یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۶:۰۳May 2024 19
جستجوی پیشرفته

تفاوت بلوک لیکا و لیپر

 

 

تفاوت بلوک لیکا و لیپر، بررسی ویژگی‌ها، خواص و کاربردهای بلوک‌های سبک

لیکا و لیپر از جمله پرکاربردترین انواع بلوک سبک ساختمانی هستند که به صورت گسترده در پروژه‌های ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. به طور کلی بلوک سبک ساختمانی معمولاً توخالی بوده و با پرکردن آن‌ها با مواد پر کننده طبیعی و مصنوعی خواصی مانند مقاومت در برابر آتش، رطوبت، صدا و ... دارند. بلوک‌های سبک ساختمانی را بر اساس چگالی و مقاومت فشاری به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌کنند که لیکا و لیپر از جمله مهم‌ترین آن‌ها هستند. اگر با تفاوت بلوک لیکا و لیپر آشنا نیستید و کاربردهای هرکدام از آن‌ها را نمی‌دانید توصیه می‌کنیم حتماً در ادامه این مقاله همراه عمران داتام باشید.

بلوک لیپر چیست؟

برای بررسی تفاوت بلوک لیکا و لیپر ابتدا با مشخصات و ویژگی‌های هریک از آن‌ها آشنا می‌شویم. بلوک لیپر یکی از انواع بلوک سبک ساختمانی است که در واقع یک اسم تجاری (Liper) بوده و به بلوکی گفته می‌شود که در آن از پوکه کرپ، میکروسیلیکا، پرلیت، سیمان، الیاف پروپیلن به همراه آب و افزودنی‌های دیگر استفاده شده باشد. از ویژگی‌های فوق العاده بلوک لیپر مقاومت حرارتی بالا به دلیل وجود ترکیب پرلیت در آن است.

این بلوک‌ها عایق‌های حرارتی مناسبی محسوب می‌شوند که در هنگام آتش سوزی از گسترش آتش جلوگیری می‌کنند. سایر مواد به کار رفته در بلوک لیپر نیز خاصیت عایق صوتی و پایداری شیمیایی را برای آن فراهم می‌کنند. سبک بودن مواد اولیه بلوک لیپر باعث شده تا وزن نهایی بلوک نیز به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کند و بتوانیم آن را در دسته بلوک‌های ساختمانی سبک قرار دهیم. کاربردهای فراوان بلوک لیپر سبب شده است تا خرید خط تولید بلوک CLC و تولید بلوک‌های سبک به یک کسب و کار پر رونق تبدیل شود.

 

 

بلوک لیکا چیست؟

در ادامه بررسی تفاوت بلوک لیکا و لیپر به معرفی بلوک لیکا می‌پردازیم. کلمه LECA مخفف شده عبارت Light Expanded Clay Aggregate به معنای دانه رس سبک منبسط شده است. همانطور که از نام آن پیداست، لیکا در نتیجه انبساط خاک ر در کوره تحت حرارت 1200 درجه سانتی گراد ساخته می‌شود. دانه‌های لیکا تخلخل بسیار زیادی دارند که باعث کاهش وزن آن‌ها شده است. همچنین دارای شکلی کروی و لمسی زبر و ناهموار هستند. تخلخل بالا، بلوک لیکا را به عایق مناسبی برای آلودگی‌های صوتی و حرارت تبدیل کرده است. در کارگاه‌های ساختمانی با استفاده از دستگاه فوم بتن تکفاز تحت فشار بتن مناسب برای پرکردن بلوک لیکا تولید می‌شود و ترکیب این تو ساختاری بسیار مقاوم در مقابل آتش، رطوبت و صوت ایجاد می‌کند.

تفاوت بلوک لیکا و لیپر از لحاظ مشخصات فیزیکی

بلوک لیکا معمولاً در ابعاد 5 X  10 X 20 (بلوک ابعاد آجر) تا ابعاد 20 X  25 X 49 (دیواره تو خالی هشت جداره با 21 سوراخ) سانتی متر  در ایران تولید شده، و وزن مخصوص بیشینه آن به صورت توپر 1090 کیلوگرم بر متر مکعب و وزن مخصوص بیشینه آن در کمترین حالت (دیواره توخالی دوجداره) 625 کیلوگرم بر متر مکعب است. بلوک لیپر نیز مانند لیکا در ابعاد آجر لیپر 5 X  10 X 20 تا ابعاد 15 X  20 X 50(بلوک سه جدار سوپر لیپر 14) و یا 20 X  20 X 40(بلوک لیپر 20) سانتی متر در ایران تولید شده، و وزن مخصوص بیشینه آن 700 تا 1000 کیلوگرم بر متر مکعب است.

