یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۵:۳۷May 2024 19
جستجوی پیشرفته

ویروس پیامکی چیست؟ بهترین راه پیشگیری و راه‌حل خلاصی از آن

ویروس پیامکی خطرناک

 

ارسال پیامک انبوه یکی از بهترین راه‌های اطلاع رسانی یا تبلیغات است که به راحتی می‌توان از طریق آن با کاربران موردنظر ارتباط برقرار کرد. اما در اینجا نیز افرادی با سوء‌استفاده از این ویژگی مثبت، باعث برهم زدن آرامش بسیاری از مردم شده یا حتی به دستگاه‌ تلفن همراه آن‌ها آسیب می‌زنند. ویروس پیامکی یا باج‌افزار پیامکی شیوه‌ای است که سودجویان با کمک آن در روند ارسال یا دریافت پیامک گوشی افراد اختلال ایجاد می‌کنند. در این مقاله به سراغ بررسی ویروسی پیامکی خواهیم رفت و در ادامه مهم‌ترین راهکار مقابله با آن را به شما معرفی خواهیم کرد.

 

ویروس پیامکی؛ بدافزار خطرناک برای گوشی‌های اندروید

بعد از رواج تبلیغات یا اطلاع‌رسانی از طریق سیستم ارسال پیامک، بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف به سراغ آن رفتند. اما مشکل از جایی شروع شد که بدافزارها یا ویروس‌هایی با هدف آلوده‌گردن دستگاه‌های اندروید در قالب پیامک گسترش پیدا کردند. این پیامک‌ها معمولا حاوی یکی پیشنهاد یا تبلیغ وسوسه‌کننده مانند: اینترنت یا شارژ رایگان هستند و فرد را دعوت به وارد شدن به لینک موجود در متن اس ام اس می‌کنند.

 

 

به همین شیوه ویروس پیامکی شیوع پیدا کرده و تلفن‌های اندرویدی بسیاری را آلوده می‌کند. خیلی از افراد برای اینکه گرفتار اینگونه از بدافزارها نشوند تصمیم به مسدود کردن دریافت اس‌ام‌اس‌های تبلیغاتی می‌گیرند. در حالیکه دریافت پیامک در خیلی از مواقع راحت‌ترین راه دریافت اطلاعات است. این سیستم در سال‌های گذشته پیشرفت خوبی داشته و در حال حاضر شرکت‌هایی مانند فراز اس‌ام‌اس حتی سرویس دریافت اس ام اس در خارج از کشور را نیز ارائه می‌دهند. بنابراین نباید به دلیل وجود ویروس‌های پیامکی، به‌طور کل راه‌های دریافت اس‌ام‌اس را مسدود کرد. در ادامه درباره نحوه عملکرد این ویروس‌ها و بهترین راه پیشگیری با آن‌ها صحبت خواهیم کرد.

 

نحوه غیرفعال کردن ویروس پیامکی - امنیت کامل موبایل

 

 

نحوه عملکرد ویروس پیامکی چگونه است؟

در این‌گونه از پیامک‌ها معمولا یک لینک برای هدایت کاربر به صفحه‌ای خاص وجود داد که منجر به نصب یک نرم‌افزار روی گوشی خواهد شد. متاسفانه بدافزار نصب شده روی گوشی هیج آیکون یا علائمی از خود نشان نمی‌دهد و مالک تلفن همراه از وجود آن آگاه نخواهد شد. به همین سادگی سیستم عامل اندروید موبایل آلوده شده و شخص نیز بی‌اطلاع خواهد بود.

 

بعضی از این بدافزارها خطرناک‌تر نیز هستند و از جانب مالک گوشی برای مخاطبین او اس‌ام‌اس ارسال می‌کنند. کاربر هیچ خبری از ارسال این پیامک‌ها ندارد تا زمانی که مبلغ قابل توجه‌ای از شارژ سیم‌کارت او کسر شود. این یک شیوه خیلی موثر برای جذب اعتماد افراد دیگر است، تا با کمک آن گوشی‌های بیشتری آلوده شوند.

