یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۶:۴۳May 2024 19
جستجوی پیشرفته

تأسیس شرکت فوری و کم هزینه با موسسه الی ثبت

امروزه با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، ثبت شرکت نیز از طریق اینترنت امکان‌پذیر است؛ اما راه‌وروش خاص خودش را دارد. همچنین برای انجام کارهای تأسیس شرکت، باید مدارکی جمع‌آوری شود و در سامانه‌های مربوطه بارگذاری شود. برای راه‌اندازی کسب‌وکار خود، نیاز به ثبت شرکت دارید و با طی کردن فرایند ثبت‌نام، می‌توانید آن را انجام دهید. این فرایند در عین سادگی، جزئیاتی دارد و پیشنهاد می‌شود در هر مرحله با مشورت کارشناسان حقوقی و وکلا پیش بروید. دانستن مراحل و مدارکی که برای ایجاد یک شرکت نیاز است، معمولاً دغدغهٔ افرادی است که می‌خواهند اقدام به تأسیس آن کنند. پس از انجام ثبت، مراحل دیگری وجود دارد که هر یک از آن‌ها روند خاص خود را دارند. ازجملهٔ آن‌ها می‌توان به ثبت برند، ثبت تغییرات، دریافت گرید، رتبه‌بندی و غیره اشاره کرد. قبل از ورود به پروسهٔ ثبت، حتماً با مسائل حقوقی، مراحل ثبت‌نام، مدارک و غیره آشنا شوید. در غیر این صورت، ممکن است با داشتن کسری مدارک یا اشتباه در هر یک از فرایندها، متحمل هزینه‌هایی شوید که به ضرر شما تمام می‌شود.

 

 

تأسیس شرکت فوری و کم هزینه با موسسه الی ثبت

آشنایی با شرکت‌ها

قبل از آگاهی نسبت‌به فرایند تأسیس شرکت، بهتر است با مفهوم شرکت به‌خوبی آشنا شوید و دلیل تشکیل آن‌ها را بدانید. شرکت نوعی شخصیت حقوقی است و برای انجام فعالیت‌های بازرگانی، تجاری و ارائه انواع خدمات تشکیل می‌شود. در قانون تجارت، انواع شرکت‌ها نام برده شده و برای شرایط مخصوص هرکدام، توضیحاتی آورده شده‌است. طبق قانون تجارت، شرکت‌ها تقسیم بر دو دسته به نام شرکت‌های سهامی و غیرسهامی می‌شوند. همچنین شرکت‌های سهامی نیز شامل شرکت‌های خاص و عام و شرکت‌های غیرسهامی شامل تضامنی و مسئولیت محدود می‌شوند. انواع شرکت مختلط سهامی، غیرسهامی، نسبی، تعاونی تولید و مصرف نیز وجود دارند. برای تأسیس هریک از این شرکت‌ها، مقرراتی وجود دارد که باید رعایت شده و مراحل و شرایط تشکیل خاص خود را نیز دارند. بدون رعایت قانون و مقررات و انجام تشریفات آن‌ها، ثبت شرکت ممکن نیست.

تأسیس شرکت چه مراحلی دارد؟

مانند انجام هر امر اداری دیگر، تأسیس کردن یک شرکت نیز نیازمند طی کردن مراحل خاص خود است و شرایط تشکیل بخصوص خودش را دارد. امروزه اکثر نهادهای دولتی و غیردولتی، سامانه‌های خاص خود را ایجاد کرده‌اند تا به‌وسیلهٔ آن‌ها، طی کردن فرایند کارها آسان‌تر شود. به این صورت، روند تأسیس کردن شرکت نیز به دو صورت حضوری و اینترنتی امکان‌پذیر است:

مراحل تأسیس به‌صورت اینترنتی

برای انجام ثبت شرکت به‌صورت اینترنتی، تنها کافی است وارد سایت جامع ثبت شرکت‌ها شوید. در مرحلهٔ ابتدایی، روی گزینهٔ ثبت و تأسیس شخصیت حقوقی کلیک می‌کنید. پس از این‌که نوع شخصیت را انتخاب کردید، مراحلی نمایان می‌شود که باید آن‌ها را طی کنید. در این صورت با انجام این مراحل، می‌توانید شخصیت حقوقی موردنظر خود را به‌راحتی ثبت کنید.

