یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۴:۰۲May 2024 19
جستجوی پیشرفته

علت پرخوری و سریع‌ترین راه درمان پرخوری عصبی

 

 

زنان دو برابر مردان در معرض اختلال پرخوری عصبی قرار می‌گیرند. اختلال پرخوری عصبی یا BED ناشی از احساسات افراد است. در این اختلال فرد به‌صورت غیر ارادی و مدام غذا می‌خورد. غذا خوردن تا جایی ادامه می‌یابد که افراد با دل درد مواجه شوند. BED در اوایل دوران بزرگسالی خود را نشان می‌دهد؛ اما اغلب مردان در دوره میانسالی با اختلال پرخوری عصبی روبه‌رو می‌شوند. همچنین زنان و مردانی که با این مشکل مواجه‌اند از چاقی رنج می‌برند. پس بهتر است در زمان مواجهه با BED، علت آن را پیدا کرده و نسبت به درمان آن اقدام کنید. در ادامه این مطلب با دلایل و راه‌های درمان پرخوری عصبی بیشتر آشنا خواهیم شد.

 

چاقی؛ یکی از دلایل مهم پرخوری زیاد 

از هر صد نفر، ۲ نفر به اختلال پرخوری عصبی دچار می‌شوند. پرخوری عصبی آثار منفی روی زندگی اجتماعی و جسمانی فرد می‌گذارد. در BED افراد آن‌قدر غذا می‌خورند تا با احساس گناه و هراس مواجه شوند؛ زیرا ترس از چاق شدن دارند. این اختلال در هر سنی افراد را تهدید می‌کند؛ اما ظهور آن بین نوجوانان بیشتر مشاهده می‌شود. BED یک اختلال مزمن است که افراد را تا آخر عمر همراهی می‌کند. درنتیجه آثار روانی آن همواره مبتلایان را آزار می‌دهد. دلایلی وجود دارند که باعث ایجاد اختلال پرخوری عصبی می‌شوند. در ادامه با علت پرخوری بیشتر آشنا می‌شویم. 

 

چرا پرخوری می‌کنم؟‌ به‌دلیل استرس و فشار روحی

علت پرخوری عصبی از دیدگاه فیزیولوژیکی، استرس نام دارد. ترکیب استرس، نگرانی و اضطراب برای بدن بسیار خطرناک است. به‌ویژه اگر غذای مورد علاقه شما در دسترس باشد. زمانی‌که برای ارضای یک نیاز احساسی غذا می‌خورید، تسکین این احساس اغلب موقتی خواهد بود. استرس باعث ترشح هورمون کورتیزول می‌شود؛ بنابراین شما میل به خوردن غذاهای شیرین، چرب و شور پیدا می‌کنید. میل به خوردن این غذاها به‌دلیل معده خالی نیست و مغز برای ترشح کورتیزول دستور غذا خوردن می‌دهد. پس از این اتفاق استرس کاهش پیدا می‌کند و سطح کورتیزول متعادل می‌شود.

متاسفانه به‌دلیل عوامل استرس‌زای روزانه و عدم مدیریت آن‌ها سبب استرس، افزایش سطح کورتیزول و در نهایت پرخوری عصبی می‌شود. بر اساس تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۱ روی ۵۱ زن انجام گرفت، مشخص شد که استرس را می‌توان یکی از عوامل اصلی بروز اختلال پرخوری دانست. یکی از راه‌های کاهش سطح استرس، استفاده از مکمل‌های غذایی همچون ویتامین ضد استرس و افسردگی است. با مصرف این مکمل‌ها سطح استرس کاهش می‌یابد؛ در نتیجه علائم پرخوری عصبی کمرنگ می‌شوند.

 

 

ژنتیک؛ مهم‌ترین علت پرخوری کودکان

در برخی موارد، علت پرخوری ژنتیک است. به‌عنوان مثال کودکانی که با موضوع پرخوری عصبی مواجه‌اند، والدینی دارند که سال‌هاست با این مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کنند. طبق آماری که از انجمن ملی اختلالات خوردن به‌دست آمده است، علائم پرخوری عصبی از سن ۱۲ سالگی یا حتی زودتر خود را نشان می‌دهند. به‌همین خاطر کودکان نیز با این مشکل رو‌به‌رو هستند. 

کودکان و بزرگسالانی که پرخوری عصبی دارند معمولا سمت مواد غذایی بی‌ارزش می‌روند. به‌همین خاطر با کمبود ویتامین‌ها و مواد مغذی مواجه‌اند؛ بنابراین بهتر است با مصرف مکمل‌ها و قرص‌های ویتامین نیاز بدن را به این مواد رفع کرد. شما عزیزان می‌توانید برای خرید انواع مکمل‌ها به داروخانه آنلاین مکمل شاپ سر بزنید. همچنین در بخش فروشگاهی مکمل شاپ انواع ویتامین‌های a ،b ،d و c وجود دارند. خوشبختانه قرص‌های مکمل مانند ویتامین b5 و ویتامین d3 قیمت مناسبی دارند و به‌راحتی می‌توان نسبت به تهیه و مصرف آن‌ها اقدام کرد.

 

رویداد آسیب‌زا در گذشته؛ تاثیرگذارترین علت پرخوری و سیر نشدن

بحران‌های روحی و خانوادگی یکی دیگر از عوامل ابتلا به BED است. در این مواقع فرد تا زمانی‌که احساس ندامت کند، به غذا خوردن ادامه می‌دهد؛ اما بعد از خوردن غذا، باز هم احساس گرسنگی می‌کند. این افراد برای سوزاندن کالری دریافتی اقدامی انجام نمی‌دهند؛ بنابراین از اضافه وزن رنج می‌برند. پیشنهاد می‌کنیم اگر جزو این دسته هستید، برای کاهش کالری دریافتی قدمی بردارید. 