 

غیرفعال کردن دریافت پیام‌های تبلیغاتی که از دلایل اصلی پاسخ به سوال چرا اس ام اس بانک نمیاد است، برای مقابله با این ویروس فایده ندارد. این بدافزار با سوءاستفاده از شماره خط صاحبین گوشی و جلب اعتماد مخاطبین او، به فعالیت ادامه می‌دهد. اما برای جلوگیری از این مشکل راه‌حل‌هایی وجود دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

 

بهترین راهکار مقابله با ویروس پیامکی

اولین راه پیشگیری از ویروس پیامکی اعتماد نکردن به هر اس‌ام‌اس و محتوای درون آن است. در یک روز ممکن است چندین اس‌ام‌اس دریافت کنید که مضامین مختلفی از خبر تا تبلیغات و اطلاعات بانکی باشند. نیاز به ورود به همه لینک‌های موجود در پیامک‌ها نیست، مراجع مهمی چون بانک‌ها از ادبیات مشخص و ثابتی در متن پیامک‌های خود استفاده می‌کنند. در حالیکه بدافزارها معمولا یک مضمون را در قالب متن‌های گوناگون برای جمع کثیری ارسال می‌کنند. بنابراین به هر پیامکی، حتی اگر از سمت نزدیک‌ترین فرد به شما ارسال بود، اعتماد نکنید.

 

اما راه حل دوم کمک گرفتن از تنظیمات گوشی است. در سیستم امنیتی اندروید ویژگی "نصب از منابع نامشخص" وجود دارد. بسیاری از کاربران برای اینکه بتوانند از منابع غیر از گوگل پلی اپلیکیشن‌های مختلفی را دانلود و نصب کنند، این گزینه را فعال می‌کنند. اما با غیر فعال کردن این گزینه، بدافزار یا ویروس پیامکی دور از چشم صاحب گوشی نمی‌تواند نصب شده و شروع به ارسال پیامک کند. بنابراین برای اینکه از شر نصب پنهانی ویروس‌ها در امان بمانید، فقط در موارد خاص گزینه Unknown Sources را فعال کنید.

 

انتی ویروس برای هک پیامک موبایل

 

در صورت نصب ویروس پیامکی روی گوشی، چه باید کرد؟

در صورتی که بدافزار پیامکی روی گوشی نصب شد باید چه کاری انجام داد؟ خوشبختانه رها شدن از دست ویروس پیامکی چندان دشوار نیست. از جایی که این ویروس هیچ‌گونه آیکونی را در منو اصلی به نمایش نمی‌گذارد، برای پیدا کردن آن با به قسمت App در تنظیمات (Setting) گوشی مراجعه کرد. بعد از وارد شدن به بخش App لیستی از همه نرم‌افزارهای نصب شده روی گوشی نمایان خواهد. یکی از دردسرهای پیدا کردن فایل ویروس پیامکی این است که این بدافزار با نام‌های مختلفی نصب می‌شود، برای همین باید با دقت لیست اپلیکیشن را بررسی کرده تا نام غیرآشنا را پیدا کرد.

اما اگر شیوه بالا جواب نداد یا بنا به هر دلیلی قادر به پیدا کردن آیکون ویروس نشدید، راه حل بعدی استفاده از گزینه reset factory یا تنظیمات کارخانه است. با کمک گزینه بازگشت به تنظیمات کارخانه به‌طور کل تنظیمات و محتویات گوشی به تنظیمات اولیه باز می‌گردد. بهتر است قبل از انجام این‌کار عکس‌ها، فیلم‌ها و از هر اطلاعات مهم دیگر نسخه پشتیان تهیه کرده یا آن را در هاردی دیگر کپی کرد، چون بعد از انجام فرآیند Reset Factory همه اطلاعات گوشی پاک خواهد شد.

 

خرید پنل اس م اس از بهترین پنل پیامکی ایران؛ فراز اس‌ام‌اس

در این مقاله به‌طور کامل ویروس پیامکی و دردسرهای ناشی از آن را بررسی کردیم. راه‌حل مقابله با این بدافزارها، مسدودکردن دریافت پیامک نیست. در اولین قدم باید نسبت به پیامک‌های دریافتی هوشیار بود و به هر لینک و محتوایی اعتماد نکرد. در مرحله بعد هم می‌توان با کمک گزینه‌های امنیتی سیستم عامل اندروید از نصب پنهانی این ویروس روی گوشی جلوگیری کرد.

 

فراز اس‌ام‌اس با تمرکز بر سه محور ارسال پیامک انبوه، ارائه خدمات پیامکی برای وب سرویس و نمایندگی پنل اس ‌ام‌ اس آماده ارائه بهترین خدمات به مشتریان خود است. با مراجعه به سایت فراز اس‌ام‌اس از جدیدترین مقالات این حوزه با خبر شده و نسبت به خرید انواع پنل پیامکی با گزینه‌های متعدد اقدام نمایید. در صورت نیاز برای دریافت مشاوره رایگان با شماره تماس 02171333036 تماس حاصل نمایید.