یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۳:۵۵May 2024 19
جستجوی پیشرفته

میزان سرمایه لازم برای واردات کالا از چین به ایران در سال 2024

 

اگر قصد واردات کالا از چین را دارید، حتما به فکر آن هستید که کدام شهر این کشور برای خرید و معامله با تجار چینی شرایط مناسب‌تری دارد و برای شروع کار چه میزان سرمایه اولیه لازم است.

از طرفی چین به خاطر تنوع و تولیدات انبوهی که در حوزه‌های گوناگون دارد، شرایطی را فراهم کرده تا تجار و بازرگانان خارجی بتوانند با مراجعه به بازارهای عمده‌فروشی این کشور بهترین کالای وارداتی خود را انتخاب کنند.

اما همه این عوامل بستگی به میزان سوددهی و فروش کالا در ایران، میزان سرمایه اولیه برای واردات و شناخت دقیق از شهرهای تجاری چین دارد. پس این مطلب را تا انتها مطالعه کنید تا در سال 2024 بهترین حرکت تجاری خود را رقم بزنید.

 

چرا باید به واردات کالا از چین بپردازیم؟

چین یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان است و سال‌هاست که رابطه تجاری مثبتی با کشورمان دارد. از طرفی چین عضو سازمان جهانی تجارت (WTO) است و به همین خاطر روابط گسترده‌ای با سایر کشورهای دنیا دارد.

از طرفی در چین هزینه‌های تولید پایین است، نرخ دستمزد کارگران بالا نیست و کالاهای تولید شده در این کشور عموماً با قیمتی رقابتی عرضه می‌شوند. از طرفی بسیاری از کمپانی‌های چینی به استانداردهای بین‌المللی کیفیت پایبند هستند و محصولات متنوع، با کیفیت و قابل قبولی را عرضه می‌کنند.

خوب است بدانید که چین برای تجار خارجی شرایطی را فراهم کرده تا آن‌ها بتوانند از طریق حواله یوان چین پرداخت‌های ارزی خود را انجام دهند. درواقع حواله یوان یک روش پرداختی ساده و موثر است و به افراد و شرکت‌ها امکان می‌دهد تا به راحتی ارز یوان چینی را در سراسر جهان منتقل کنند.

تجار ایرانی نیز به خاطر تحریم‌های بین‌المللی و بانکی نمی‌توانند به راحتی معاملات تجاری خود را با استفاده از دلار و یورو انجام دهند و معمولا این کار هزینه‌بر و زمان‌بر است. به همین خاطر حواله یوان چین می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد و جلوی هزینه‌‌های اضافی را بگیرد.

همین چند فکتی که بالاتر اشاره کردیم نشان از آن دارد که با تحقیقات درست می‌توان به واردات از چین پرداخت و بازار فروش خوبی نیز در شهرهای ایران فراهم کرد. اما چگونه باید این کار را آغاز کرد؟!

 

میزان سرمایه اولیه برای واردات کالا از چین چقدر است؟

اگر این سوال مهم ذهن شما را به خود مشغول کرده است که چه مقدار باید سرمایه داشت تا کالاهای چینی را وارد کرد، باید به شما بگوییم که چند عامل اصلی وجود دارد که باید آن‌ها را بررسی کنید تا مقدار هزینه‌ها مشخص شود. چرا که قاعدتا نمی‌توان یک عدد ثابت برای هر کالایی اعلام کرد. پس به این موارد توجه کنید:

1.نوع و ارزش کالا

میزان سرمایه اولیه برای واردات کالا از چین بستگی به نوع کالا دارد. قطعا بین واردات لباس زنانه و زیورآلات و ماشین‌آلات صنعتی و تجهیزات پزشکی تفاوت زیادی‌ست. پس باید ببینید که کالای موردنظر در چه دسته‌بندی موضوعی قرار می‌گیرد و روند تولید آن چقدر دشوار بوده و یا مواد اولیه آن چقدر ارزشمند است.