مراحل تأسیس به‌صورت حضوری

برای انجام روند کار به‌صورت حضوری، ابتدا باید به ادارهٔ ثبت‌اسناد و املاک مراجعه کنید که در محل استقرار شرکت موردنظر قرار دارد. سپس مدارک موردنیاز مانند شرکت‌نامه، اساس‌نامه و غیره را که در قانون مندرج شده، به این اداره تحویل می‌دهید.

مدارک موردنیاز برای تأسیس هر شرکت

برای تأسیس شرکت‌ها، به‌صورت کلی دو نوع مدرک عمومی و اختصاصی نیاز است که باید آن‌ها را تهیه و ارائه دهید. مدارک عمومی برای انواع شرکت‌های موجود و در هر شرایطی یکسان است؛ اما برخی از شرکت‌ها نیاز به ارائه مدارک تخصصی نیز دارند.

مدارک عمومی

برای ثبت تمام شرکت‌ها، داشتن مدارک عمومی ازجمله کارت ملی، شناسنامهٔ همهٔ اعضا و شرکا الزامی است. اسکن این تصاویر باید در سامانه تأسیس شرکت‌ها بارگذاری شود. سپس به ادارهٔ ثبت شرکت‌ها پست شوند. دیگر مدارک موردنیاز شامل اوراق شرکت است و پیشنهاد می‌شود برای تهیه و تنظیم آن‌ها، حتماً با مشاوران خبره مشورت داشته باشید. این اوراق شامل اساس‌نامه، شرکت‌نامه و غیره است و درصورتی‌که کسری داشته باشند، مشکلات جدی در روند ثبت ایجاد می‌کنند.

مدارک اختصاصی

این مدارک کاملاً بستگی به نوع شرکتی دارد که می‌خواهید آن را ثبت کنید، مانند شرکت‌های سهامی خاص، عام، تعاونی‌ها و غیره. برای هرکدام از این شرکت‌ها، نیاز به مجوزهای جداگانه‌ای دارید و تهیهٔ هرکدام نیازمند طی کردن فرایند خاص خودش است.

تغییرات شرکت‌ها

پس از این‌که متقاضیان مراحل ثبت را انجام دادند، ممکن است در ادامهٔ راه، نیاز به ایجاد تغییراتی روی آن داشته باشند. این در صورتی است که در ادامهٔ فعالیت‌ها، به دلایل مختلفی ممکن است تغییراتی در روند، فعالیت، اعضا و غیره رخ دهد. در صورت بروز این تغییرات، حتماً باید آن‌ها را به ادارهٔ امور ثبت شرکت‌ها اطلاع دهید و مسئولان مربوطه را در جریان امور تغییرات قرار دهید. ثبت تغییرات شرکت دلایل متفاوتی دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

ثبت تغییرات شرکت در اساسنامه

این تغییرات می‌توانند شامل تغییر آدرس شرکت، نام و موضوع فعالیت باشد. همچنین تغییرات در بندهای اساسنامه که جزو اختیارات مجمع عمومی هستند هم می توانند جزو تغییرات محسوب می‌شوند.

ثبت تغییرات شرکت در میزان سهام

هرگونه تغییر در میزان سهام شرکا، اضافه‌شدن شرکای جدید و موضوعاتی که مربوط به سهام است و در اختیار مجمع عمومی است.

ثبت تغییرات شرکت برای تغییر سمت‌ها

تغییر سمت‌ها، تمدید مدیران و مواردی از این قبیل که نیازی به مجمع ندارند و معمولاً جزو اختیارات هیئت‌مدیره به‌حساب می‌آیند.

