یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۳:۵۶May 2024 19
جستجوی پیشرفته

طرح توجیهی گردشگری

 

 

طرح توجیهی گردشگری شامل سه بخش کلی بازار، فنی و مالی است که با پیوست محاسبات کامفار در قالب یک پکیج به متقاضی ارائه میشود. طرح توجیهی همانطور که از اسمش پیداست تمامی جزئیات پروژه را به شکل دسته بندی شده در اختیار سرمایه گذار و یا سازمان قرار میدهد.

 

گردشگری به چه صورت تعریف میشود ؟

 سفر به قصد لذت بردن یا کار که بیش از ۲۴ ساعت از مکان خود فاصله داشته باشید. همچنین گردشگری به دو قسمت داخلی و خارجی تقسیم میشود

 

گردشگری داخلی چیست ؟

گردشگری داخلی شامل تمامی سفر ها و برنامه های تفریحی که در داخل کشور انجام می پذیرد.

 

گردشگری خارجی چیست ؟

این نوع گردشگری شامل سفر هاییست که احتیاج به اخذ ویزا و یا مجوز های ورود به محدوده خاص میشود.

 

چند نوع گردشگری داریم ؟

گردشگری انواع مختلفی دارد و شناخت انواع گردشگری برای برنامه‌ریزی در این عرصه اهمیت اساسی دارد. در یک تقسیم‌بندی، گردشگری به سه نوع فرهنگی، طبیعت‌گردی و ماجراجویانه تقسیم شده است که به طور مختصر از آن به عنوان گردشگری ACE یاد می‌شود. (فنل، ۲۰۰۳: ۳۳) انواع دیگر گردشگری در حال افزایش است نظیر گردشگری فضایی، گردشگری الکترونیکی که در سال‌های اخیر آغاز شده است. در اینجا به تعدادی از مهمترین انواع گردشگری اشاره می شود:

 

گردشگری تفریحی: در این نوع گردشگری، تمرکز بیشتر بر گردشگری ساحلی است و مسافران معمولاً برای لذت بردن از آفتاب، ساحل، شن، و دریا سفر می‌کنند.

گردشگری طبیعت: در این الگو، فضاهای طبیعی مانند سواحل، جنگل‌ها، کوهستان‌ها، بیابان‌ها و غارها جاذبه محسوب می‌شوند.

گردشگری تجاری: سفرهایی که به منظور انجام معاملات تجاری و بازرگانی انجام می‌شود.

گردشگری شهری: نواحی شهری به دلیل داشتن جاذبه‌های فراوان برای گردشگران، به عنوان مقاصد گردشگری مهم محسوب می‌شوند.

گردشگری روستایی: در این نوع گردشگری، منابع فرهنگی، طبیعی و تاریخی مناطق روستایی به عنوان محصولات فرهنگی گردشگری مورد توجه قرار می‌گیرند.

گردشگری قومی و عشایری: این نوع گردشگری برای مشاهده سبک زندگی افراد بومی و اقوام مختلف انجام می‌شود.

گردشگری مذهبی: شامل سفرهایی است که افراد به منظور بازدید از اماکن مقدس و انجام فعالیت‌های مذهبی سفر می‌کنند.

گردشگری ورزشی: شامل سفرهایی است که افراد با هدف تمرین و ورزش، شرکت در مسابقات ورزشی، تماشای مسابقات تیم‌ها یا بازیکنان مورد علاقه خود یا گذراندن اردوهای ورزشی سفر می‌کنند.

گردشگری ماجراجویانه: برای افرادی که به انجام فعالیت‌های ماجراجویی و خطرناک علاقه‌مندند، مانند مسافرت‌های ماجراجویانه برای پاسخ به نیازهای درونی خود.

گردشگری سلامت: شامل فعالیت‌های مختلفی است که به منظور بهبود و حفظ سلامت فرد یا گردشگر انجام می‌شود، از جمله مراقبت‌های بهداشتی و حضور در دوره‌های بازپروری و بازسازی.

گردشگری فضایی: نوعی دیگر از گردشگری است که در سال‌های اخیر آغاز شده و شامل سفرهای فضایی می‌شود.

گردشگری الکترونیکی: با پیشرفت فناوری و رواج امکانات الکترونیکی مانند تلویزیون، ماهواره و اینترنت، مردم قادر به برقراری ارتباط با دیگر نقاط جهان به راحتی و در حداکثر میزان ممکن هستند.

گردشگری بیابانی: برای آن دسته از گردشگران که علاقه‌مند به سفر به مناطق خشک هستند، مانند سفر با شتر، تحقیق درباره خاک و آب و هوای مناطق بیابانی، اهمیت دارد.

گردشگری آموزشی، علمی و گردهمایی: این نوع گردشگری‌ها به منظور تحقیقات و شرکت در کنفرانس‌ها و همایش‌های علمی انجام می‌شود.

گردشگری هنری: مسافرت به منظور شناخت هنرهای ملل و فرهنگ‌های مختلف.