2.حجم واردات

حجم واردات کالا نیز بر میزان سرمایه اولیه تأثیر می‌گذارد و هرچه بیشتر بخرید پول بیشتری نیز باید بپردازید. البته باید در نظر بگیرید که چه تعداد و وزنی از محصول موردنظر را می‌خواهید خریداری کنید و بازار داخلی نیز چه مقدار ظرفیت دارد و نیازمند محصول وارداتی شماست.

پس برای آنکه حجم واردات شما مشخص شود، هم به سرمایه شما بستگی دارد و هم نیاز و علاقه بازار داخلی و مشتریانی که پیدا کرده‌اید. گاهی اوقات در دفعات اول باید حجم کمی وارد کنید تا کیفیت آن سنجیده و اعتماد مشتری جذب شود و سپس مقدار واردات را بیشتر کنید.

3.نرخ ارز

نرخ ارز برای ما ایرانی‌ها بسیار اهمیت دارد و به خاطر نوسانات ارزی باید بسیار حواستان جمع باشد تا دچار زیان‌های مالی نشوید. پس حتما بازار داخلی و خارجی را رصد کنید و درصورت نیاز با متخصصان این حوزه مشورت بگیرید تا برآیندی از وضعیت پیش‌روی خود داشته باشید.

4.شیوه حمل بار

در حمل‌ونقل بین‌المللی سه روش دریایی، هوایی و زمینی وجود دارد که باید براساس چندین عامل یکی از آن‌ها را انتخاب کرد. برای واردات از چین نیز معمولا تجار به سراغ حمل هوایی و دریایی می‌روند که هر کدام نرخ متفاوت و شرایط حمل خاص خود را دارد. اما به عنوان یکی از اصلی‌ترین مراحل واردات کالا بخش مهمی از هزینه‌ها پای همین کار صرف می‌شود و درصورتیکه به درستی و در امنیت کامل بار ارسال نشود، درصورت داشتن بیمه باز هم ضرر و زیان مالی گریبان‌تان را خواهد گرفت. برای آنکه درک بیشتری از این بخش پیدا کنید، در ادامه این مطلب به طور مفصل به آن پرداخته‌ایم.

5.مسافت میان دو کشور

قاعدتا هرچه فاصله میان کشور مبدا و مقصد کمتر باشد، هزینه سوخت و جابه‌جایی کاهش می‌یابد. این عامل با شیوه حمل بار ارتباط مستقیمی دارد و بریکدیگر تاثیر می‌گذارند. هرچند که چین و ایران در یک قاره قرار دارند اما فاصله به‌نسبت زیادی میان این دو کشور است که باید آن را درنظر گرفت.

6.تشریفات گمرکی و ترخیص کالا

در پروسه واردات کالا باید این نکته را درنظر داشته باشید که در هر مرحله باید مالیات‌ها و عوارض گمرکی را پرداخت کنید، مجوزهای لازم را بگیرید و فرایند تشریفات گمرکی را به سرانجام برسانید تا ترخیص کالا صورت بگیرد. تمامی این کارهای خدماتی نیز هزینه‌‌بر است. به همین خاطر توصیه می‌کنیم حتما با متخصصان این حوزه و یک شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی مشورت بگیرید.

نکته: باتوجه به نکات ذکرشده، برای آنکه بتوانید تخمینی از میزان سرمایه اولیه داشته باشید، باید تمامی عوامل را درنظر بگیرید و تا به عددی درست برسید. گاهی اوقات سرمایه شما ناچیز است اما کالایی را وارد کشور می‌کنید که خواهان زیادی دارد و به خوبی به فروش می‌رسد. همین امر کسب‌وکار شما را گسترش می‌دهد و به آن رونق خوبی می‌بخشد.

 

 

مهمترین و ارزان‌ترین شهرهای چین برای خرید کالا چیست؟

چین چندین شهر بزرگ تجاری دارد که می‌توانید برای خرید کالا و یافتن تامین‌کننده خارجی به آنجا سفر کنید و سری به نمایشگاه‌های بین‌المللی و مراکز عمده فروشی بزنید. این شهرها عبارتند از:

شهر شنژن (Shenzhen): شنژن یکی از مهم‌ترین شهرهای چین برای خرید کالا است. این شهر به عنوان یکی از مراکز تولید محصولات الکترونیکی، لباس، اکسسوری و لوازم خانگی شناخته شده است و می‌توانید با مراجعه به بازارهای آن و ارتباط با فروشندگان چینی کالای موردنظر خود را بیابید.

