یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۳:۲۸May 2024 19
جستجوی پیشرفته

ثبت شرکت و تعهدات سهامداران به دیون انواع شرکت در سال 1400

 

بی شک یکی از مطمئن ترین راه های شروع درست یک کسب و کار با شراکت دیگران ، ثبت شرکت در یکی از انواع شرکت ها می باشد. خواه شما با شرکای خود دوست و یا فامیل باشید و خواه غریبه . با ثبت یکی از انواع شرکت در حقیقت نوع شراکت افراد و میزان تعهدات هریک از آنها در قبال بدهی ها و دیون شرکت و همچنین میزان سهم هریک از افراد در قبال سود و منافع شرکت به بهترین شکل ممکن مشخص میگردد.از طرفی دیگر در صورت بروز هرگونه اختلاف نظر و یا مشکلی فیمابین شرکا و سهامداران شرکت ، قاضی میتواند با توجه به قوانین جاریه نسبت به هریک از انواع شرکت به راحتی اعلام حکم نماید.

شروع یک شراکت با ثبت شرکت در یکی از انواع شرکت ها بسیار بهتر از شروع یک شراکت به صورت سنتی و غیر ثبتی است . حال در ادامه بایستی شما را با انواع ثبت شرکت در کشور آشنا نماییم . خوشبختانه در ایران بسیاری از انواع شرکت ها قابل ثبت بوده که در ذیل به هریک به اختصار خواهیم پرداخت . پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید. 

 

 

انواع ثبت شرکت در تهران و دیگر نقاط کشور 

خوشبختانه در تهران و دیگر نقاط کشور انواع شرکت ها در اداره ثبت شرکت ها قابل ثبت می باشد .  این شرکت ها برای نوع خاصی از شراکت و تعهدات شرکا نسبت به دیون و بدهی های شرکت بهینه شده اند و بدیهی است که  در منافع حاصله از فعالیت های شرکت نیز همینگونه می باشد.  اقسام شرکت های قابل ثبت در ایران به شرح ذیل می باشد :

1- ثبت شرکت با مسئولیت محدود

2- ثبت شرکت سهامی ( خاص و عام )

3- ثبت شرکت تضامنی

4- ثبت شرکت مختلط سهامی

5- ثبت شرکت مختلط غیر سهامی

6- ثبت شرکت نسبی

7- ثبت شرکت تعاونی تولید و مصرف

قبل از هرچیز باید اشاره کنیم که انتخاب نوع شرکت به عواملی همچون عوامل زیر بستگی دارد : 

1- تقسیم مسئولیت ها و وظایف و اختیارات فیمابن شرکا 

2- نحوه تصمیم گیری شرکا در شرکت

3- سرمایه مورد نیاز و نحوه تامین آن  و ...

در ذیل به زبانی ساده به توضیح سه گزینه اول ثبت انواع شرکت ها که بیشتر توسط کارآفرینان در تهران و دیگر نقاط کشور ، انتخاب میگردند خواهیم پرداخت و هریک از آنها را به اجمال معرفی و تفاوت های میزان تعهدات هریک از شرکا نسبت به دیون و بدهی های در اآنها را بیان خواهیم نمود.  تا بتوانید با اطلاعاتی کامل در مورد انتخاب یکی از انواع مناسب شرکت ها برای شروع و ادامه کسب و کار شراکتی خود اقدام نمایید.

 

1 – ثبت شرکت با مسئولیت محدود و نکات آن :

طبق تعریف ارائه شده در کتاب قانون تجارت ، شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که برای امور تجاری و با شراکت فیمابین دو یا چند نفر ایجاد میشود و نکته قابل اهمیت در این نوع شرکت این است که سرمایه آورده شرکا در این نوع شرکت به سهام تبدیل نمیشود و به صورت سهم الشرکه می باشد و این مطلب بدان معنی است که شرکا فقط به میزان آورده خود در قبال دیون و بدهی های شرکت مسئول می باشند . حتما در ادامه نام این شرکت باید عبارت " با مسئولیت محدود " قید شود و در نام شرکت نباید از نام هریک از شرکا استفاده نمود در این صورت شامل قوانین شرکت های تضامنی برای فردی که نام او در اسم شرکت آمده است خواهد بود. در هنگام ثبت شرکت با مسئولیت محدود شرکت تمامی سرمایه بایستی به صورت نقدی و غیر نقدی در ابتدا در اختیار صندوق شرکت تقویم و تسلیم گردد . در شراکت نامه این نوع شرکت ها صراحتا و به طور واضح میزان سهم الشرکه غیر نقدی هریک از شرکا تقویم میگردد .

 

  

2-ثبت  شرکت سهامی :

مطابق قانون تجارت شرکت سهامی به شرکتی بازرگانی گفته میشود که در آن سرمایه شرکت به سهام تقسیم شده باشد. وقتی گفته میشود که سرمایه شرکت به سهام تقسیم شده باشد در حقیقت اشاره بر آن دارد که هریک از شرکا به میزان سهام آورده خود نسبت به دیون و بدهی های شرکت مسئول می باشند . در این نوع شرکت ها مسئولیت صاحبان سهام فقط به میزان سهام آنان است.

