یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۶:۰۴May 2024 19
جستجوی پیشرفته

آینده در دستان خودروهای اسمارت

چند سالی است که مسیر حرکت خودروسازی‌ها به سمت ساخت خودروهای هوشمند در حرکت است. دیگر رقابت خودروسازها فقط در حجم پیشرانه و شتاب خودرو نیست؛ بلکه توجه به ابعاد محیط زیستی یا ظاهر خودرو معیار مهم دیگری برای جلب توجه شده است. 

در روزهایی که خودروهای بدون سرنشین گوگل در خیابان‌ها در حال رفت‌وآمد هستند عشاق تکنولوژی نمی‌توانند بی‌تفاوت از خودروی اسمارت بگذرند. جالب اینکه هر دو خودرو در جثه و برخی از قابلیت‌ها (مثل رانندگی بدون سرنشین) به یکدیگر هم شباهت دارند. 

 

سال 2018 اسمارت از یکی از محصولات خود به نام اسمارت ویژن EQ  رونمایی کرد که روی دست همه خودروهای پیشرفته بلند شد. این طرحی از اسمارت پیش رو است که هنوز به مرحله تولید انبوه نرسیده اما کارشناسانی که به ندرت برای توصیف آن سوارش شده‌اند حسابی مدهوش امکانات آن بوده‌اند.

 

فرض کنید از محل کار بیرون می‌آییم، به خودرو دستور می‌دهیم که بدون راننده از پارکینگ خارج شود، ما را از مقابل در سوار کند، بدون دخالت دست در آن باز و بسته شود و به ما سلام کند. سپس با موبایل به او می‌گوییم که دوستمان را بر سر راه سوار کند. این خودروی محیرالعقول همان فورتو است که جایی برای نشستن فقط دو سرنشین دارد. این خودروی پیشرفته سنسور موانع و عابرین دارد و هنگام مشاهده خط عابر و پیاده تا رد شدن فرد پیاده توقف می‌کند.

 

 

 

 

همچنین اسمارت اجازه می‌هد که مسافران به کمک موبایلشان یک موقعیت جغرافیایی را مشخص کنند و از خودرو بخواهند که آنجا آنها را سوار و به نقطه‌ای دیگر ببرند. این خودروها از انرژی برق برای حمل و نقل استفاده می‌کنند و دیگر خبری از صف‌های پنپ بنزین برای تامین سوختشان نیست. شرکت اسمارت گفته که است سال 2020 همه خودروهایش را به خودروهای برقی تغییر می‌دهد. 

شرکت اسمارت اعلام کرده که یکی از ویژگی‌های عجیب خودرو این است که وقتی با آن 30 کیلومتر برانیم، هنگامی که سرنشین نداشته باشد خودبه‌خود سمت جایگاه شارژ می‌رود تا در وقت مسافران خود صرفه‌جویی کند. نسخه‌های فورتو و اسمارت 4 فور 2018 این شرکت هر 94 کیلومتر که برانند نیاز به شارژ مجدد پیدا خواهند کرد. 

 

یک صفحه دیجیتالی داخل و خارج از خودرو به مسافر و عابران پیاده اجازه می‌دهد که به صورت آنلاین با هم ارتباط داشته باشند. برای مثال تصور کنید که تنظیم می‌کنید که دوستتان علی را از ابتدای خیابان سوار کنید. وقتی به مقصد رسیدید روی صفحه دیجیتالی که جای پلاک قرار گرفته خودرو به زبان انگلیسی با علی سلام می‌دهد.

 

تا قبل از رونمایی شدن این خودرو، اسمارت کار در صفحه وبسایت خودش تنها سه مدل فورتو می‌فروشد که ارزان‌ترین آن pure، پس از آن passion  و گران‌ترین آن prime نام دارد. علاوه بر آن دو مدل کابریو هم در لیست فروش خودروهای اسمارت قرار دارد. کابریو یا کانورتیبل به خودروهایی گفته می‌شود که سقف آن جمع می‌شود و در کشور ما به این خودروها معمولا کروکی می‌گویند. Passion و prime دو محصول دیگری هستند که در این بسته با قیمت بیشتری فروخته می‌شوند. 

در ایران نیز به محدود محدودی دو مدل فورتو و فورفور توزیع شد اما اخیرا فعالیت خاصی از شرکت نمایندگی برای واردات این خودرو صورت نگرفته است برای همین تنها راه سوار شدن بر این خودروهای جمع‌‎جور سر زدن به سایت دیوار و پیدا کردن یکی از نمونه‌های دست دوم آن است.  

 

 

 

منبع : ویرلن