یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۴:۵۵May 2024 19
جستجوی پیشرفته

نحوه محاسبه میلگرد فونداسیون کف ساختمان

 

میلگرد فونداسیون کف ساختمان

یکی از جاهایی که بیشترین مصرف میلگرد را در ساختمان دارد، فونداسیون کف ساختمان است. این بخش از سازه نیاز به میلگرد‌های مختلفی دارد که در سایز‌های مختلف نصب می‌شوند. با توجه به این موضوع لازم است در خرید میلگرد دقت داشته باشیم که ضمن تهیه میلگرد مناسب برای این بخش از سازه، این مقطع فولادی به مقدار مورد نیاز خریداری شود.

بررسی روش محاسبه میلگرد برای فونداسیون کف ساختمان، موضوعی است که در ادامه این نوشته به بررسی آن می‌پردازیم؛ تا انتها همراه ما باشید.

چرا محاسبه میلگرد فونداسیون کف ساختمان اهمیت دارد؟

میلگرد، محصولی کاربردی در بخش‌های مختلف یک سازه است، اما همان‌طور که پیش‌تر گفته شد فونداسیون کف، مقدار بیشتری میلگرد مصرف می‌کند. جدا از این موضوع، به شکل کلی محاسبه میلگرد برای هر بخش از ساختمان اهمیت دارد؛ زیرا اگر کمتر از میزان لازم خریداری شود، تهیه یک مقدار خرد برای تکمیل موجودی کار سخت و زمان‌بری است و شاید در روند پروژه اختلال ایجاد کند. از طرفی، اگر خرید بیش از مقدار لازم صورت گیرد، فروش میلگرد‌های باقی مانده کار سختی خواهد بود و با توجه به قیمت میلگرد ۱۴ یا هر نوع دیگری از این محصول، می‌تواند منجر به ضرر مالی شود.

البته توجه داشته باشید که روش‌های محاسبه میلگرد مورد نیاز هم خطا دارند، اما درصورتی‌که محاسبه را به مهندس ناظر و افراد با تجربه بسپارید، این خطا بسیار کمتر خواهد بود.

عوامل تاثیرگذار در میلگرد مصرفی فونداسیون کف ساختمان

محاسبه میلگرد فونداسیون کف ساختمان به عوامل مختلفی بستگی دارد و باید با بررسی دقیق موارد دیگر برای محاسبه میلگرد مصرفی اقدام کرد. برخی از عوامل مهم در این محاسبات در ادامه آمده‌اند. 

نوع فونداسیون

فونداسیون‌ها انواع مختلفی دارند که هر کدام دارای مشخصات و مقاومت‌های متفاوتی هستند. نوع فونداسیون مورد استفاده باید با توجه به نوع ساختمان و شرایط خاک منطقه انتخاب شود. بسته به شرایط خاک منطقه ممکن است یک نوع فنداسیون نیازمند میلگرد کمتر یا بیشتری نسبت به همان نوع فونداسیون در یک منطقه دیگر باشد.

وزن ساختمان

وزن ساختمان شامل وزن اسکلت سازه، وزن سقف‌ها، دیوارها و سایر وسایل و تجهیزات می‌شود. هرچه وزن ساختمان بیشتر باشد، نیاز به میلگرد با مقطع بزرگ‌تر و وزن بیشتر وجود دارد. البته که وزن ساختمان هم به شکل دقیق قابل محاسبه نیست و باید تخمین زده شود.

عمق فونداسیون

 عمق فونداسیون نیز بر مقدار میلگرد مورد نیاز تأثیر می‌گذارد. هرچه عمق فونداسیون بیشتر باشد، نیاز به میلگرد با مقطع بزرگ‌تر و وزن بیشتر وجود دارد.

طول فونداسیون

طول فونداسیون نیز بر مقدار میلگرد مورد نیاز تأثیر می‌گذارد؛ هرچه طول فونداسیون بیشتر باشد، نیازمند میلگرد بیشتری هستیم.

میلگرد لازم برای فونداسیون کف ساختمان

روش محاسبه میلگرد لازم برای فونداسیون کف ساختمان

با بررسی دقیق عوامل تاثیر گذار در مصرف میلگرد، حال زمان آن رسیده که برای محاسبه میزان میلگرد مورد نیاز اقدم کنیم. برای این کار روش‌های مختلفی وجود دارند، اما در این بین کاربردی‌ترین روش که کم‌ترین ضریب خطا را دارد به شرح زیر است.

