یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۴:۵۲May 2024 19
جستجوی پیشرفته

صفر تا صد هوشمند سازی ساختمان

 در این مقاله درباره هوشمند سازی ساختمان در تمام ابعاد صحبت خواهد شد و به تمام سوالات شما درباره خانه های هوشمند جواب داده می شود

 

 

صفر تا صد هوشمند سازی ساختمان

شاید پیش آمده که در فیلم های علمی و تخیلی تماشا کرده اید که افراد در خانه هایی زندگی می کنند که همه ی وسایل به صورت خودکار در حال کار کردن هستند به طور مثال همین که افراد وارد می شوند چراغ ها روشن می شوند یا تعدادی ربات در حال تمیز کردن خانه هستند بدون این که کسی به آن ها دست بزند . خوب باید بگویم که این خانه ها دیگر فقط در فیلم ها نیستند و امروزه خانه های زیادی به این فناوری ها مجهز شدند و حتی اسم هم دارند و ما آن ها خانه هوشمند می گوییم . شاید شما برای اولین بار است که اسم خانه هوشمند رو شنیده اید و هیچ اطلاعی ندارید که چی هستند اما اصلا نگران نباشیند چون قرار است که درباره این تکنولوژی شگفت انگیز با هم حرف بزنیم پس بیایید وارد دنیای خانه های هوشمند بشویم .

مرحله اول برای انجام صفر تا صد هوشمند سازی ساختمان مهم ترین موضوع این است که بدانیم خانه هوشمند چیست ؟ پس اگر به دنبال جواب این سوال هستید باید بگویم که خانه هوشمند به این معنی است که خانه  شما یک سیستم هوشمند دارد که به منظور خودکار کردن کارها به لوازم و وسایل خانه متصل می شود و معمولا از راه دور کنترل می شود . از این سیستم هوشمند برای برنامه ریزی کردن آبپاش ها ، تنظیم و نظارت بر سیستم امنیتی و دوربین های منزل ، کنترل وسایلی مثل یخچال یا تهویه مطبوع و گرمایش می شود استفاده کرد . در کل ما خانه هوشمند را که کارایی زیادی هم دارد بسیار دوست داریم چون آنها وقت و پول ما را ذخیره میکنند و در عین حال در مصرف انرژی هم صرفه جویی می شود .

در گام دوم باید به این موضوع دقت کنید که کدام یکی از روش های هوشمند کردن خانه و ساختمان را در نظر دارید که به صورت کلی خانه های هوشمند می توانند دارای سیستم های بی سیم یا سیم دار - یا هر دو باشند . نصب سیستم های بی سیم آسان تر است. قرار دادن یک سیستم اتوماسیون بی سیم خانگی با ویژگی هایی مثل روشنایی هوشمند ، کنترل آب و هوا و امنیت می تواند چندین هزار دلار هزینه داشته باشد، که بسیار مقرون به صرفه است. از طرف دیگر ، سیستم های سیمی دارای قابلیت اطمینان بیشتری هستند و هک کردن آنها معمولاً دشوارتر است. یک سیستم سیمی می تواند ارزش یک خانه را موقع فروش افزایش بدهد . اما یک اشکال وجود دارد که نسبتاً گران است. نصب یک سیستم هوشمند لوکس و سیمی می تواند ده ها هزار دلار برای صاحبان خانه هزینه داشته باشد.

در گام سوم بعد از این که روش هوشمند سازی را انتخاب کردید به این موضوع می رسیم که خانه های هوشمند چطوری کار می کنند و برای راه اندازی به چه چیزهایی احتیاج است . در ابتدا که خانه های هوشمند مورد استفاده قرار گرفتند برای همه مبهم و گیج کننده بودند اما با پیوستن بازیگران بزرگ به این صنعت درک و دستیابی مصرف کنندگان به این فناوری آسان تر شد . برای تبدیل یک خانه معمولی به هوشمند به 4 چیز نیاز داریم که شامل موارد زیر هستند :

1.اتصال wifi

2.لوازم خانگی هوشمند(دستگاه های خانه هوشمند)

3.سیستم خانه هوشمند باری اتصال ، نظارت و کنترل این دستگاه ها

 

 

حالا بهتر است که درباره هر کدام از موارد بالا به طور مختصر اطلاعات کسب کنیم پس اول به سراغ این می رویم که دستگاه های خانه هوشمند چیست ؟ دستگاه هوشمند هر وسیله الکترونیکی است که می تواند به سیستم خانه هوشمند شما متصل شود و می تواند با بقیه دستگاه ها تعامل داشته باشد و به تنهایی تصمیماتی اتخاذ کند . تلویزیون ، اجاق گاز ، سیستم های هشدار ، زنگ در ، گاراژ مثال هایی از دستگاه های هوشمند هستند . دستگاه های هوشمند را می شود به طور جداگانه و به مرور خریداری کرد  پس می توان به آرامی خانه را به خانه هوشمند تبدیل کرد .