نکتهٔ مهم: قبل از انجام تمام موارد بالا، ابتدا باید اساسنامهٔ هر شرکتی مطالعه شود. سپس با بررسی هر مورد، تعیین می‌شود که جزو اختیارات سهامداران، هیئت‌مدیره یا مجمع است.

 

تاسیس شرکت با الی ثبت

آشنایی با رتبه بندی شرکت

مهم‌ترین کاری که پس از تأسیس شرکت باید انجام دهید، رتبه بندی شرکت است و این اقدام می‌تواند به آن اعتبار ببخشد. رتبه‌بندی نوعی عیارسنجی برای شرکت است و می‌توان آن را نوعی معیار، صلاحیت، شایستگی و قابلیت برای شرکت‌ها دانست. طبق آیین‌نامه‌های از پیش تعیین‌شده و استانداردهایی که توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تهیه‌شده، این رتبه‌بندی به یک شرکت اختصاص داده می‌شود. افراد یا شرکت‌هایی که با شرکت شما تمایل به مذاکره داشته باشند، معمولاً به اخذ گرید توسط شما دقت می‌کنند. این یعنی اخذ گرید شما باید طبق ملاک‌های ارزش‌گذاری، صلاحیت‌های تخصصی، تجربه‌های فنی و علمی صورت گرفته باشد. داشتن همهٔ این موارد، به معنای تأییدصلاحیت گرید شرکت است و می‌تواند روی آیندهٔ آن تأثیر بسزایی بگذارد.

رتبه بندی شرکت می‌تواند طبق موارد متفاوتی مانند تجربهٔ کاری و سوابق بیمه‌ای که برای صحت هرگونه قرارداد انجام شده‌است صورت بگیرد. همچنین مواردی مانند تعداد نفرات، کارایی نفرات، توان فنی آن‌ها، توان مالی، توان مهندسی و علمی، اظهارنامهٔ آخرین سال کاری نیز روی ارزیابی و اخذ گرید اثرگذار است.

رتبه بندی شرکت‌ها به چند دسته تقسیم می‌شود؟

طبق مصوباتی که از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و معاونت فنی و عمرانی استانداری‌ها تعیین‌شده، رتبه بندی شرکت به پنج دستهٔ کلی تقسیم می‌شوند:

رتبه بندی شرکت‌های پیمانکار؛

شرکت‌های مشاور؛

شرکت‌های انفورماتیک؛

شرکت‌های انبوه‌ساز؛

شرکت‌های طرح و ساخت.

براساس رتبه‌بندی‌های فوق، هر شرکتی باید نسبت‌به دریافت رتبه بندی شرکت خود اقدام کند و در ادامه برای افزایش و ارتقای رتبهٔ خود، نهایت تلاش را داشته باشد. در صورت افزایش رتبه، می‌تواند در زمینه‌های فنی و کاری درخشش بیشتری داشته و بین دیگر شرکت‌ها نیز رقابت کند. طبق تقسیم‌بندی فوق، سازمان‌های عمرانی و فنی استانداری‌های کشوری، تقسیم‌بندی را برای رتبه‌بندی ارائه داده‌اند. این تقسیم‌بندی کلی‌تر شامل اخذ گرید برای پیمانکار و مشاور است و هرکدام ضوابط خاص خود را دارند.

رتبه بندی شرکت در الی ثبت

رتبه بندی شرکت‌های مشاور چیست؟

اخذ گرید برای شرکت‌های مشاور، نوعی مدرک است که از سوی سازمان مربوطه و اساس مقررات آیین‌نامه ارائه می‌شود. این مدرک جهت اعلام صلاحیت مشاوران برای ارائه خدمات صادر می‌شود و شرکت‌ها می‌توانند طبق آن، رتبه‌ای بین 1 تا 3 را اخذ کنند. گرید 3 پایین‌ترین و گرید 1 بالاترین رتبه در رتبه بندی شرکت‌های مشاور است. پس از تأسیس شرکت، برای اقدام رتبه‌بندی، نیروی فنی و مهندسی و امکانات فنی و نرم‌افزاری، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، این شرکت‌ها را در رتبهٔ 1 تا 3 و پایهٔ نهایی تعیین صلاحیت می‌کند. هر مشاوری امکان این را دارد که با معرفی افراد واجد شرایط، طبق ضوابط همهٔ تخصص‌ها و گروه‌ها، با تکرار تخصص خود احراز صلاحیت کند.

