یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۴:۵۵May 2024 19
جستجوی پیشرفته

مقایسه پی آر پی مو و مزوتراپی مو، کدام بهتر است ؟

افرادی که به دلایل مختلفی موهای کم پشتی دارند و یا دچار ریزش مو شده‌اند، می‌توانند با استفاده از روش‌های کم تهاجم و غیرجراحی PRP و مزوتراپی به‌صورت اساسی، مشکل ریزش موهایشان را برطرف نمایند. این دو روش معروف دنیای درمان ریزش مو را دگرگون کرده‌اند. در این مقاله می‌خواهیم علاوه بر مقایسه پی آر پی مو و مزوتراپی مو، به تفاوت‌های این دو روش بپردازیم.

مقایسه پی آر پی مو و مزوتراپی مو

مزوتراپی چیست؟

مزوتراپی یک روش غیرتهاجمی برای تقویت موها و جلوگیری از ریزش موها است. در این روش مایعی از مواد مغذی که شامل کلاژن، اسیدها ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنزیم‌ها هستند به مزودرم پوست تزریق می‌شود. مزدورم لایه‌ای است که بین بافت پوست و لایه چربی قرار دارد. مواد تزریق شده به این لایه، باعث افزایش گردش خون در اطراف فولیکول‌های ضعیف مو و همچنین باعث تقویت متابولیسم سلول‌ها شده و در نتیجه سلول‌های مرده و زائد مو ترمیم می‌شوند.

برای تزریق این مایع از سوزن تزریق استفاده می‌شود تا بیمار درد کمتری احساس کند. دوره درمانی مزوتراپی شامل 8 جلسه 30 دقیقه‌ای است که یک هفته در میان انجام می‌گیرد و از جلسه پنجم به بعد تأثیرات درمانی آن قابل‌مشاهده است. در ادامه مقایسه پی آر پی مو و مزوتراپی مو قصد داریم مزایا و معایب این روش را بررسی کنیم.

مزایای و معایب مزوتراپی مو

همان‌طور که گفتیم مزوتراپی مو یکی از روش‌های جدیدی است که باعث ترمیم موهای ازدست‌رفته می‌شود. از جمله مزایای این روش می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

1.بدون نیاز به جراحی 

2.بدون درد و خون‌ریزی

3.بدون نیاز به مراقبت‌های خاص درمانی

4.درمان ساده، راحت و دوره بهبود سریع 

تابه‌حال عوارض جانبی حادی برای مزوتراپی گزارش نشده است. متداول‌ترین عارضه‌ای که بعد از مزوتراپی برخی از بیماران به آن دچار می‌شوند کبودی در محل تزریق است که معمولاً پس از یک هفته این کبودی بهبود می‌یابد. البته برخی از بیماران نیز برای چند روز در ناحیه سر، دچار درد خفیفی می‌شوند. در ادامه مقایسه پی آر پی مو و مزوتراپی مو، بهتر است با روش درمانی PRP آشنا شویم.

پی آر پی مو بهتر است یا مزوتراپی

 پی آر پی مو (PRP)چیست؟ 

یکی از روش‌های غیرتهاجمی برای درمان نازکی تارهای مو یا ریزش مو، پلاسما تراپی است. در این روش مقداری خون از بیمار گرفته می‌شود و از طریق دستگاه سانتریفیوژ، پلاکت‌ها و پروتئین‌های فاکتور رشد (اپیدرمال، اندوتلیال عروقی و...) از خون جدا شده و سپس از طریق سرنگ بسیار ظریفی به نام مزوگان به پوست سر بیمار تزریق می‌گردد. به‌وسیله مزوگان می‌توان مقدار و عمق تزریق پلاسما را بادقت بالایی کنترل نمود.

قبل از تزریق پلاسمای غنی شده به محل موردنظر، کرم بی‌حسی زده می‌شود تا بیمار درد کمتری حس کند. سپس پوست سر به‌وسیله میکرونیدلینگ الکتریکی یا مکانیکی تحریک شده و آماده تزریق می‌گردد. تزریق فاکتورهای رشد باعث تحریک فولیکول‌های مو و افزایش جریان خون در پوست سر می‌شود، در نتیجه فولیکول‌های مو در فاز رشد قرار می‌گیرند و این امر باعث ضخامت و افزایش رشد موها می‌گردد. برای مقایسه پی آر پی مو و مزوتراپی مو عجله نکنید بهتر است ادامه مقاله را بخوانید.

کسانی که روش PRP، را برای جلوگیری از ریزش موهای خود انتخاب می‌کنند، حداقل نیاز به 3 جلسه درمان دارند و هر تزریق به فاصله 2 تا 4 هفته انجام می‌گیرد. این روش درمانی می‌تواند با روش کاشت مو ترکیب شود.