درصورتی‌که بر اثر پرخوری نیاز به دریافت مقادیر غنی ویتامین داشتید، بهترین راه مصرف مکمل‌ها است. شما می‌توانید از قرص ویتامین ب 9، ویتامین a و مواد مغذی دیگر استفاده کنید.

 

سریع‌ترین راه درمان پرخوری عصبی 

BED به‌سادگی و با غذا خوردن تمام نمی‌شود. پس از مصرف بیش‌ از حد غذا، افراد حتی غمگین‌تر می‌شوند. پس برای درمان پرخوری، ابتدا باید ریشه مشکل را شناسایی کرد تا نسبت به درمان آن قدمی برداشت. راه‌های مختلفی برای درمان پرخوری عصبی وجود دارند که شما را از شر این مشکل خلاص می‌کنند. در ادامه با روش‌های درمان BED بیشتر آشنا خواهیم شد.

 

مدیتیشن؛ ساده‌ترین روش برای درمان پر‌خوری

نفس عمیق کشیدن خود نوعی مدیتیشن است. شما می‌توانید در فضای آزاد و آرام بنشینید و پس از بستن چشم، چند نفس عمیق بکشید و هوا را به‌آرامی از طریق بینی وارد و خارج کنید. مدیتیشن یکی از راه‌های عالی برای آرامش ذهنی است. درمان اختلال پرخوری و غذا خوردن احساسی با آرامش ذهن ممکن خواهد بود. همچنین شما می‌توانید در کلاس‌های یوگا و مدیتیشن ثبت نام کنید و حس‌وحال خوب را به‌وجود بیاورید. اگر زمان شرکت در این کلاس‌ها را ندارید، با ویدئوهای آنلاینی که در یوتیوب وجود دارند کار را پیش ببرید.

 

ورزش؛ سریع‌ترین راه درمان پرخوری عصبی

بعضی از افراد برای رسیدن به آرامش خاطر ورزش می‌کنند. پیاده‌روی و دویدن آهسته برای مقابله با BED مناسب است. ورزش‌های دیگری مثل شنا نیز باعث آسودگی خاطر می‌شوند. حرکت در آب بسیار آرامش‌بخش است. شما می‌توانید هفته‌ای یک تا سه بار به استخر بروید.  

 

 

برای درمان پرخوری عصبی خواب شبانه کافی داشته باشید 

به‌هم خوردن خواب شبانه به‌دلیل مسافرت، جابه‌جایی به‌خاطر شغل و یا بیدار ماندن برای دیدن فیلم و سریال باعث ایجاد یا تشدید عادت پرخوری شود. یکی از قدم‌های مهم برای مقابله با BED، تنظیم خواب است. یک فرد بالغ به ۶ تا ۸ ساعت خواب در طول شبانه روز نیاز دارد. با خوابیدن به موقع علاوه‌بر کاهش پرخوری عصبی، عادت‌های سالم را در زندگی خود پرورش دهید.

 

رعایت رژیم غذایی کم‌کالری؛ روشی مطمئن برای درمان پرخوری عصبی

برای خوردن وعده‌های غذایی اصلی، بشقاب‌های کوچک‌تر را انتخاب کنید تا پرخوری عصبی خود را کنترل کنید. از خوردن چیپس، شکلات، بستنی و موادی که ارزش پایینی دارند بپرهیزید؛ یا میزان مصرف آن‌ها را در طول هفته کاهش دهید. پس از اتمام غذای داخل بشقاب، کمی به خود زمان دهید و چند نفس عمیق بکشید. پس از چند دقیقه ببینید آیا واقعا گرسنه هستید یا خیر؟ با این کارهای ساده می‌توانید پرخوری خود را کم کنید و پس از مدتی آن را از بین ببرید.

 

برای درمان پرخوری عصبی از مکمل‌های ورزشی کمک بگیرید 

در این مطلب درباره علت پرخوری و روش‌های درمان آن صحبت کردیم. روش‌هایی چون مدیتیشن، ورزش و کاهش حجم کالری دریافتی در طول روز باعث کاهش BED می‌شود. علاوه‌بر این موارد شما می‌توانید از برخی مکمل‌های ورزشی نیز استفاده کنید. مکمل‌های حاوی پروتئین یکی از بهتری روش‌ها برای کاهش علائم پرخوری عصبی به‌شمار می‌رود. توجه داشته باشید که زنان باردار و افرادی که بیماری‌های خاص دارند، پیش از مصرف هرگونه مکمل یا ویتامینی باید با پزشک متخصص مشورت کنند. 

اگر قصد خرید مکمل‌های مناسب برای درمان پرخوری عصبی را دارید، داروخانه آنلاین مکمل شاپ در خدمت شماست. مکمل شاپ انواع قرص‌های تقویتی با بهترین قیمت را به‌ فروش می‌رساند و برای راحتی حال شما عزیزان، امکان بازگشت وجه تا هفت روز را نیز فراهم کرده است. شما می‌توانید برای مشاهده محصولات مکمل شاپ و خرید مکمل‌های مورد نیاز برای جلوگیری یا کاهش علائم پرخوری عصبی، پیشنهاد می‌‌کنیم از آدرس mokamelshop.com دیدن کنید.