 ابتدا وزن ساختمان را محاسبه کنید؛ البته این کار نیز روش‌های خاص خود را دارد که در ادامه بررسی خواهد شد. سپس، با توجه به وزن ساختمان، نوع فونداسیون مناسب و سایر عوامل تاثیر گذار را مشخص نمایید. در نهایت، مقدار میلگرد مورد نیاز را محاسبه کنید.

برای محاسبه وزن ساختمان می‌توانید از این فرمول استفاده کنید: وزن ساختمان = وزن اسکلت + وزن سقف‌ها + وزن دیوارها + وزن وسایل و تجهیزات + غیره. وزن اسکلت معمولاً حدود 250 کیلوگرم بر متر مربع است.

وزن سقف نیز معمولاً حدود 100 کیلوگرم بر متر مربع است. وزن دیوارها نیز اغلب حدود 50 کیلوگرم بر متر مربع است. وزن وسایل و تجهیزات نیز بسته به نوع ساختمان و امکانات آن تفاوت دارد.

بعد از محاسبه وزن، می‌توان برای محاسبه مقدار میلگرد مورد نیاز هم اقدام کرد. به منظور محاسبه مقدار میلگرد مورد نیاز می‌توانید از فرمول زیر استفاده کنید: مقدار میلگرد = وزن ساختمان / مقاومت میلگرد مقاومت میلگرد بر حسب کیلوگرم بر سانتی متر مربع است.

 برای مثال، اگر یک ساختمان یک طبقه، دارای وزن 1000 کیلوگرم بر متر مربع داشته باشد، وزن ساختمان برابر با 100000 کیلوگرم خواهد بود. با توجه به این وزن، نوع فونداسیون مناسب برای این ساختمان فونداسیون شمعی است.

مقاومت میلگرد مورد استفاده برای فونداسیون شمعی معمولاً برابر با 400 کیلوگرم بر سانتی متر مربع است. بنابراین، مقدار میلگرد مورد نیاز برای این ساختمان برابر با 100000 / 400 = 250 متر طول خواهد بود. البته، این فقط یک محاسبه تقریبی است و برای اینکه بهترین نتیجه را دریافت کنید، توصیه می‌شود کار را به افراد متخصص و باتجربه بسپارید.

نکات مهم در محاسبه، تهیه و اجرای میلگرد لازم برای فونداسیون کف ساختمان

به شکل کلی در محاسبه و تهیه المان‌های لازم یک ساختمان، یک‌سری نکات کلی وجود دارد که باید رعایت شوند. این نکات برای میلگرد فونداسیون کف عبارتند از:

این کار را به افراد متخصص بسپارید

میلگرد‌ها را در فاصله مناسب از هم قرار دهید

حتما میلگرد‌های باکیفیت و استاندارد تهیه کنید

از اتصال محکم میلگرد‌ها در بتن اطمینان حاصل نمایید

محاسبه میلگرد را از طریق روش‌های اصولی و استاندارد و با در نظر گرفتن ضریب خطا انجام دهید

جدا از موارد مذکور، یک‌سری ضوابط قانونی نیز برای اجرای میلگرد فونداسیون کف ساختمان وجود دارد که بهتر است درباره آن‌ها اطلاعات کسب کنید. 

میلگرد مصرفی فونداسیون کف ساختمان

خرید میلگرد برای فونداسیون کف ساختمان با قیمت رقابتی در سراسر ایران

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، مهم است که در اجرای فونداسیون کف ساختمان از میلگرد‌های باکیفیت و مناسب بهره ببرید. برای تهیه چنین میلگردهایی، پیشنهاد ما خرید از مجموعه بازرگانی آیرومارت است. خدمات فروش ویژه مجموعه بازرگانی آیرومارت شامل ارائه قیمت رقابتی، ارائه مشاوره رایگان خرید و حذف واسطه ارسال سفارشات در سریع‌ترین زمان ممکن می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر، خرید و بررسی قیمت روز میلگرد نیشابور و یا هر برند معتبر دیگری، تنها کافی است که به سایت آیرومارت به آدرس www.iromart.com مراجعه کرده و یا با شماره تلفن 02145306 تماس حاصل فرمایید.

کلام آخر

محاسبه میلگرد برای بخش‌های مختلف ساختمان از مهم‌ترین نکات تئوری برای هر نوع سازه‌ای است. با توجه به اینکه بخش زیادی از میلگرد تهیه شده در فونداسیون کف ساختمان به کار گرفته می‌شود، محاسبات میلگرد مورد نیاز برای این بخش، پیچیدگی بیشتری دارد. بررسی عوامل تاثیرگذار و روش‌های محاسبه میلگرد مورد نیاز برای فونداسیون کف ساختمان موضوعاتی بودند که در این نوشته به بررسی آن‌ها پرداختیم و امید است برای شما مفید بوده باشد.