شهر گوانجو (Guangzhou): شهر گوانجو یا گوانگ‌ژو نیز مرکز تولید لوازم پوشاک، مبلمان و محصولات تزئینی است. در بازارهای گوانجو می‌توانید لباس‌های طراحی شده، جواهرات و انواع لوازم دکوراسیون داخلی را با قیمت‌های مناسب به دست آورید. همچنین این شهر بیش از ۲۵۰ هزار متر مربع فضای نمایشگاهی دارد.

شهر شانگهای (Shanghai): شانگهای، پایتخت اقتصادی چین و مرکز تجارت بین‌المللی، نیز یکی از بهترین مقصدهای خرید در چین است. این شهر برای خرید کالاهای برند مناسب است و می‌توانید در مناطق پرتراکم شانگهای برندهای معتبری را در زمینه لباس، کیف و کفش، لوازم آرایشی و بهداشتی، وسایل الکترونیکی و غیره پیدا کنید.

شهر ووهان (Wuhan): ووهان نیز یکی از شهرهای مهم تجاری این کشور است. این شهر مرکز تولید و عرضه محصولات چرمی، محصولات الکترونیکی و لوازم ورزشی است. در بازارهای ووهان می‌توانید کفش‌های چرمی، کیف و کفش مردانه و زنانه، وسایل ورزشی و دیگر محصولات را با قیمت‌های مناسب پیدا کنید.

شهر پکن (Beijing): پکن یکی دیگر از شهرهای پرطرفدار برای خرید کالا در چین است. این شهر به داشتن بازارهای عمده‌فروشی شهرت دارد و انواع محصولات از جمله لوازم الکترونیکی، پوشاک، اسباب بازی و لوازم خانگی را به قیمت‌های بسیار مناسب عرضه می‌کنند.

 

معرفی مراکز تجاری عمده فروشی در چین

حالا که با شهرهای تجاری چین آشنا شدید و دانستید که هر کدام در چه حوزه‌ای بیشتر فعال هستند، وقت شناخت بازارهای عمده فروشی در شهرهای مختلف چین است. اینکه هر بازار کجا قرار دارد و چه کالاهایی را عرضه می‌کنند. البته علاوه‌بر شهرهای نام‌‌برده شده شهرهای دیگری همچون شانژو، دالیان، تیانجین و نینگبو نیز در عرصه تجارت و صنایع گوناگون فعالیت دارند.

با این حال پیش از سفر به این شهرها حتما در اینترنت جستجو کنید، وضعیت حمل‌ونقل عمومی آن، هزینه‌های روزانه، محل خواب و ... را پیش‌بینی کنید و برای ارتباط با فروشندگان چینی فکری به حال زبان ارتباطی خود نیز بکنید. در این صورت خرید خوبی در یکی از این مراکز عمده فروشی خواهید داشت.

 

معرفی 25 بازار عمده فروشی شهر شنژن

•بازار عمده فروشی SEG شنژن: فعال در زمینه قطعات الکترونیک

•بازار الکترونیکHuaqiang : وسیع‌ترین بازار الکترونیک در شنژن

•بازار حفاظت از امنیت اقیانوس آرام: فعال در حوزه تجهیزات امنیتی و نظارتی همچون دوربین مداربسته

•بازار الکترونیک سانگ دا (Seg Electronics Market): فروش انواع رایانه‌های شخصی، تبلت، لوازم جانبی کامپیوتر

•مرکز کامپیوتر وان شانگ: فعال در حوزه کامپیوتر، بازی‌های ویدئویی و لوازم جانبی آن‌ها

•شهر بین‌المللی الکترونیک شنژن: فروش انواع قطعات الکترونیکی، تجهیزات امنیتی، دستگاه فکس و فتوکپی

•Yuehua Aotecheng بازار عمده‌ فروشی شنژن در زمینه لوازم یدکی خودرو

•شهر عمده‌ فروشی لباس و پوشاک بائوهوا بایما (Baohua Baima)

