یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۳:۵۶May 2024 19
جستجوی پیشرفته

کهکشان، مسابقه‌ای با تکنولوژی واقعیت افزوده

این روزها شاهد پخش مسابقات مختلف در غالب محک زدن اطلاعات عمومی، استعدادیابی و کشف مهارت‌ها، زور آزمایی، تست هوش و غیره هستیم. بنابراین هیچ کدام از این مسابقات تلویزیونی یکنواخت و شبیه به هم نیستند. برخی از مسابقات آسان و صرفا سرگرم‌کننده  بودند و در برخی دیگر پرسش‌های سخت و مراحل دشوار پیش‌روی شرکت‌کنندگان بود و بر اساس توانایی مالی تهیه کننده یا اسپانسر برنامه هم جوایزی به برندگان اهدا می‌شد.

و اما یکی از این مسابقات تلویزیونی، که این روزها در میان نوجوانان حسابی معروف شده است، مسابقه کهکشان‌ است. البته تاکنون دو فصل از این مسابقه تهیه و تولید شده است و فصل دوم آن از پخش زنده شبکه امید هم پخش می‌شود.

محتواهای هر یک از این مسابقات هم به صورت، پرسش‌هایی شبیه به بازجویی، حدس‌زدن مشاغل افراد، سوالات سنگین علمی، معما، محتوای غنی فرهنگی و تخصصی از محتواها و موضوعات این مسابقات بودند. گاهی اوقات در این مسابقات، رقابت هدف اصلی برنامه بود و گاهی ارتقای سطح دانش جامعه، قصد برنامه‌سازانش بود.

 

 

اما وجه شباهت تمامی مسابقات بر این اساس است که در هر کدام از آن‌ها عده‌ای دور هم جمع می‌شوند و شانس خود را برای برنده شدن و بردن جایزه محک می‌زنند. شما هم به‌عنوان یک تماشاگر در منزل نقش یک داور را بازی می‌کنید و با تمام وجود فرد یا تیم مورد علاقه‌تان را از راه دور تشویق کرده و لحظاتی پرهیجان و سرگرم‌‌کننده را طی می‌کنید.

به همین منظور ما در این مقاله تصمیم گرفتیم تا شما را با این مسابقه، مراحل و نحوه اجرای آن آشنا کنیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

 

درباره مسابقه کهکشان‌ بیشتر بدانیم.

در تعریف مسابقه این طور آمده است که، «کهکشان» مسابقه‌ای نوآورانه است که علاوه بر فضای فیزکی از تکنولوژی «واقعیت افزوده» هم استفاده کرده تا مخاطبان در خانه‌هایشان بتوانند حس حضور فیزیکی در این مسابقه را تجربه کنند. 

در حقیقت مسابقه بزرگ «کهکشان» یکی از برنامه‌های شاخص نیمه دوم سال ۱۴۰۰ بود که از پخش زنده شبکه 5 روی آنتن رفت. در این مسابقه ویژه و منحصر به فرد در طول تاریخ مسابقات تلویزیونی، برای اولین بار است که از تکنولوژی جذاب واقعیت افزوده استفاده شده است.

کهکشان مسابقه‌ای متفاوت است که تاکنون دو فصل از آن ساخته شده است. در این مسابقه تلویزیونی شاهد اتفاقاتی جالب و مهیج هستیم. مسابقه‌ای که خیلی‌ها متفاوت‌ترین ویژگی آن را بُعد تعاملی و اپلیکیشن واقعیت افزوده یا AR آن می‌دانند. به طوری‌که این ویژگی، تجربه‌ای نو را در صدا و سیما قرار است، رقم بزند. 

 

 

در طراحی مسابقه بزرگ کهکشان با محوریت به چالش کشیدن ارتباطات انسان با رسانه‌ها و واکاوی واقعیت‌های مجازی(VR) و واقعیت‌های افزوده (AR) گام نوینی در تهیه و تولید مسابقات تلویزیونی برداشته است.

قابل ذکر است که هم اکنون فصل دوم مسابقه کهکشان به صورت هم‌زمان از طریق پخش زنده شبکه 2 درحال پخش است. تهیه کنندگی این مسابقه برعهده کمیل سوهانی بوده و محمد صادق باطنی به عنوان طراح مسابقه و محسن تقوی زنوز مشاور پروژه است. هم‌چنین بهراد رضازاده به عنوان دستیار تهیه و مدیر تولید، فاطمه دلاوری به عنوان سردبیر، مهدی آتش جام به عنوان مدیر فنی و طراح اپلیکیشن، حامد صفایی به عنوان مدیر هنری، بهراد جهانبخت به عنوان گرافیست، صالح رضاداد، مهدی امینیان و عباس نیک نفس به عنوان گروه طراحی مسابقات، شهرام قاسمی به عنوان طراح و مجری دکور و امیرمسعود توسلی به عنوان مدیر برنامه ریزی در این مسابقه ایفای نقش می‌نمایند.