گردشگری تاریخی: شامل بازدید از موزه‌ها، مکان‌ها و ساختمان‌های تاریخی است و امروزه بخش قابل توجهی از گردشگری را تشکیل می‌دهد.

گردشگری فرهنگی: مسافرت افراد به مکان‌هایی که جاذبه‌های فرهنگی دارند، به منظور بهبود دانش و تجربه فرهنگی گردشگران انجام می‌شود.

 

در نظر داشته باشید که یک سفر گردشگری می تواند شامل چند هدف شود که هر کدام در دسته های متفاوتی باشد. برای مثال زمانی که برای دیدن مسابقات جام جهانی به برزیل سفر کرده اید میتوانید از شهر ریو بازدید کرده و سپس به جنگل های آن رفته و در طبیعت بکر آن وقت بگذرانید که با یک نگاه چند مدل گردشگری را تجربه کرده اید.

 

 

مجوز های گردشگری چیست و چطور صادر میشود؟

مجوز بند الف : توسط  سازمان هواپیمایی صادر میشود و ن دسته از آژانس هایی هستند که در زمینه خدمات ترابری مسافران در محدوده داخلی کشور فعالیت می کنند. خدمات این آژانس ها شامل فروش بلیط های مسافرتی، ذخیره مکان و هتل برای اقامت و تنظیم برنامه های مسافرتی و گردشگری که در محدوده داخل کشور انجام می پذیرد می شود. نکته مهم در این میان این است که آژانسی که بخواهد در زمینه محدوده خدمات ذکر شده فعالیت کند، برای شروع کار خود باید مجوز کارش را از وزارت راه و شهرسازی دریافت کند.

مجوز بند ب : توسط سازمان گردشگری و میراث فرهنگی صادر می شود و آژانس های هوایی است که خدمات مسافرت هوایی در سطح بین المللی انجام می دهند. این آژانس های هواپیمایی در زمینه جهانگردی و توریسم بین المللی خدمت رسانی کرده و بلیط پروازهای خارجی را به فروش می رسانند. آژانس هایی که خدمات گسترده ای در زمینه تورهای ورودی و خروجی داخلی ارائه می کنند برای فعالیت خود نیاز به مجوز بند ب دارند.

مجوز بند پ : آن دسته از دفاتر و آژانس هایی هستند که در زمینه سفرهای زیارتی به مناطق مذهبی در داخل و خارج فعالیت می کنند. این آژانس ها خدمات مربوط به سفرهای زیارتی مانند حج، ثبت نام برای این سفرها، تنظیم برنامه برای سفر و رزرو هتل و مکان اقامتی را ارائه می دهند. برای تاسیس و راه اندازی این دسته از آژانس ها، باید مجوز مربوطه را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد

مجوز های اسکان : تمام مجوز های مربوط به اسکان گردشگران ( هتل، متل، کاروانسرا، هتل آپارتمان ، اقامتگاه بوم گردی  و … ) توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع صادر می گردد. در نهایت اتحادیه های مربوطه برای کنترل و نظارت بر فعالیت های صنفی این مجموعه ها موجود می باشند.

واحد های پذیرایی بر اساس ضوابط در دو قالب سفره خانه سنتی یا واحدهای پذیرایی و انواع غذاخوری‌های منفرد بین راهی موجود مجوز از ادارات کل گردشگری دریافت میکنند که شامل تمامی خدمات پذیرایی و سرو مواد غذایی خواهد شد.

 

 

مجوز های مراکز تفریحی چیست؟

سازمان گردشگری در قالب مجوز سرگرمی و تفریحات اجازه فعالیت به مراکز ارائه خدمات و سرگرمی میدهد. البته که بعضی از پروژه های خاص مانند شهر بازی نیازمند دریافت استاندارد برای هر دستگاه و همچنین مجوز برای سایر خدمات ارائه شده در شهربازی است. شما میتوانید در رابطه با مجوز های مورد نیاز پروژه خود با با کارشناسان بهین صنعت یاب تماس حاصل فرمایید.

 

خدمات شرکت بهین صنعت یاب در حوزه گردشگری چیست ؟

مشاوره و برنامه ریزی در زمینه توسعه گردشگری

●تهیه و تدوین مطالعات امکان سنجی

●دریافت موافقت نامه اصولی (هتل، بوم گردی، سفره خانه سنتی و … )

●اخذ مجوز های داخل محدوده شهری ( کمیسیون ماده پنج، استعلام ها، پروانه ساخت و … )

●اخذ مجوز های داخل روستا ( تغییر کاربری مرتبط با بنیاد مسکن، پروانه ساخت و … )

●طراحی نقشه های معماری، سازه و سایت پلان

●خرید تجهیزات و راه اندازی مصادیق گردشگری

●ایجاد و تجهیز تاسیسات گردشگری

●بهره برداری و مدیریت تاسیسات گردشگری

●استخدام و آموزش نیروی انسانی مرتبط

●سرمایه گذاری در زمینه گردشگری

●مطالعه، تحقیق و آموزش گردشگری

●بازاریابی گردشگری

●برگزاری رویداد های گردشگری