حالا که با لوازم خانگی هوشمند آشنا شدید شاید بپرسید که سیستم خانه هوشمند چیست ؟ سیستم خانه هوشمند "هاب" است که به عنوان مرکز خانه هوشمند محسوب می شود . از طریق یک دستگاه دیواری یا نرم افزاری که از طریق اینترنت قابل دسترسی است سیستم خانه هوشمند اطلاعات منحصر به فردی را از هرکدام از دستگاه های هوشمند یا لوازم اسمارت جمع آوری می کند و به شما این امکان را می دهد که همه دستگاه ها را در یک مکان کنترل کنید . از آنجایی که خانه های هوشمند هنوز در حال توسعه و پیشرفت هستند چندین گزینه مختلف برای سیستم خانه های هوشمند یا هاب های اتوماسیون خانه وجود دارد که اکثر آن ها با سیستم های خاصی سازگار هستند پس قبل از خریداری بهتر است سازگاری چک شود  .

در گام چهارم به این میرسیم که چگونه باید یک خانه را به خانه هوشمند تبدیل کرد ؟ میتوان این کار را به یکباره یا قدم به قدم انجام داد اما یک مسیر کلی وجود دارد که همه باید آن ها را طی کنند که به این صورت است :

•وای فای را ارتقا دهید : از آن جایی که همه دستگاه های هوشمند از اینترنت برای ارتباط استفاده میکنند باید مطمئن شوید که وای فای به اندازه کافی قوی است که بتواند اطلاعات را به اشتراک بگذارد . برای خانه های بزرگ تر شاید لازم باشد چندین روتر را هم در نظر داشته باشید .

•تحقیق کنید : آنقدر سیستم های هوشمند و وسایل خانه هوشمند متنوع وجود دارد که بهتراست قبل از تصمیم گیری در مورد آن ها با چند گزینه مختلف آشنا بشوید .

•نیازها را شناسایی کنید : مشخص کنید که در یک خانه هوشمند دقیقا دنبال چه چیزی هستید  و بعد مناطقی را انتخاب کنید که میخواهید در حال حاظر به آن ها بپردازید بعد دستگاه ها و وسایلی که نیازهای شما را برآورده میکنند را به راحتی پیدا میکنید . هیچ چیز بدتر از این نیست که یک وسیله جدید شیک بخرید ولی از آن استفاده ای نکنید چون آن وسیله چیزی نبوده که شما در نظر داشتید .

در گام پنجم درباره این که چه وسایل و لوازم هوشمندی می توانند در خانه نصب بشوند صحبت می شود . مواردی که در پایین قرار است به آن پرداخته شود پرکاربرد ترین محصولات خانه هوشمند در حال حاظر در بازار هستند . استفاده و نصب آن ها آسان است و مقرون به صرفه ترین فناوری خانه هوشمند هستند .

 

 

•اسپیکر هوشمند : گزارش شده که 39 میلیون آمریکایی در خانه های خود اسپیکر هوشمند دارند که با توجه به کارایی که این وسیله دارد اصلا جای تعجب نیست . این بلندگوها کارهای بیشتری علاوه بر پخش موسیقی انجام میدهند . می توانند در اینترنت جست و جو کنند ، آب و هوا را به شما گزارش کنند ، اخبار روز را به شما بگویند ، به عنوان دستیار شخصی کار کنند و به عنوان یک هاب مرکزی برای کنترل کل خانه هوشمند عمل کنند . شما می توانید از طریق صدا هم خانه را کنترل کنید .

•ترموستات هوشمند : با ترموستات هوشمند می شود گرمایش و تهویه هوای را از هر جا که هستید نظارت کنید . همینطور می شود یک برنامه ریزی برای زمان کار کردن آن ایجاد کرد تا موقعی که کسی خانه نیست انرژی هدر نرود . بعضی از ترموستات های هوشمند سنسوری دارند که در صورت احساس نیاز به صورت خودکار دما را تغییر می دهد .

•یخچال هوشمند: یخچال های هوشمند از نظر قابلیت متفاوت هستند . می توانند به شما بگویند که هر چند وقت یکبار از آن ها استفاده می شود ، در صورت باز ماندن درب به شما هشدار می دهند ، به شما می گویند که چه محصولاتی را باید خریداری کنید حتی مدل های وجود دارند که دارای مانیتور هستند و میشه از طریق آن تلویزیون را تماشا کرد .

