یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۴:۲۴May 2024 19
جستجوی پیشرفته

الدزمبیل؛ برندی که فراموش نخواهد شد

 

آمریکایی‌ها به تولید خودروهای باکیفیت شهرت دارند؛ نمونه‌اش؟ جنرال موتورز که حالا آنقدر زیرمجموعه دارد که هر کدام به شاخه‌‌ای مستقل تبدیل شده‌اند. سال 1897 یک کارآفرین آمریکایی، در گیر و دار جنگ و شلوغی‌های جهان، در گوشه‌ای آرام رویاهای بزرگی را در سر می‌پروراند. رویای رانسوم ای اولدز خیلی زود به بار نشست: تاسیس شرکت جهانی الدزمبیل. خودروهای این کمپانی که در رده دهه نودی‌های لوکس قرار می‌گیرد، برای آمریکایی‌سواران خاطره خوشی به جا گذاشته است. در واقع می‌توان گفت صنعت خودروسازی مدرن آمریکا توسط شرکت الدزمبیل پایه گذاری شد و گسترش پیدا کرد. با وجود آنکه خودروهای این کمپانی حالا کمیاب و محدود است، اما بد نیست با پیشینه و انواع خودروهای آن قدری آشنا شوید؛ به خصوص که در سایت دیوار خرید و فروش خودروهای الدزمبیل در چند مورد آگهی شده است. 

 

ماجرای پر پیچ و خم یک شهرت ناگهانی 

 

رانسون ای اولدز در خانواده‌ای نسبتا پولدار چشم به جهان گشود و به دلیل حمایت‌ها و سابقه خانوادگی‌اش در سن 33 سالگی توانست شرکت خودروسازی الدزمبیل را تاسیس کند. در واقع او را یک نخبه در این صنعت می‌دانند، چرا که خط تولید ماشین‌های رانسون ای اولدز خیلی زود توانست نخستین خودروی مجهز به پیشرانه بخار را طراحی کند؛ او درست دو سال بعد از این ماجرا نیز وسایل نقلیه مجهز به پیشرانه بنزینی را به بازار آورد و در همان سال‌ها دست به طراحی ماشین‌های برقی زد.

الدزمبیل مدتی بعد از موفقیت‌های پی در پی‌اش به برترین کمپانی تولید خودرو در جهان معروف گشت؛ آن هم به دلیل ساخت انبوه وسایل نقلیه. نام اولیه این شرکت اولدز بود که پس از فروش به جنرال موتورز به الدزمبیل تغییر نام یافت. ماجرا هم از این قرار بود که رانسون ای اولدز در فاصله چند ساله‌ای پس از تاسیس این کمپانی، دو شرکت دیگر احداث کرد و احتمالا به دلیل کمبود وقت، حاضر به فروش اولین برند خود شد. به دلیل اینکه پیشرانه اکثر خودرهای این شرکت از نوع راکت بود، لوگوی الدزمبیل هم به راکت تبدیل گشت. با وجود همه موفقیت‌ها جنرال موتورز نتوانست از امانت اولدز به خوبی محافظت کند و در سال 2004 پایان رسمی الدزمبیل اعلام شد. 

معروف‌ترین خودروهای الدزمبیل کاتلاس شامل سیبرا، تورنادو، کاتلاس سوپریم، دلتا 88، اروتک، 442، 98 و امگا است. 

 

 

 

 

مدل‌های موجود در بازار ایران

 

الدزمبیل در دل آمریکای شمالی متولد شد، اما از راه خلیج فارس به ایران، افغانستان و عراق راه پیدا کرد. مع الوصف و به دلایلی که باز هم علت آن مشخص نیست، مدل‌های انژکتوری بدون اکسیژن الدزمبیل به کشور وارد شد. 

اگر آمریکایی‌سوار هستید، دلتان خودرویی خاص می‌خواهد و در عین حال چندان نگران مصرف سوخت نیستید( به دلیل عدم تعبیه سنسور اکسیژن) همین حالا به سایت دیوار بروید و الدزمبیل‌های آگهی شده در این سایت را بررسی کنید تا ببینید کدامشان برای شما مناسب است. از همین طریق هم متوجه خواهید شد کدام مدل‌ها در کشور خرید و فروش می‌شوند. برای مثال در دیوار الدزمبیل ریجنسی 1982 با موتور و گیربکس 350، به قیمت 46 میلیون تومان به فروش می‌رسد. در آگهی دیگری ریجنسی مدل 1980 با 200 هزار کیلومتر کارکرد و موتور 403، 32 میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است. فروشنده در آگهی، معایب  خودرویش را آفتاب‌سوختگی جزئی و ترک خوردگی داشبورد و مزیت‌‌های آن را صندلی برقی و وجود دنده پشت فرمان عنوان کرده است. 

 

 

منبع :‌ ویرلن