید به وب سایت این مجموعه مراجعه و با مشاورین مشورت نمایید.