•بازار مد نان‌یانگ (Nanyang) شنژن: فعال در حوزه پوشاک برند

•بازار عمده ‌فروشی پوشاک لانگ تنگ (Longteng): فروش انواع لباس های مد روز

•شهر عمده ‌فروشی لباس جین دو (Jindu): فروش انواع لباس زنانه و مردانه و بچگانه

•بازار سون گانگ تائویوان (Sungang Taoyuan)، فروش پوشاک و کالاهای چرمی

•Yiwu بازار عمده‌ فروشی لوازم آرایشی در شنژن

•بازار ارتباطات SEG بازار عمده ‌فروشی شنژن در زمینه لوازم جانبی موبایل

•بازار مخابرات تانگ تیان دی (Tong Tian Di) شنژن: فروش قطعات موبایل و گوشی دست‌دوم

•بازار دیجیتال یوان وانگ (Yuanwang): فروش گوشی‌های ارزان قیمت

•بازار دیجیتال مینگ تانگ (Ming Tong): فعال در حوزه لوازم جانبی موبایل

•مرکز خرید فی یانگ تایمز (Feiyang Times): فروش گوشی‌های دست‌دوم

•بازار پانگ یوان (Pangyuan) از دیگر بازارهای عمده فروشی لوازم جانبی موبایل در شنژن

•سون گانگ (Sungang) بازار عمده ‌فروشی در زمینه اسباب ‌بازی و لوازم ‌التحریر

•بازار عمده ‌فروشی اسباب ‌بازی و لوازم ‌التحریر جیوژو (Jiuzhou)

•Shenzhen Tianbei بازار عمده ‌فروشی لوازم دکوری در شنژن

•بازار عمده ‌فروشی آلات موسیقی در شنژن

•شهر کیان‌های (Qianhai Shenzhen) بازار عمده‌ فروشی چای

•شهر بین‌ المللی گابو (Gabo) بازار عمده ‌فروشی عینک، قطعات عینک و عدسی

 

 

معرفی 11 بازار عمده‌فروشی انواع محصولات در شهر پکن

•بازار ابریشم (silk market)

•بازار مروارید هنگکیائو (Pearl Market Beijing)

•بازار عمده‌فروشی لباس داهونگمن  (Dahongmen Clothing Wholesale Market)

•بازار عمده‌فروشی صنایع خرد تیانیای  (Tianya Clothing Market)

•مرکز خرید ارینتال پلازا  (Oriental Plaza)

•بازار لباس بایما گوانگ ژو (Baima Garment Market)

•مرکز خرید دپلیس (The Place)

•مرکز خرید سنلیتون (Sanlitun)

•مرکز خرید کپیتال لند یا زایزمن (Capital Land)

•مرکز خرید جینیوان یانشا (Golden Resources Mall)

•مرکز خرید گیت (The Gate City Mall)

 

معرفی 5 بازار عمده‌فروشی در شهر شانگهای

•بازار عمده‌فروشی یوهوان (Yuyuan Wholesale Market): فروش ادوات آشپزخانه، لوازم تزئینی، پوشاک و محصولات الکترونیکی

•بازار عمده‌فروشی تیانزیفان (Tianzifang Wholesale Market): فروش محصولات هنری و صنایع دستی

•بازار عمده‌فروشی دونگمنگ (Dongmen Wholesale Market): فروش لوازم الکترونیکی

•بازار عمده‌فروشی سیپو (Cipu Wholesale Market): فعال در حوزه پوشاک، کیف و کفش

•بازار عمده‌فروشی کییا (Qiaojia Wholesale Market): فعال در حوزه پوشاک و لباس ورزشی

 

معرفی 5 بازار عمده‌فروشی در شهر گوانجو

•بازار  Yide Road: فروش محصولات متنوع از جمله لباس، لوازم الکترونیک، لوازم آرایشی و بهداشتی، وسایل خانگی و غیره.

•بازار  Liwan Plaza: فروش لوازم خانگی، لوازم الکترونیکی، لوازم آرایشی و بهداشتی، لباس و ...