 

واقعیت افزوده AR و واقعیت‌های مجازی VR چیست؟

واقعیت افزوده AR به معنای اضافه کردن چیزی است که در آن گرافیک، صدا و بازخورد لمسی به جهان طبیعی ما اضافه می‌شود. در این مورد بر خلاف واقعیت مجازی که شما در یک محیط کاملا مجازیVR هستید، واقعیت افزوده از محیط طبیعی شما استفاده کرده و به سادگی اطلاعات مجازی را در بالای آن قرار می دهد. واقعیت افزوده اغلب با استفاده از دوربین روی تلفن هوشمند، عناصر دیجیتالی را به یک نمایش زنده اضافه می‌کند و امروزه اغلب تلفن‌های هوشمند از برنامه‌های سنگین AR پشتیبانی می‌کنند.

هم‌چنین VR یک دنیای شبیه‌سازی شده با استفاده از کامپیوتر به شکلی قابل باور است که با استفاده از ابزارهای خاص به انسان‌ها امکان می‌دهد تا در آن قرار بگیرند و با آن تعامل برقرار کنند. به این ترتیب، این تکنولوژی رویای تجربه جهانی متفاوت، بدون ترک کردن محیط واقعی را امکان‌پذیر می‌سازد. کاربران واقعیت مجازی به درک و تجربه جهانی می‌پردازند که در واقعیت و اطراف آن‌ها وجود ندارد. به خاطر قابلیت‌های خاص این تکنولوژی از آن در انواع شبیه‌سازهای رانندگی و پرواز به رانندگان و خلبان‌های مبتدی امکان می‌دهد، بدون هیچ ریسکی تمرین کنند.

 

 

روند مسابقه «کهکشان» چگونه است؟

«کهکشان» یک مسابقه داستانی آینده‌ محور است که مخاطب را ابتدا با ابعاد بازی خود درگیر و به تدریج ابعاد قصه‌اش را به مخاطب معرفی می‌کند. قصه‌ای که به مرور به این مسابقه اضافه ‌می‌شود، این برنامه را وارد فاز تازه‌ای خواهد کرد. در واقع این مسابقه علاوه بر بهره‌گیری از تنوع لوکیشن و تکنولوژی‌هایی نظیر AR و VR ، به عنوان اولین مسابقه تلویزیونی شناخته شده است که در آن نمایش و مسابقه با هم تلفیق شده‌اند و  در آن شرکت‌کنندگان در مسابقه سفری را در دل تاریخ آغاز می‌کنند.

ویژگی مسابقه این‌گونه است که با اطلاعات عمومی کاری ندارد و مهارت فیزیکی، سرعت و هوش در آن حرف اول را می‌زند و همین تحرکی بودن مراحل، موجب جذابیت و هیجان بخش‌های مختلف مسابقه می‌شود و می‌تواند نظر  نوجوانان و جوانان را به خود جلب نماید و هم‌چنین در بخش «ادبستان» که روایتی از دوره قاجار است، اتفاقات تاریخی را برای آن‌ها بیان می‌کند و از سوی دیگر آن‌ها را با ادبیات غنی ایرانی آشنا می‌سازد.

در هر قسمت از مسابقه بزرگ کهکشان یک گروه شرکت کننده، تاریخ ارتباطات بشر را از گذشته تا به امروز طی می‌کند و به این بهانه با چالش‌های انسان در مواجهه با رسانه‌ها در هر یک از کهکشان‌های ارتباطی شامل کهکشان شفاهی، کهکشان چاپ، کهکشان دیجیتال، کهکشان اینترنت مواجه خواهند شد.

 

سخن آخر

اگر شما هم از مخاطبان شبکه امید هستید، می‌توانید این مسابقه را هر شب، حوالی ساعت 23 و تکرار آن را فردای همان روز ساعت 14 از این شبکه دنبال کنید. اگر هم دسترسی به تلویزیون نداشتید، می‌توانید مسابقه کهکشان را از پخش زنده شبکه امید و از طریق سایت پرمخاطب فام دنبال کنید.