•فرو گازهای هوشمند : فرهای هوشمند به شما اجازه می دهند آن ها را از هر جایی کنترل کنید . حتی مدل های وجود دارد که از طریق الکسا کنترل می شوند . بعضی از اپلیکیشن ها به شما این امکان را می دهند که به دنبال دستورالعمل پخت غذا ها بگردید و زمان و دمای مورد نیاز برای هر کدام را در یک صف قرار بدهید تا به ترتیب گاز آن ها انجام بدهد اما لازم است که شما دکمه شروع را فشار دهید . اکثر اجاق های هوشمند به شما امکان کنترل تایمر را می دهند .

در گام ششم به پروتکل ها باید پرداخت که از مهم ترین موارد در زمان هوشمند سازی هستند و اگر نمی دانید پروتکل ها چی هستند باید بگویم که خانه های تازه ساخت اغلب با زیر ساخت های خانه های هوشمند ساخنه می شوند . از طرف دیگر خانه های قدیمی هم می توانند به فناوری های هوشمند مجهز شوند . در حالی که بیشتر خانه های هوشمند با x10 و insteon کار می کنند محبوبیت بلوتوث و وای فای افزایش پیدا کرده است. Zigbee و Z-wave دو پروتکل رایج ارتباطات اتوماسیون خانگی هستند که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند . هر دو از فناوری های شبکه مش ، سیگنال های رادیویی کوتاه برد و کم مصرف برای اتصال سیستم های خانه هوشمند استفاده میکنن یعنی این دستگاه ها از طریق این پروتکل ها زبان یکدیگر را می فهمند و با هم ارتباط برقرار می کنند .

در گام هفتم و آخر زمانی که هوشمند سازی خانه به اتمام میرسد وقت آن است که سناریو های مورد علاقه تان را ایجاد کنید که شاید بپرسید سناریو چیست پس باید بگویم که به انجام یک سری از کارهای از پیش تعیین شده در سیستم هوشمند از طریق فرمان را سناریو می گویند که این سناریو از طریق فشار دادن یک کلید بر روی تلفن همراه یا تبلت اجرا می شود اگه با سناریو های یک خانه آشنا نیستید در اینجا چند مثال برای شما آورده شده .

•شبیه سازی حضور :تصور کنین قرار است به مسافرت بروید ولی در طول سفر دائما نگران این هستید که سارقان وارد خانه نشوند پس برای این که نگرانی شما برطرف شود کافی است که سناریو شبیه سازی حضور را فعال کنیددر . تو این سناریو کارهای از پیش تعیین شده در زمان مقرر انجام می شوند مثلا چراغ ها ساعت 8 روشن می شوند یا سر ساعت مشخص شده پرده ها شروع به باز شدن میکنند یا حتی تلویزیون برای مدت زمانی روشن و بعد حاموش می شود تمام این کارها باعث می شود عدم حضور شما در خانه احساس نشود  .

•سناریو خواب : بعد از یک روز طولانی حالا زمان استراحت رسیده است وقتی که وارد رختخواب می شوید با فشردن یک دکمه همه ی چراغ های خانه خاموش می شوند و بعد دزدگیر خانه فعال می شود و دما خانه متناسب با دمای مورد نظر شما تغییر می کند .

•سناریو مهمانی : وقتی که مهمان ها قصد ورود به خانه را دارند شما می توانید این سناریو را اجرا کنید به این صورت که لامپ های راهرو روشن می شوند بعد موسیقی ملایمی شروع به پخش شدن می کند و در نهایت برای راحتی بیشتر مهمان ها کولرها شروع به کار می کنند .

•سناریو حضور : تصور کنید بعد از یک روز کار سخت و زیاد در اداره قصد دارید به سمت خانه بیایید برای این که شرایط خانه برای حضور مناسب باشد می توان سناریو حضور را فعال کرد در این حالت چراغ های خانه روشن می شوند ، دمای خانه مطابق با سلیقه شما تغییر داده می شود و قهوه ساز شروع به کار می کند تا در زمان ورود شما همه چیز مطابق با خواست شما باشد .

 

حالا که مراحل هوشمند سازی را با هم مرور کردیم بهتر است ویژگی های این سبک از ساختمان ها و خانه ها را هم بررسی کنیم :

•خانه های هوشمند به شما این اجازه می دهند که از طریق خودکار بودن تنظیم دما ، روشن و خاموش کردن چراغ ها ، باز و بسته کردن پنجره ها و تنظیم آبیاری بر اساس آب و هوا روی مصرف انرژی کنترل بیشتری داشته باشید .