رتبه‌بندی پیمانکاری چیست؟

پس از تأسیس شرکت، برای دریافت رتبه‌بندی پیمانکاران می‌توان اقدام کرد که این اقدامات مراحل و شرایط خاص خودشان را دارند. این رتبه‌بندی برای فعالیت راحت‌تر و شفاف‌تر پیمانکاران درزمینه‌های کاری آن‌ها ارائه می‌شود. پیمانکارانی که قصد همکاری در پروژه‌ها را دارند و می‌خواهند تمام یا بخشی از منابع مالیشان توسط دولت تأمین شود، حتماً باید رتبه‌بندی پیمانکاری را دریافت کنند. همچنین طرح‌هایی که برای اجرا یا تأمین نیاز به تسهیلات دولت دارند نیز باید نسبت‌به اخذ گرید پیمانکار اقدام کنند. پیمانکاران برای رتبه بندی شرکت پیمانکاری خود، پنج درجه دارند و براساس توانایی‌ها، ویژگی‌ها، سوابق و امتیازاتشان تعیین می‌شود. براساس این رتبه‌بندی، عدد یک پایین‌ترین و عدد پنج بالاترین رتبه‌ای است که یک شرکت پیمانکاری می‌تواند دریافت کند.

دسته‌بندی رتبهٔ پیمانکاری

رشتهٔ آب و فاضلاب: این رشته شامل امور مرتبط با ساخت تصفیه‌خانه‌ها، سدها، تونل‌های انحراف آب، بندها و غیره است.

رشتهٔ ساختمان و ابنیه: این رشته شامل امور ساخت‌وساز ابنیه، ساختمان‌های آجری، چوبی، سنگی، پیاده‌رو و غیره است.

رشتهٔ حمل‌ونقل: این رشته شامل اموری مرتبط با ساخت جاده‌ها، راه‌ها، باند، فرودگاه، پل‌ها، راه‌های ریلی، علائم راهنمایی رانندگی و غیره است.

رشتهٔ نیرو و برق: شامل انواع امور مربوط به انتقال نیرو و توزیع آن که اعم از شبکه‌های برق، نیروگاه‌های برق، تأسیسات برقی، پست‌های توزیع الکترونیک به‌صورت خاص و عام و غیره می‌شود.

رشتهٔ صنعت: این رشته دربرگیرندهٔ انواع امور مرتبط با نساجی، صنایع غذایی، چرم، چوب، پوشاک، استخراج، فرآوری، شیشه، تولید و ذخیره مواد خام، تولید در صنایع پتروشیمی، نفت و گاز است. همچنین تولید کانی غیرفلزی، صنایع سنگین، صنایع فلزی و غیره نیز شامل آن می‌شود.

رشتهٔ کاوش‌های زمینی: اموری شامل حفاری، اکتشاف، استخراج، حمل‌ونقل، بهره‌برداری از انواع مواد غیرزنده در پوستهٔ زمین، کاوش‌های غیرمستقیم و غیره است.

ارتباطات و فناوری: این رشته شامل اموری مانند مخابرات، ساخت ایستگاه‌های اصلی توزیع‌کننده یا انتقال‌دهنده، صوتی و دیتا، شبکه‌های پستی، رادیو و تلویزیون، شبکه‌های ماهواره‌ای و غیره است.

کشاورزی و فضای سبز: دستهٔ بعدی که شامل کشاورزی و فضای سبز است، با اموری مانند جنگلداری، درخت‌کاری، بهسازی، اصلاح اراضی، آبیاری و غیره ارتباط دارد.

مرمت آثار باستانی: این دسته مرتبط با مرمت آثار باستانی است که به‌صورت منقول یا غیرمنقول هستند.