•بازار  Baima Clothing Wholesale Marke: یکی از بزرگترین بازارهای فروش لباس

• بازار  Haiyin Electronic Wholesale Market: فروش لوازم الکترونیکی

•بازار  Tianxiu Building Materials Market: فعال در حوزه مواد ساختمانی مانند سرامیک، کاشی، ورق‌های فولادی، درب و پنجره، سنگ‌های ساختمانی

 

معرفی 5 بازار عمده‌فروشی در شهر ووهان

•بازار هانکو: فروش پوشاک، لوازم الکترونیک، لوازم خانگی و محصولات غذایی

•بازار هانکوان: فروش لباس، کفش، لوازم خانگی، وسایل تزئینی و گیاهان زینتی

•بازار هانشان: فروش محصولات محلی مانند غذاهای محلی، چای، سوغاتی‌ها و صنایع دستی

•بازار هانگبی: فروش انواع محصولات مانند لباس، کفش، لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم خانگی و محصولات الکترونیکی 

•بازار چانگپی: به فروش محصولات خواربار، لباس، کفش، لوازم خانگی و لوازم الکترونیکی

 

محبوب‌ترین و پرسودترین کالاهای وارداتی از چین در سال 2024 کدامند؟

چین در صنایع و حوزه‌های گوناگون به صورت انبوه انواع کالاها را تولید می‌کند و به همین خاطر انتخاب پرسودترین کالاهای وارداتی از چین کاری دشوار است و نیاز به آزمون و خطا و بررسی‌های فراوان دارد. خوب است بدانید که براساس آمار واردات هشت‌ماهه نخست سال 1402 رقمی بالغ بر 12188 میلیون دلار واردات کالا از چین انجام شده و چین را در جایگاه دوم کشورهایی قرار گرفته است که ایران بیشترین واردات را از آن‌ها داشته.

باتوجه به این توضیحات در ادامه لیستی از این اقلام را معرفی کرده‌ایم:

•اسباب‌ بازی

•لباس حیوانات خانگی

•برچسبهای لاک ناخن

•چمدان‌های مسافرتی

•لوازم آشپزخانه

•چراغ‌های LED و لوازم جانبی مرتبط

•لوازم الکترونیکی

•لباس

•مژه مصنوعی

•عینک‌ آفتابی

•دستگاه رطوبت‌گیر

•فن گرمایشی برقی

•کتری برقی

•لوازم تابلوسازی

•دستگاهای الکتریکی دفع حشرات

•قطعات یدکی شامل صفحه کلاچ، بلبرینگ، گیربکس

•قطعات الکترونیکی شامل خازن، ماسفت، برد الکترونیکی

•قطعات پلاستیکی مانند قطعات سی‌ان‌سی

•ابزاردقیق و مهندسی شامل دستگاه سنجش اندازه‌گیری، پنوماتیک

•قطعات استفاده شده در صنعت برق

•قطعات کامپیوتری

•ماشین‌آلات صنعتی

•لوازم جانبی موبایل

•لوازم‌التحریر

•مواد اولیه شیمیایی و معدنی

•قطعات ساختمانی

•واردات لوازم‌یدکی خودرو

•دستگاه‌ها و ماشین‌آلات صنعتی

•پیچ‌ومهره

•لامپ و وسایل روشنایی

•انواع سیم و کابل

•انواع ابزارآلات

•دستگاه‌های برش آهن و صنعتی

•دستگاه برش پلاسما پایلوت دار

•دستگاه برش پلاسما بدون پایلوت

•پارچه نخی پنبه

•گلس گوشی

•‌ پنل‌های لمسی

•قطعات منفصله برای تولید خودرو سواری، تراکتور جاده‌ای و نیمه تریلرها

•قطعات مربوط به آسانسور

 

 

بهترین روش حمل کالا از چین کدامند؟

به خاطر مسافت زیاد میان ایران و چین تنها دو روش برای حمل بار وجود دارد؛ حمل هوایی به عنوان سریع‌ترین و امن‌ترین شیوه حمل‌ونقل بین‌المللی و حمل دریایی به عنوان کم‌هزینه‌ترین روش.