•خانه های هوشمند بینش هایی را در مورد مصرف انرژی ارائه می دهند که می تواند به ما در کارآمدتر شدن انرژی و توجه به عوامل اکولوژیکی کمک کند .

•خانه های هوشمند می توانند مناطقی را که در آن بیشتر از نیاز انرژی مصرف می شود را مشخص کنند و به شما این امکان داده می شود در این مناطق کمتر انرژی مصرف کنید و پول هایتان را ذخیره کنید تا برای موارد مهم تر خرج کنید.

مهم ترین کاری که هر شخص در هنگام انجام یک پروژه در نظر می گیرد هزینه های آن است در اینجا هم به صورت کلی هزینه تقریبی هوشمند سازی برای شما آورده شده است . طبق مقاله قیمت هوشمند سازی ساختمان جهان اسمارت هر خانه می تواند نوع متفاوتی از اتوماسیون منزل را داشته باشد و این امکان وجود دارد که تمام ملک چه در داخل و چه خارج از آن را خودکار کنید یا به سادگی چند منطقه و عملکرد خاص را هوشمند کنید . به همین دلیل ، طیف گسترده ای از هزینه های مربوط به اتوماسیون خانه وجود دارد. میانگین محدوده کلی برای خودکارسازی خانه بین 2000 تا 7000 دلار است ، بیشتر صاحبان خانه حدود 5500 دلار هزینه میکنند تا چراغ ها ، قفل درها و ترموستات ها را خودکار کنند و بلندگوهای هوشمند ، هاب و دوشاخه های هوشمند را مثلا در سه اتاق خواب نصب کنند .کمترین هزینه برای این پروژه حدود 1500 دلار برای بلندگوی هوشمند ، چراغ ها و ترموستات است. بیشترین هزینه این پروژه برای اتوماسیون کامل هر اتاق در خانه از جمله چراغ ، پرده ، قفل ، لوازم ، سیستم آبیاری ، ترموستات ، هاب و چهار بلندگوی هوشمند ، حدود 20000 دلار است. 

در انتها برای این که دید بهتری نسبت به هوشمند سازی ساختمان داشته باشید بهتر است مزایا و معایبی که این خانه ها دارند را در نظر بگیرید

 

مزایا :

•نصب یک سیستم فناوری خانه هوشمند راحتی را برای صاحبان خانه فراهم می کند . به جای کنترل لوازم خانگی ، ترموستات ، روشنایی و سایر ویژگی ها با استفاده از دستگاه های مختلف ، صاحبان خانه می توانند همه آنها را با استفاده از یک دستگاه ، معمولاً تلفن هوشمند یا تبلت کنترل کنند.

•از آنجا که آنها به یک دستگاه قابل حمل متصل شدند ، کاربران می توانند اعلان ها و به روز رسانی ها را در مورد مسائل مربوط به خانه به راحتی دریافت کنند . مثلا ، زنگ درب هوشمند به صاحبان خانه اجازه می دهد تا افراد را ببینند و با آنها در ارتباط باشند حتی زمانی در خانه نیستند . کاربران می توانند دمای داخلی ، روشنایی و لوازم خانگی را هم تنظیم و کنترل کنند .

•به دلیل هزینه راه اندازی سیستم هوشمند ، صاحبان خانه می توانند از صرفه جویی قابل توجهی در هزینه بهره مند شوند . از وسایل برقی و لوازم الکترونیکی می توان به نحو احسن استفاده کرد و هزینه های انرژی را کاهش داد.

 

معایب:

•در حالی که خانه هوشمند راحتی و صرفه جویی در هزینه را ارائه میده ، هنوز چالش هایی وجود دارد . خطرات و اشکالات امنیتی همچنان گریبان گیر سازندگان و کاربران این فناوری هستند . به عنوان مثال ، هکرهای ماهر می توانند به وسایل مجهز به اینترنت در خانه هوشمند دسترسی پیدا کنند .

•نقطه ضعف خانه های هوشمند پیچیدگی درک شدن آنها است. برخی از افراد با فناوری مشکل دارند یا با اولین ناراحتی از آن دست می کشند . تولیدکنندگان و اتحادیه های خانه های هوشمند بر روی کاهش پیچیدگی و بهبود تجربه کاربر کار میکنند تا آن را برای کاربران در انواع مختلف و سطوح فنی لذت بخش و مفید کنند .

•هزینه های نصب فناوری هوشمند می تواند از چند هزار دلار برای یک سیستم بی سیم تا ده ها هزار دلار برای یک سیستم سخت افزاری باشد که هزینه سنگینی است که باید پرداخت شود .