یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۳:۲۸May 2024 19
جستجوی پیشرفته

بیت ‌کوین چیست و چه کاربردهایی دارد؟

حدوداً همزمان با بحران اقتصادی سال 2008 شخص ناشناسی به نام ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakomoto) در اقدامی نادر یک ایمیل رمزنگاری‌شده با موضوعیت بیت کوین و با هدف معرفی آن برای تعدادی از متخصصان علم رمزنگاری ارسال کرد که در آن درباره نوعی پول دیجیتال صحبت می‌کرد.

 

 

________________________________________

بیت‌کوین چیست؟

 

همان‌طور پیش‌ از این گفته شد بیت کوین (BTC) نوعی پول دیجیتال است که می‌توان از آن برای سرمایه‌گذاری، انتقالات ارزی و حتی خرید از فروشگاه‌های آنلاین استفاده کرد. این ارز دیجیتال ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد که این ارز را از سایر پول‌ها و دیگر دارایی‌ها متمایز می‌کند. از مهم‌ترین ویژگی‌های بیت کوین می‌توان به غیرمتمرکز بودن و محدود بودن تعداد واحدهای آن اشاره کرد.

ویژگی غیرمتمرکز بودن بیت کوین به این معناست که قدرت شبکه بین همه افراد توزیع‌شده است و شبکه‌ی این ارز دیجیتال توسط هیچ دولت یا نهاد متمرکزی پشتیبانی و کنترل نمی‌شود؛ بنابراین، تولید واحدهای جدید بیتکوین نیز برخلاف پول‌های امروزی توسط دولت و سازمان‌های متمرکز انجام نمی‌شود و این کار توسط استخراج‌کنندگان بیت کوین که با نام ماینر شناخته می‌شوند، صورت می‌گیرد. ماینرها قدرت پردازش کامپیوترهای خود را در اختیار شبکه گذاشته و در تأمین امنیت شبکه مشارکت می‌کنند. طی این فرآیند، کامپیوترها بیت کوین استخراج کرده و این بیتکوین استخراج‌شده را به‌عنوان پاداش مشارکت خود دریافت می‌کنند.

علاوه بر این، تعداد واحدهای بیت کوین محدود است و برخلاف ارزهایی مانند دلار و یورو  که به تعداد نامحدود توسط دولت‌ها و بانک‌ها چاپ می‌شوند، بیتکوین در تولید و تعداد، دارای محدودیت می‌باشد. این ویژگی بیتکوین را به ارزی ضد تورمی تبدیل کرده است. تعداد کل واحدهای بیت کوین 21 میلیون می‌باشد و پس از رسیدن به این تعداد دیگر بیت کوین جدیدی استخراج نخواهد شد. 

مکانیزم شبکه بیت کوین به صورتی طراحی‌شده است که کاربران برای انجام تراکنش‌ها نیازی به افتتاح حساب و ثبت مشخصات هویتی خود ندارند و به‌نوعی نیمه‌ناشناس می‌باشند. این ویژگی، ریسک سرقت را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

در انجام تراکنش‌های شبکه بیت کوین نیازی به وجود واسطه‌ای مانند بانک‌ها یا مؤسسات مالی نمی‌باشد و به‌صورت همتا به همتا انجام می‌شود. علاوه بر این، تراکنش‌های شبکه برگشت‌ناپذیر می‌باشد و چنانچه بیت کوینی به آدرس اشتباه فرستاده شود دیگر قابل‌دسترسی نخواهد بود.

بیت کوین غیرقابل جعل می‌باشد و همان‌طور که پیش‌ازاین بیان شد تعداد کل واحدهای این ارز دیجیتال، 21 میلیون می‌باشد و از طرفی کسی نمی‌تواند در شبکه، تراکنش ساختگی ایجاد کند یا خارج از قوانین حاکم، بیت کوین وارد شبکه نماید و یا با این کار بیت کوین دیگران را سرقت کند.

 

 

عملکرد شبکه بیت‌کوین چگونه است؟

 

بیت‌کوین نوعی ارز مجازی می‌باشد که به‌ صورت غیرمتمرکز و بدون دخالت شخص ثالث، تراکنش‌های خود را به شکل همتا به همتا انجام می‌دهد. کاربران شبکه بیت کوین با استفاده از کامپیوترهای قدرتمند تلاش می‌کنند شبکه بلاک چین این ارز دیجیتال را گسترش داده و امنیت آن را تأمین کنند. برای حفظ امنیت شبکه، داده‌های مربوط به هر تراکنش توسط افراد مشارکت‌کننده در شبکه که نود (node) نامیده می‌شوند، بررسی‌شده و پس از تائید به شبکه بلاکچین اضافه می‌شوند. هریک از نودهای فعال در شبکه، نسخه‌ای از اطلاعات ثبت‌شده در بلاکچین را در اختیار دارد؛ بنابراین، این نوع نگهداری توزیع‌شده داده‌ها امکان تغییر و یا حذف اطلاعات ثبت‌شده را از بین می‌برد. 

 

چگونه می‌توان بیت‌کوین به دست آورد؟

 

بیت کوین از ابتدای پیدایش خود طرفداران زیادی پیدا کرده است. علاقه‌مندان به این ارز دیجیتال می‌توانند از راه‌های مختلف این ارز دیجیتال را به دست آورند.

•یکی از روش‌های تهیه بیت‌کوین استخراج این رمزارز می‌باشد که با عنوان ماینینگ (Mining) نیز شناخته می‌شود. شما برای این کار نیاز به سخت‌افزارهای قدرتمندی به نام Asic دارید. 

•خرید بیت‌کوین از صرافی‌های ارز دیجیتال معتبر مانند همتاپی 

•شرکت در مسابقات و بازی‌های آنلاین که به‌عنوان جایزه به کاربران خود بیت‌کوین می‌دهند.

•درازای ارائه خدمات و کالاهای خود می‌توانید به‌جای ارزهای فیات، بیت‌کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری را دریافت نمایید.

آنچه که مشخص است بیت کوین یک پیشرفت هیجان‌انگیز در امور مالی می‌باشد و پیش‌بینی می‌شود در دهه آینده به حدی رشد کند که به یکی از مهمترین روش‌های پرداخت و انتقال پول در جهان تبدیل شود.

تولید محتوا توسط صرافی ارز دیجیتال همتا پی