یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۳:۵۶May 2024 19
جستجوی پیشرفته

داستان تولد اولین کراس‎اور پورشه؛ پورشه ماکان

 

 

به عقیده بسیاری از افراد فعال عرصه خودرو، پورشه ماکان یک نمونه کوچک‌شده از پورشه کاین، که برادر بزرگ این خودرو در رده شاسی‌بلندهاست، می‌باشد. اما اگر نظر ما را بخواهید، می‌گوییم پورشه ماکان تلفیقی از اصالت، مدرنیته و کارایی در قالب یک شاسی‌بلند جمع‌وجور و یا همان کراس‎اور است که با طراحی منحصربه‌فرد و توانایی‌های بسیار بالایی که داشته توانسته به‌راحتی پس از گذشت یک نسل جای برادر بزرگ‌تر خود را در بازار جهانی خریدوفروش پورشه بگیرد. طبق آمارها میزان خریدوفروش پورشه ماکان در سال 2016 به 1500 دستگاه رسید درحالی‌که در همان سال 1400 دستگاه پورشه کاین به فروش رفت. این ارقام نشان‌دهنده محبوبیت جهانی پورشه ماکان است.

پورشه ماکان در حال حاضر پرطرفدارترین و پرفروش‌ترین خودرو پورشه است. به گفته برخی از طراحان خودرو، پورشه ماکان در برخی از ساختارهای ظاهری با آئودی Q5 اشتراکاتی دارد. این خودرو هم در مسیرهای آفرود و هم در جاده‌ها بهترین عملکرد را از خود نشان می‌دهد و هرسال نیز با به رو رسانی‌های جدیدی درزمینه کارایی بهتر و عملکرد متنوع‌تر به بازار عرضه می‌شود. اگر شما هم برای خواندن داستان تولد و اولین حضور این خودرو در جهان هستید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

 

اصالت نام پورشه ماکان به کجا بازمی‌گردد؟

 

پورشه ماکان برای اولین بار در سال 2011 به‌عنوان مدل مفهومی به بازار معرفی شد. اما تا سال 2014 به بازار عرضه نشد. این مدل برای اولین بار بانام Porsche Cajun معرفی شد. این کلمه مربوط به لهجه مردم جزیره جاوا در اندونزی است. پس از گذشت یک سال در سال 2012 نام این خودرو به دلیل پتانسیل بالایی که برای تبدیل‌شدن به چهره جدید برند پورشه داشت به نام Macan تغییر پیدا کرد. این نام نیز یک کلمه عمومی در زبان اندونزیایی است که به معنی ببر است.

به نظر می‌رسد پورشه در برآورده کردن خواستگاه نام پورشه ماکان کاملاً موفقیت‌آمیز عمل کرده است. سرعت و دقت این خودرو در عملکرد در شرایط مختلف، نشان دهندگی شایستگی پورشه ماکان برای داشتن لقب ببر است.

 

 

 

اولین حضور پورش در بازارهای جهانی

 

سرانجام پس از 3 سال از معرفی مدل مفهومی یا کانسپت پورشه ماکان، در سال 2014 کمپانی پورشه تصمیم به تولید انبوه این خودرو گرفت. پورشه ماکان در اولین حضور خود آن‌چنان خوش درخشید که کمپانی پورشه تصمیم گرفت خط تولید جداگانه‌ای را برای این مدل خود نیز در نظر بگیرد. پورشه ماکان درواقع به‌عنوان خط اتصالی بین پورشه پانامرا و کاین در رده کراس اور به بازار آمد و موفقیت زیادی نیز برای این برند خودروسازی به دست آورد. دلیل موفقیت بیش‌ازاندازه پورشه ماکان در بازار جهانی نوآوری‌های جدیدی بود که پورشه با استفاده از مهارت و توانایی مهندسان خود در این مدل به‌کاربرده بود. پورشه ماکان بدنه‌ای جمع‌وجورتر از پورشه ماکان و عملکردی اسپرت تر از آن داشت. گیربکس 7 سرعته اتوماتیک 2 کلاچه این خودرو به همراه سیستم 4 چرخ متحرک برای تمام مدل‌ها قابلیت‌های بسیار متنوعی را در این ایجاد کرده بود.

 

 

 

طراحی داخلی و خارجی پورشه ماکان در طول نسل اول

 

همان‌طور که مشهود است در طراحی خارجی پورشه ماکان شباهت‌هایی نیز به پورشه کاین دیده می‌شود. ازجمله این تغییرات می‌توان به فرم سقف در نمای پشتی این خودرو اشاره کرد. این شباهت‌ها درواقع نشان‌دهنده کلاس شاسی‌بلند در بین محصولات برند پورشه هستند. در نسل اول این خودرو با 2 نسخه ماکان S و ماکان توربو وارد بازار شد که هرکدام تفاوت‌های جزئی در طراحی ظاهری خود داشتند.

 

 

 

 

 

 

طراحی داخلی پورشه ماکان مانند تمام مدل‌های دیگر این برند از به‌روزترین و مدرن‌ترین تکنولوژی‌ها و نیز باکیفیت‌ترین متریال بهره می‌برد. امکاناتی که اگر بخواهیم آن‌ها را نام ببریم باید لیستی به بلندی یک ساختمان چندطبقه بنویسیم! مهم‌ترین ویژگی‌هایی که در طول این چند سال تولید پورشه ماکان پیشرفت‌های چشم‌گیری داشتند و خرید پورشه ماکان را تحت تأثیر قراردادند، شامل سیستم اطلاعات سرگرمی داخل کابین این خودرو موسوم به مدیریت ارتباط پورشه (PCM)، سیستم کنترل فرمان، اضافه شدن فیلتر ذرات بنزین، بزرگ‌تر شدن صفحه‌نمایش داخل کابین، آپدیت شدن چراغ‌های LED جلو و عقب و تبدیل‌شدن به چراغ‌های تمام LED بود.

 

 

 

مشخصات فنی پورشه ماکان در طول نسل اول

 

کمپانی پورشه برای اولین حضور پورشه ماکان خود در بازار جهانی 3 نوع موتور 6 سیلندر را در نظر گرفته بود. این موتورها شامل بنزینی، توربو و دیزلی بودند. موتور بنزینی 3 لیتری متعلق به نسخه ماکان S 339 اسب بخار، موتور 3.6 لیتری توربوشارژ نسخه ماکان توربو 400 اسب بخار و موتور 3 لیتری دیزلی این خودرو نیز 260 اسب بخار نیرو تولید می‌کرد. همان‌طور که بالاتر نیز اشاره شد نیروی این خودروها توسط یک گیربکس 7 سرعته 2 کلاچه به چرخ‌های این خودرو منتقل می‌شد. عملکرد این گیربکس در کنار سیستم 4 چرخ متحرک رانندگی جسورانه‌تری برای اسپرت‎سواران به ارمغان می‌آورد.

از سال 2016 به بعد به‌منظور کاهش مصرف سوخت خودروها، همه موتورهای پورشه ماکان نیز به‌صورت 4 سیلندر توربوشارژ ارائه می‌شد. این موضوع نیز تأثیر بسیاری بر افزایش میزان خریدوفروش پورشه ماکان در بازار جهانی داشت.

 

 

 

منبع : ویرلن