در حمل بار هوایی محموله در سریع‌ترین زمان ممکن به مقصد می‌رسد و بسیاری از کالاهای ارزشمند، حساس، اقلام فاسدشدنی، کالاهای خطرناک و نمونه کالا از این طریق باید ارسال شوند.

به صورت کلی هواپیماهای باربری ظرفیت مشخص و محدودی دارند و کالاهای بسیار حجیم و سنگین را نمی‌توان از این طریق جابه‌جا کرد. اما اگر محموله وزن و ابعاد متوسطی داشته باشد و بخواهید از طریق حمل هوایی آن را به ایران بفرستید، باید هزینه بیشتری نسبت به دریایی پرداخت کنید.

اما در حمل‌ونقل دریایی وضعیت متفاوت است؛ بارهای بسیار بزرگ و سنگین باید از این طریق ارسال شوند و درون کانتینرها قرار بگیرند. البته اگر وزن و حجم و تعداد کالا خیلی پایین باشد، هزینه آن چندان به‌صرفه نخواهد بود و حمل هوایی گزینه مناسب‌تری محسوب خواهد شد.

پس درنظر بگیرید باید براساس شرایط خود یکی از این دو روش را انتخاب کنید. اگر برای رسیدن بار به ایران عجله دارید و می‌خواهید ترخیص کالا از چین راحت‌تر انجام شود، حتما حمل هوایی را انتخاب کنید. اگر محدودیت مالی دارید و برایتان فرقی ندارد که محموله کی به مقصد می‌رسد، از کشتی‌های باری استفاده نمایید.

درخصوص شیوه حمل بار بهتر است با مرزهای بازرگانی ایران و چین نیز آشنا باشید و مهم‌ترین گمرکات و بنادر کشور را بشناسید. در حمل‌ونقل هوایی مقصد هواپیماها فرودگاه‌های بین‌المللی ایران مانند فرودگاه امام خمینی است اما مسیرهای دریایی ایران و چین از طریق دریای عمان و دریای هند با یکدیگر ارتباط دارند.

بندرهای جاسک و چابهار و بندرعباس در ایران و بندرهای شانگهای، نینگبو و هنگ‌کنگ در چین به‌عنوان بنادر اصلی برای صادرات و واردات بین دو کشور شناخته شده‌اند.

 

مدت زمان ارسال بار از چین چقدر است؟ 

مدت زمانی که طول می‌کشد تا کالای وارداتی از چین به ایران برسد، به شیوه حمل بار بستگی دارد. همانطور که گفتیم حمل هوایی سریع‌تر از دریایی است.

به طور میانگین معمولاً بین 5 تا 15 روز کاری طول می‌کشد تا محموله در ایران به‌دستتان برسد. اما در حمل دریایی ممکن است تا یک ماه و بیش از آن نیز طول می‌کشد تا وارد مرزهای داخل کشور شود.

مشخص نبودن بازه رسیدن بار به ایران به شرایط آب‌وهوایی، قوانین و تشریفات گمرکی، بارگیری و غیره بازمی‌گردد و باید براساس همین عوامل برنامه‌ریزی لازم را انجام دهید.

 

کلام پایانی

واردات کالا از چین از جمله تجارت‌های پرسود برای تاجران ایرانی است و اگر بتوانید فوت و فن این کار را یاد بگیرید، برنامه‌ریزی دقیقی برای کسب‌وکار خود انجام دهید، قوانین تجاری و گمرکی در ایران و چین را بیاموزید، مدارک و مجوزهای لازم برای این کار را تهیه کنید و شیوه حمل بارتان را به یک شرکت معتبر در حوزه حمل‌ونقل بین‌المللی بسپارید، قطعا سود فراوانی به دست خواهید آورد.

هرچند که بهتر است با متخصصان و کارشناسان این حوزه در تماس باشید، از آن‌ها مشورت بگیرید و جدیدترین قوانین و مقررات دنیای تجارت را از آن‌ها جویا شوید. شرکت پست بین‌المللی پی اس پی اکسپرس نیز از جمله شرکت‌هایی‌ست که می‌توانید در حوزه واردات از چین به شما کمک کند.