تأسیسات و تجهیزات: مورد بعدی دربرگیرندهٔ اموری شامل تأسیسات مکانیکی، انتقال نفت و گاز و آب، تأسیسات هیدرو مکانیکی، سیستم‌های گرم‌کننده یا سردکنندهٔ ابنیه و غیره است.

نفت و گاز: آخرین مورد شامل امور تأسیسات سر چاهی، تأسیسات خطوط لوله جریانی، فراوری‌های نفت و گاز، پالایشگاه‌ها، کارخانه‌های نفت و گاز و غیره است.

 

اخذ رتبه پیمانکاری و مشاور در الی ثبت

ثبت‌نام تجاری چیست؟

پس از تأسیس شرکت، اخذ گرید، رتبه‌بندی آن و ایجاد تغییرات در صورت وجود، نوبت به ثبت برند می‌رسد. همهٔ تولیدکنندگان و یا صاحبان مشاغل برای محصولات خود باید نامی را انتخاب کنند تا به مشتریان ارائه دهند. پس از این‌که بازار هدف یا مشتریان شناخته شدند، برند باید به آن‌ها ارائه شود تا فرایند فروش راحت‌تر صورت بگیرد. اولین قدمی که برای شروع فعالیت‌های تجاری باید برداشته شود، ثبت برند است و این برای شرکت‌های تولیدی و خدماتی فرقی ندارد. ثبت برند می‌تواند محصول یا خدمات یک شرکت را از دیگر رقبا متمایز کرده و کمک کند تا مشتریان این محصول یا خدمات را با نامی خاص به خاطر بسپارند. باید بدانید که هر شرکت پس از اقدام به گزینش و ثبت‌نام تجاری مخصوص خود، محصولاتش را از دیگر رقبا متمایز می‌سازد. این تمایز هنگام شنیدن یا دیدن محصول در بازار حس می‌شود و می‌تواند یادآور خصوصیات یا ویژگی‌های خاص محصول یا خدمات شود. درنهایت ثبت برند تنها خلاصه به داشتن یک نام تجاری نیست، بلکه معیاری برای شناساندن کسب‌وکار شما به بازارهای جهانی و ملی به‌حساب می‌آید.

اولین اقدام پس‌از انتخاب نام برند

پس‌از انتخاب نام برند، اولین مرحلهٔ قابل‌انجام، ثبت علامت تجاری بخصوص هر کسب‌وکاری است. ثبت این علامت تجاری روند خاص خود را دارد و باید از طریق سامانهٔ ادارهٔ مالکیت معنوی کشور انجام شود. این سازمان متولی ثبت علامت‌های تجاری در کشور ایران است و از طریق آن می‌توان یک نام را به رسمیت رساند و از آن خود کرد. با ثبت در این سازمان، هیچ شرکت یا شخصی دیگر قادر به استفاده از علامت یا نام تجاری شما نیست.

ثبت برند در الی ثبت

مراحل ثبت برند

مانند تمام پروسه‌های اداری و حقوقی دیگر، داشتن یک نام بخصوص تحت عنوان برند برای هر کسب‌وکاری، نیازمند طی کردن فرایندی خاص است. این فرایند شامل موارد زیر است:

انتخاب نام برند

برای ثبت‌نام تجاری، یک نام خاص متناسب با ویژگی‌های کسب‌وکار باید برگزیده شود.

استعلام نام

پس از انتخاب نام موردنظر، باید از این‌که این نام قبلاً توسط شخص یا شرکتی دیگر انتخاب نشده باشد، اطمینان حاصل کنید.

تهیهٔ مدارک

پس از این‌که از غیرتکراری بودن نام برند اطمینان حاصل کردید، باید مدارکی را برای ارائه آن به سازمان مربوطه، تهیه و جمع‌آوری کنید.

