یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۶:۵۹May 2024 19
جستجوی پیشرفته

تفاوت های موتور برق بنزنی و دیزلی

 

بطور کلی موتورهای برق در سه گروه موتور برق دیزلی، موتور برق بنزینی و موتور برق گازی قرار می‌گیرند که تفاوت آنها در نحوه سوخت گیری آن است. در ادامه این مقاله به بررسی کارایی و مقایسه قیمت‌های نمونه‌های مختلف بنزینی و دیزلی می‌پردازیم. 

 موتور برق( ژنراتور) از جمله ماشین‌های الکتریکی هست که وظیفه اصلی آن تبدیل انرژی مکانیکی( با مصرف سوخت‌های فسیلی) به الکتریسته می‌باشد. اساس کار موتورهای برق، ایجاد تعاملی بین میدان الکتریکی، مغناطیسی و جریان‌های پیچشی بوده تا از این راه، نیروی مورد نیاز را تامین کند. از آنجایی که کار موتور برق تولید برق است، وجود آن برای موقعیت‌های حساسی مثل بیمارستان ضروری می باشد. چرا که قطع ناگهانی برق در این مکان، باعث خسارات جبران ناپذیری خواهد شد. 

 

بررسی ویژگی‌ها  و کاربردهای موتور برق بنزینی

در واقع موتور برق بنزینی به موتور برقی گفته می‌شود که با سوخت‌های مایعی مثل بنزین و یا ترکیبی از بنزین و اتانول کار کند. موتورهای برق بنزینی به علت استحکام بالا، آسان بودن و در دسترس بودن سوخت مورد نیاز، جزو یکی از پرکاربردترین و پرفروش‌ترین موتورهای برق بوده و همین ویژگی‌ها سبب شده تا این مدل موتور برق برای استفاده برای زمان‌های طولانی نیز انتخاب مناسبی باشد. این ژنراتورها به کمک روش‌های هندلی، استارت زدن و یا ترکیبی از این دو روشن می‌شوند. موتور برق بنزینی استارتی بسته به کاربرد و نوع دستگاه به دو صورت تک فاز و 3 فاز تولید شده که البته حمل و جابجایی مدل‌های تک فاز آن آسان‌تر است. 

با توجه به اینکه ساختار موتور برق بنزینی چگونه است و به چه منظوری طراحی شده، در ابعاد کوچک و بزرگ ساخته می‌شود. مدل کوچک موتور برق بنزینی معمولا 1 یا 2 سیلندری و ابعاد بزرگ آن نیز بیست سیلندری هستند که بیشتر برای محیط‌های صنعتی قابل استفاده می‌باشند. بخش سوخت‌ دهی این دستگاه دارای یک مخزن و یک مجرا( متصل به باک) بوده که ابعاد مخزن آن مشخص کننده زمان کارکرد موتور برق است. 

 

 

 محدوده توان موتورهای برق بنزینی از هشتصد وات تا ده کیلو وات است که با در نظر گرفتن این موضوع در موقعیت‌های صنعتی و خانگی قابل استفاده هستند. بیشترین کاربرد این موتورها در فروشگاه‌ها، داروخانه‌ها، ویلا، باغ و غیره بوده که بسته به موقعیت توان مصرفی آن متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال نمونه خانگی این موتورها بیشتر از پنج ساعت نمی‌توانند کار کنند اما موتورهای برق بنزینی صنعتی، این قابلیت را دارند که بدون آب شدن پنل و یا کاهش طول عمر دستگاه تا ده ساعت بدون وقفه به کار گرفته شوند. 

 

علت تفاوت قیمت موتورهای برق بنزینی و دیزلی

علل مختلفی در تعیین قیمت موتور برق های بنزینی و دیزلی دخیل هستند که اصلی‌ترین علت میزان کیفیت و کارایی آنها است. به عبارتی دیگر منظور از کیفیت، نوع و چگونگی کیفیت طراحی و ساخت سیم پیچی، استاتور ژنراتور، قطعات برقی، پنل خروجی برق( استیلی باشد یا پلاستیکی)، کیفیت آلیاژهای به کار رفته در شاسی موتور، تایرهای دستگاه و نحوه اتصال آنها بوده که همه اینها در کنار هم سبب شده مدل‌های متنوع با کیفیت و قیمت‌های مختلفی وارد بازار شوند. در ادامه چند نمونه از انواع این موتورها را از لحاظ فنی باهم بررسی می‌کنیم:

1. موتور برق بنزینی مدل LT950 DC: سوخت مصرفی این مدل موتور برق، بنزین است که حدودا 19 کیلوگرم بوده و فاقد چرخ می‌باشد. این موتور تک سیلندری بوده و فقط یک خروجی دارد. ولتاژ خروجی موتور LT950 DC 220 ولت است.( قیمت فعلی: حدود دو میلیون و 668 هزار تومان)  

2. موتور برق TG950 DC: سوخت مورد نیاز این موتور با بنزین تامین می‌شود و 15 کیلوگرم وزن دارد. این مدل نیز بدون چرخ طراحی شده و تنها دارای یک سیلندری و یک خروجی است. سیستم استارت آن دستی بوده و ولتاژ خروجی آن مشابه مدل LT950 DC می‌باشد.( قیمت: 4 میلیون 680 هزار تومان)

3. موتور برق دیزلی SH 25D: موتور برق SH 25D بی صدا کار می‌کند و برای استفاده در مکان‌هایی مثل اداره‌ها، کارگاه‌ها و... مناسب است. این موتورها این قایبلیت را دارند که بالای ده ساعت و بدون وقفه کار کنند. سیم پیچ آنها مسی بوده و سیستم روشن کردن آنها بصورت استارتی است. 

 

بررسی تفاوت‌های موتور برق دیزلی و بنزینی

موتور برق دیزلی همانند موتورهای برق دیگر، برق تولید کرده اما نوع سوختش فرق دارد. سوخت مورد نیاز در این نوع موتور برق، دیزل یا همان گازوئیل است. پیش از اینکه سوخت وارد موتور شود، با وجود داشتن صافی در باک موتور، گازوئیل آن را از یک صافی عبور می‌دهند تا پمپ انژکتور خراب نشود. پیشنهاد ما برای تهیه بهترین و با کیفیت‌ترین موتور دیزلی و بنزینی، شرکت پیشرو صنعت است. قبل از خرید می‌خواهیم شما را با تفاوت‌های دیگر این دو موتور آشنا کرده تا بهترین نمونه را با توجه موقعیت مورد نظرتان انتخاب کنید:

- صدای موتور برق: موتور برق دیزلی در مقایسه با نوع بنزینی آلودگی صوتی بیشتری ایجاد می‌کند. در یک مثال عددی برای یک موتور برق هفت کیلو واتی می‌توان گفت که میزان صدا در نمونه دیزلی 98 DB  و برای نوع بنزینی حدود 76 DB می‌باشد. 

 

 

- سوخت رسانی: یکی از تفاوت‌های مهم این دو موتور برق در میزان مصرف سوخت است. موتور برق دیزلی سوخت کمتری مصرف کرده که این امر به علت انجام عملیات فشرده‌سازی می‌باشد. یعنی گازوییل مورد نیاز و هوا بصورت مجزا وارد موتور شده تا به کمک این هوای فشرده شده موتور با سوخت کمتر، بازدهی را چند برابر کند. 

- حجم موتور: در توان‌های برابری از این دو موتور، حجم موتور برق دیزلی تقریبا بیست درصد سنگین‌تر از نوع بنزینی آن است. 

- بازدهی: یکی دیگر از تفاوت‌های عملکردی این دو محصول شرکت پیشرو صنعت، در میزان بازدهی آن می‌باشد. مثلا برای داشتن برق خالص، بهتر است موتور برق بنزینی در رنج‌های یک تا هشت کیلو ولت به کار گرفته شود. 

شرکت پیشرو صنعت یکی از برترین فعالان در زمینه ارائه بهترین و با کیفیت‌ترین انواع موتورهای برق در بازار ایران بوده که بیش از 15 سال سابقه و تجربه موفق در حوزه فروش دیگر محصولات صنعتی نیز دارد. به عنوان گوشه‌ای از فعالیت‌های این شرکت، می توان به فروش انواع پمپ دنده‌ای، استنلس استیل، انواع ماشین آلات کشاورزی و سرموتورها، گیربکس‌ها و ... اشاره کرد.