شرکت های سهامی به دو نوع تقسیم میشوند . 1- شرکت سهامی خاص و 2- شرکت سهامی عام

 

ثبت شرکت سهامی خاص :

منظور از ثبت شرکت سهامی خاص شرکت هایی هستند که سرمایه آن شرکت ها فقط توسط موسسین آنها تامین میگردد . در هنگام ثبت شرکت سهامی خاص موسسین میتواند 35 درصد سرمایه شرکت را در ابتدا به حسابی به نام " شرکت سهامی خاص در شرف تاسیس " واریز نموده و 65 درصد در تعهد موسسین تا درخواست واریز از سوی هیات مدیره بماند. تعهد هر یک از موسسین در قبال دیون و بدهی های شرکت سهامی خاص ثبت شده به میزان سهام آنها می باشد.

 

ثبت شرکت سهامی عام :

منظور از ثبت شرکت سهامی عام نیز شرکتی بازرگانی است که موسسین شرکت ، سهام این شرکت را در زمان ثبت شرکت سهامی عام به قطعاتی با نام سهام تبدیل کرده و موسسین بخشی از سرمایه مورد نیاز شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می نمایند. در شرکت سهامی عام سرمایه شرکت بایستی حداقل 5 میلیون ریال که حداقل 20درصد آن بایستی توسط موسسین شرکت تامین شود. ثبت شرکت سهامی عام برای همگان آزاد است و فقط بایستی موسسین شرکت به میزان 35% از 20% سرمایه شرکت را در حساب در شرف تاسیس شرکت سهامی عام تحت عنوان " شرکت سهامی عام در شرف تاسیس " واریز نمایند . مسئولیت شرکا در این نوع شرکت ها نیز به میزان سهام اسمی آنها است. موسسین میتوانند الباقی سرمایه شرکت را پس از اخذ مجوز پذیره نویسی سهام شرکت از اداره ثبت شرکت ها به انجام رسانده و الباقی سرمایه مورد نیاز شرکت را بدینگونه از مردم تامین نمایند.

 

ثبت شرکت تضامنی :

ثبت شرکت تضامنی نیز برای امور تجاری بوده و فیمابین افراد دو یا بیش از دو نفر امکان پذیر است . درصورت بروز دیون و بدهکاری شرکت بیش از میزان دارایی آن ، هر یک از شرکا به میزان کل بدهی و دیون مسئول پرداخت می باشند . در این نوع شرکت هرگونه قراردادی فیمابین شرکا در این خصوص کان لم یکن تلقی می شود. نام حداقل یکی از شرکا در نام این شرکت ها بایستی استفاده شده و همچنین عبارت تضامنی پس از نام شرکت بایستی در کلیه مکاتبات آورده شود.

تعهدات شرکا نسبت به دیون و بدهی های شرکت تضامنی بسیار زیاد بوده و از اینرو بانک ها و موسسات مالی با اطمینان بیشتری به این نوع شرکت ها وام اعطا مینمایند و پس از آن شرکت های سهامی و سپس شرکت با مسئولیت محدود از نگاه اعتباردهندگان دارای ارزش ذای بالاتری در اعتبار می باشند. 

 

ثبت موسسات انتفاعی و غیر انتفاعی :

یکی دیگر از اقسام حقوقی ، موسسات می باشد . تفاوت موسسات با شرکت ها در آن است که موسسات به امر بازرگانی و خرید و فروش نمی پردازند و در حقیقت کار آنها ارائه خدمات می باشد . موسسات به دو دسته تقسیم بندی میشوند :

1- موسسات غیر انتفاعی 2- موسسات انتفاعی 

 

1- ثبت موسسات غیر انتفاعی :

در ثبت موسسات غیر انتفاعی هدف اصلی موسسین موسسسه ، ارائه خدمات به اعضا و یا جامعه می باشد نه کسب ثروت . حال آنکه این جمله دلیل آن نیست که این موسسات حق کسب درآمد را ندارند بلکه موید آن است که هدف اصلی از ثبت موسسه ارائه خدمات مطابق موضوع فعالیت است . موسسین و سهام داران موسسه غیر انتفاعی در مقابل دیون و بدهی های احتمالی موسسه به میزان سهم الشرکه خود مسئول می باشند . دقیقا همانند قوانین در مورد ثبت شرکت با مسئولیت محدود می باشد.

 

 

2- ثبت موسسات انتفاعی  :

در ثبت موسسات انتفاعی هدف اصلی موسسین کسب درآمد بوده ولیکن از راه ارائه خدمات و نه از راه بازرگانیو خرید و فروش .

در حقیقت تنها فرق موسسات غیر انتفاعی و انتفاعی در هدف موسسه در زمان تاسیس می باشد . اگر هدف از تاسیس موسسه کسب درآمد در ازای ارائه خدمات باشد ، موسسه غیر انتفاعی و اگر هدف ارائه خدمات باشد موسسه غیر انتفاعی خواهد بود . موسسین موسسه انتفاعی نیز دقیقا به میزان سهم الشرکه خود در قبال دیون و بدهی های شرکت مسئول می باشند.

امید است در این مقاله توانسته باشیم که به زبانی ساده شما را با تعریف انواع شرکت و میزان تعهدات شرکا نسبت به بدهی ها و دیون احتمالی در زمان ثبت شرکت آشنا کنیم. در صورت داشتن هرگونه سوال میتوانید با کارشناسان موسسه حقوقی ثبت ونک به شماره 02187790 تماس حاصل فرمایید . ( روابط عمومی ثبت ونک )