ثبت اظهارنامه

شروع فرایند ثبت برند به‌طور قانونی از این مرحله است و باید تمام مدارک موردنیاز درون سایت ادارهٔ مالکیت بارگذاری شود. اظهارنامه و مدارک شما توسط کارشناسان بررسی می‌شوند و سپس پیامک تایید آن برای شما ارسال خواهد شد.

پرداخت هزینهٔ اظهارنامه

پس از این‌که مدارک خود را بارگذاری کرده و اظهارنامهٔ موردنظر را پر کردید، برای بررسی و کارشناسی باید هزینه‌های مربوطه را درون سایت پرداخت کنید.

چاپ آگهی

پس از این‌که مراحل قبلی طی شد، درصورتی‌که اظهارنامه موردتایید کارشناسان قرار گیرد و ثبت برند بلامانع تشخیص داده شود، می‌توانید نسبت‌به چاپ آگهی اقدام کنید.

مراجعهٔ حضوری به ادارهٔ مالکیت

پس از چاپ آگهی برای ثبت برند، اگر نسبت‌به آگهی شما اعتراضی صورت نگیرد، پیامکی دریافت خواهید کرد. پس از دریافت این پیامک، باید به ادارهٔ مالکیت رفته و نسبت‌به تشکیل پرونده برای برند خود اقدام کنید.

پرداخت حق‌الثبت برند

پس از تشکیل پرونده و اجازهٔ ادارهٔ مالکیت، می‌توانید نسبت‌به پرداخت حق‌الثبت برای طبقهٔ برند خود اقدام کنید.

پرداخت روزنامهٔ رسمی نوبت دو

پس از انجام تمام فرایندها، برند با نام شما ثبت می‌شود؛ اما باید آن را در روزنامهٔ دوم به اطلاع عموم برسانید و برای این کار باید مبلغی را پرداخت کنید.

تحویل تصدیق

درنهایت می‌توانید با انجام تمام فرایندها و مراجعه به ادارهٔ مالیت، گواهی 10سالهٔ مالیت برند خود را دریافت کنید.

استفاده از شرکت‌های حوزهٔ تاسیس شرکت

تمام اطلاعاتی که در این مقاله خواندید، مرتبط با تأسیس شرکت و اقدامات پس از آن بود. برای انجام تمام این فرایند، پیشنهاد می‌شود که از مشاوران استفاده کنید تا با مشکل مواجه نشوید. همچنین می‌توانید تمام این اقدامات را به عهدهٔ الی ثبت گذاشته تا در سریع‌ترین زمان ممکن، به خواسته‌های خود برسید. اخذ رتبهٔ الی ثبت می‌تواند بدون دغدغه و درگیری برای شما کار رتبه‌بندی را انجام دهد. لزوم سپردن کار به این شرکت‌ها، بر این اساس است که اگر در هر یک از مراحل دچار اشتباه شوید، هزینه‌های گزافی بر دوش شما می‌افتد. برای جلوگیری از هرگونه خطا، می‌توانید تمام فرایندها را به‌دست این شرکت سپرده و روی طرح‌ریزی کسب‌وکار خود کار کنید.

اخذ رتبه شرکت در الی ثبت

سخن پایانی

در این مقاله به‌طور مفصل در خصوص اقدامات تأسیس شرکت صحبت کردیم و دیدیم که چه مراحلی را برای انجام آن باید طی کنید. راه پرپیچ‌وخم راه‌اندازی کسب‌وکار تنها به ثبت شرکت منتهی نمی‌شود، بلکه اقداماتی از قبیل رتبه‌بندی، ثبت تغییرات شرکت، ثبت برند و غیره نیز باید انجام شود. برای این‌که از بروز هرگونه اشتباه در طی کردن این مراحل جلوگیری کنید، می‌توانید کار را به شرکت‌های متخصص در این حوزه بسپارید. در این صورت کار ثبت شما به بهترین نحو و بدون دغدغه انجام خواهد گرفت. البته قبل از سپردن کار به این شرکت‌ها، حتماً از داشتن رزومهٔ خوبشان اطمینان حاصل کنید.

منبع : الی ثبت