مقاومت فشاری بلوک سبک لیپر در حداقل انواع آن 23 و حداکثر 29 کیلوگرم بر سانتی متر مربع است. بلوک لیکا با حداقل مقاومت 20 کیلوگرم بر سانتی متر مربع تا حداکثر 45 کیلوگرم بر سانتی متر مربع نسبت به لیپر از حداکثر مقاومت فشاری بیشتری برخوردار است. چگالی پایین باعث شده هردو به عنوان بلوک سبک شناخته شوند. از طرفی هر دو این بلوک‌ها به دلیل وزن مرده کمتر نسبت به بلوک‌های سیمانی توپر، استفاده بیشتری به عنوان پرکننده دارند و در کارگاه‌های ساختمانی با بتن تهیه شده از دستگاه فوم بتن تک فاز و دستگاه‌های دیگر پر می‌شوند.

بررسی تفاوت ویژگی‌های بلوک لیپر و لیکا

افت صوتی بلوک لیکا به طور میانگین در حدود 46 دسی بل است و یک عایق صوتی مناسب محسوب می‌شود. اما بلوک لیپر با افت صوتی 50 الی 56 دسی بل عایق صوتی بهتری به حساب می‌آید. ضریب انتقال حرارتی 0.761 تا 1.09 W/Km2 بلوک لیپر نسبت به ضریب انتقال حرارتی 2 W/Km2 بلوک لیکا نیز نشان دهنده عملکرد بهتر بلوک لیپر است. مقاومت حرارتی بلوک لیپر از بلوک لیپا بیشتر است و این بلوک می‌تواند تا 180 دقیقه در مقابل حرارت 1200 درجه سانتی گراد مقاومت کند. در حالی که این مقدار برای بلوک لیکا حدود 2 ساعت (120 دقیقه) است. هر دو این بلوک‌ها در مقابل رطوبت و مواد شیمیایی نیز از مقاومت بسیار خوبی برخوردار هستند.

 

 

تفاوت بلوک لیکا و لیپر از لحاظ کاربرد در صنعت ساختمان سازی

با توجه به مشخصات طبیعی و ویژگی‌های بلوک لیپر و لیکا، هر دو به عنوان پر کننده دیوارها و سقف در صنایع ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما همانطور که اشاره کردیم مقاومت حرارتی و صوتی بلوک لیپر بیشتر است. به این ترتیب اگر عایق بودن در مقابل صدا و حرارت اولویت شما است، استفاده از بلوک لیپر گزینه بهتری خواهد بود. در مقابل بلوک لیکا علاوه بر این که مقاومت فشاری بیشتری دارد، دارای قیمت پایین‌تری از لیپر است که هزینه‌های تمام شده را کاهش می‌دهد. بنابراین اگر محدودیت بودجه دارید، بلوک لیکا گزینه بهتری نسبت به لیپر خواهد بود.

عمران داتام، ارائه دهنده انواع خدمات و دستگاه‌های ساختمان سازی

در این مقاله با تفاوت بلوک لیپر و لیکا به عنوان دو بلوک ساختمانی سبک پر مصرف آشنا شدیم. شما می‌توانید بر اساس نیاز خود و اولویت‌هایی که دارید از هرکدام از آن‌ها در پروژه‌های ساختمانی خود استفاده کنید. علاوه بر این اگر به انواع دستگاه فوم بتن، کلایمرها و مواد اولیه فوم بتن نیاز دارید، می‌توانید از خدمات شرکت عمران داتام استفاده کنید. این شرکت در کنار ارائه این خدمات با کیفیت بسیار بالا، به شما در راه اندازی خط تولید بلوک سبک گازی و بلوک بتن سبک کمک می‌کند تا خود به تولید کننده لیپر و لیکا تبدیل شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌کنیم همین حالا به سایت omrandatam مراجعه نمایید تا سؤالات خود را به صورت تلفنی از کارشناسان حرفه‌ای این شرکت بپرسید.