مزایا و معایب پی آر پی چیست؟

این روش درمانی کاملاً طبیعی بوده و برای کسانی که ریزش در موهای آنها به دلایل ژنتیکی یا غیرژنتیکی اتفاق افتاده مؤثر است. روش پی آر پی یک روش کاملاً بی‌خطر است؛ زیرا در PRP، خون از خود بیمار جهت درمان گرفته می‌شود در نتیجه فرد، هیچ واکنش آلرژیکی به آن نشان نخواهد داد و بدن به‌راحتی مواد را جذب خواهد نمود. در ادامه مقایسه پی آر پی مو و مزوتراپی مو، سایر مزایای روش پی آر پی را بیان خواهیم کرد.

•کوتاه‌بودن زمان درمان

•درد کم و ماندگاری طولانی

•نتیجه کاملاً طبیعی

•نداشتن محدودیت سنی

•بهبود سریع و راحت

•بدون نیاز به جراحی و بدون خونریزی

•امکان ترکیب‌کردن PRP با روش‌های کاشت مو

•هزینه کمتر نسبت به سایر روش‌ها

•جوان‌سازی و تحریک سلول‌های پوست سر

•مناسب برای افرادی که ریزش سکه‌ای مو و یا فرق سر آنها موهای کم پشتی دارند

هنگام مقایسه پی آر پی مو و مزوتراپی مو بهتر است به این نکته که مواد تزریقی در این روش از خون خود بیمار گرفته می‌شود توجه داشته باشید، زیرا به همین علت، در PRP هیچ عارضه جانبی بیمار را تهدید نمی‌کند. اما ممکن است در موارد نادری مشکلاتی مانند عفونت، آسیب به رگ‌های عصبی یا خونی، درد در محل تزریق، واکنش‌های آلرژیک نسبت به ماده بی‌حسی، آسیب‌های بافتی و بافت اسکار برای بیمار رخ دهد. البته اگر درمان شما توسط پزشک ماهری انجام شود، جای هیچ نگرانی نیست. شاید تا این مرحله از مقاله، مقایسه پی آر پی مو و مزوتراپی مو شما نوع درمان خود را انتخاب کرده باشید. اما پیشنهاد می‌کنیم ادامه مطالب را هم بخوانید.

پی آر پی مو بهتر است یا مزوتراپی 

PRP مو، نسبت به مزوتراپی روش محبوب‌تر و پرطرفدارتری برای درمان ریزش مو است؛ زیرا در این روش از بدن بیمار خون دریافت می‌شود، در نتیجه پلاسمایی که به سر تزریق می‌شود عوارض کمتر داشته و میزان اثربخشی آن بیشتر است. همچنین روش نسبتاً بی‌خطری در مقایسه با مزوتراپی و کاشت مو است. اما وجود این بهتر است قسمت زیر را مطالعه کنید تا خودتان متوجه شوید که پی آر پی مو بهتر است یا مزوتراپی.

1.ماده تزریق شده در مزوتراپی شامل ویتامین‌ها، اسیدهای هیالورونیک و سایر آنزیم‌ها است؛ اما در روش پی آر پی، مواد تزریقی از پلاکت‌های خون بیمار است.

2.در مزوتراپی تزریق به لایه میانی پوست (مزودرم) صورت می‌گیرد، ولی در PRP تزریق پلاسما در تمام لایه‌های پوستی انجام می‌گیرد.

3.اثربخشی مزوتراپی بعد از 5 جلسه مشاهده می‌گردد؛ اما در روش PRP بعد از جلسه اول تغییرات را می‌توانید مشاهده کنید.

4.یکی از موارد مهم در مقایسه پی آر پی مو و مزوتراپی مو، مسئله هزینه‌هاست. مزوتراپی در مقایسه با PRP قیمت ارزان‌تری دارد.

5.مزوتراپی فقط بیماری‌های آلوپسی آندروژنیک (طاسی مردانه) و آلوپسی آره اتا (ریزش موی سکه‌ای) را درمان می‌کند؛ ولی PRP قادر است انواع ریزش مو مانند طاسی الگوی زنانه و مردانه، آلوپسی آره اتا و ریزش موی هورمونی را درمان نماید.

6.ماده تزریقی در PRP از خون خود بیمار گرفته می‌شود. در نتیجه درصد درمان را در این روش افزایش می‌دهد و همچنین هیچ‌گونه بیماری واگیرداری فرد را تهدید نمی‌کند.

7.نکته حائز اهمیت در مقایسه پی آر پی مو و مزوتراپی مو، روند بهبود پوست است، در مزوتراپی ترمیم پوست کندتر از روش PRP صورت می‌گیرد.

8.احتمال از دست‌رفتن شوک موها در روش مزوتراپی بیشتر از PRP است.

9.تعداد جلسات درمان در مزوتراپی بیشتر از PRP بوده و در نتیجه مزوتراپی نیاز به بازه زمانی طولانی‌تری دارد.

 بهترین کلینیک پی آر پی مو و مزوتراپی مو در تهران

کلام آخر

امیدواریم باتوجه ‌به نکاتی که در بالا ذکر کردیم، به شما در پاسخ به سؤال پی آر پی مو بهتر است یا مزوتراپی کمک کرده باشیم. فراموش نکنید که تصمیم نهایی با شماست، بنابراین بهتر است برای انتخاب بهترین روش حتماً با پزشک مجرب و کاربلدی مشورت نمایید.