یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۵:۱۵May 2024 19
جستجوی پیشرفته

طراحی توجیهی از ابتدا تا انتها

به زبان خیلی ساده می توان طرح توجیهی را اینگونه تعریف کرد، که در واقع یک نقشه و یا راهنما و یا نوعی برنامه است  که کارآفرینان و سرمایه گذاران برای راه اندازی و یا رونق بخشیدن به کسب و کارشان به این طرح نیاز مبرمی دارند که در اصل این طرح مانند یک راهنما و یا لیدر ویا یک هدایتگر عمل می کند تا مسیر طولانی و غیرقابل پیش بینی برای صاحبین کسب وکار را هموار و شفاف و قابل پیش بینی نموده تا زودتر و راحتتر با برنامه ریزی دقیق مسیر پیشرفت خود را طی کنند و به آینده ای روشن و تضمین شده ای برسند . البته ناگفته نماند نوشتن یک طرح توجیهی خوب اصول و قواعد، علم و دانش، مهارت و تخصص هایی دارد که کار سهل و آسانی نیست و به نوعی علمی ست که باید با دیدی باز و  به روز باشد و در آن تجربه و تبحر و تسلط کافی و لازم را داشت تا بتوان همه جوانب یک پروژه را در نظر گرفته و با ارائه راه حل های کارامد و مفید با ایده های نوین و کاربردی را که بی عیب و نقص نیز باشند و تا انتهای مسیر همراه باشد تا به اهداف تهایی ما را برساند . بنابراین برای تدوین آن استفاده از مشاوران و کارشناسان متخصص لازمه کار است و با استراتژی قوی و با گام های دقیق و برنامه ریزی شده و در کوتاهترین زمان می توان از سرمایه و دارایی به بهنرین شکل ممکن استفاده کرد و بهرمند شد. در نگاه اول راه اندازی یک بیزنس سخت و دشوار بهمراه هزاران سوال می باشد که به کمک طرح توجیهی و با داشتن مستندات ، در وهله اول سازمانها و نهادها و افراد را مجاب نموده و در وهله دوم به سوددهی و منافع زیادی می توان دست یافت.

 

 

مراحل تدوین طرح توجیهی:

در ابتدای کار برای راه اندازی کسب و کار نیاز به اخذ مجوزات لازم  از سازمان ها و نهادهاست و یا حتی نیاز به دریافت وام و تسهیلات بانکی می باشد که با کمک مشاوران متخصص اخذ مجوزات و دریافت وام بانکی راحتتر بوده و زودتر به نتیجه خواهد رسید. در قدم بعدی باید طرحی بی عیب و نقص و کاملا حرفه ای نوشت و همه جوانب مانند بازار ، اقتصادی و مالی ، فنی  و علمی در نظر گرفته شود. بنابراین بررسی قسمتهای بازار و فنی و مالی که هر کدام وسعت و دنیای خاص خودشان را دارند از اصلی ترین بخش های طرح می باشد که از لحاظ علمی باید بررسی شوند بعنوان مثال: در ابتدا باید محدوده فعالیت را مشخص کرده تا دچار سردرگمی نشویم، تمامی نقاط قوت و ضعف و فرصتها و تهدیدات در نظر گرفته شود و به تصمیمات بزرگ برسیم سپس باید تمامی نیاز ها و منابع و گزینه ها را برای پیاده سازی پروژه مد نظر قرار گیرد و ارزیابی شود و با در دست داشتن راه حل های منطقی بهترین انتخابات را داشته. از دیگر الزامات  برآورد هزینه ها و ارزیابی آنهاست که اهمیت بسزایی دارد . آنالیز هزینه ها و سود و بازده سرمایه گذاری باید انجام بگیرد و در نهایت دفاع و توجیه طرح هم برای خودمان و هم برای دیگران و باور داشتن به بیزنسی که می خواهیم به سرانجام برسانیم بسیار حائز اهمیت است.

 

ویژگی طرح توجیهی خوب:

یک طرح توجیهی حرفه ای باید به مرحله اجرا برسد کاملا قانع کننده باشد و از عملی شدن آن کاملا مطمئن بوده و باید بطور دقیق ارزیابی شود بنابراین اصولی بودن و دقیق بودن از شرایط لازم آن است. قطعا برای رسیدن به نتیجه مطلوب و برای اینکه با قدرت وارد بازار کسب و کار شویم لازمه آن طرح توجیهی کارامد و مفید می باشد در غیر اینصورت طرح ناکارامد بوده و طرحی که نتواند راه حل های کلیدی داشته باشد و یا در اجزا مالی و بازار و فنی ضعیف عمل کند ، سازماندهی قوی نداشته باشد ، نتواند انالیز درستی از بازار و رقبا داشته باشد و مدیریت ریسک نداشته و یا بررسی های مالی آن واقع بینانه و استراتژی درستی نداشته باشد، نمیتوان به نتیجه مطلوبی رسید . یک طرح موثر باید بتواند مشخص کند ، که چگونه و چه وقت و کجا کسب و کار را شروع کرده و رونق دهد. بنابراین با داشتن ایده و نظرات خوب می توان بر سختی ها غلبه کرد و از بیزنس و کسب و کار حمایت کرده و سرمایه گذار به راحتی شانس خود را در آن زمینه از کسب و کار امتحان نموده و به بهترین شکل ممکن نهایت استفاده از آن شانس را ببرد.

 

طرح توجیهی باید ارزیابی شود:

پس از طی مراحل بخشهای طرح توجیهی که شامل بازار و فنی و مالی بوده و با بررسی های آن ها باید بتوانیم در قالب چهارچوب قواعد و مقررات ارزیابی نموده و راه حل ها را ارائه نماییم. بطور مثال: در بخش مالی باید ارزیابی کنیم که میزان سرمایه در گردش و سرمایه ثابت و هزینه ها و ماشین آلات ، تاسیسات، زمین، ساختمان، تجهیزات، وسائل نقلیه، دارایی ها و غیره... چقدر است و همچنین از لحاظ شرایط اقتصادی کشور منابع داخلی و خارجی ، عرضه و تقاضا ، کمبودها و کاستی ها و محدودیتها و تمامی مباحث بررسی شود تا میزان اشتغال به کار و میزان تولید و رونق اقتصادی و کسب وکار در نظر گرفته شود. و نتیجتا آیا طرح از لحاظ مالی و فنی توجیهی دارد یا خیر؟ بانک و نهادها بررسی های لازم را انجام می دهند و همه جوانب را با توجه به بیشترین سود و کمترین ریسک طبق  قوانین در نظر میگیرند بنابراین باید طرحی ارائه گردد تا بهترین توجیه را داشته باشد و در کل اجرایی شود.

 

تحلیل طرح توجیهی و کسب وکار:

زمانی که می خواهیم یک پروژه ای را شروع کنیم در همان ابتدای کار باید ببینیم که این پروژه توجیه اقتصادی دارد یا خیر؟ یا اینکه آیا راه اندازی کسب و کار امکانپذیر است یا خیر؟ آیا به سودآوری منتهی میشود یا خیر؟ چگونه می توان وارد عمل شد؟ مشکلات و یا عواملی که ممکن است سر راه قرار بگیرد و مانع کار شود چه هستند؟ چند درصد احتمال شکست و یا ریسک وجود دارد و چگونه می توان درصد و شانس موفقیت و سود را بالاتر برد؟ و خیلی سوالات و چراهای دیگر را می توان با کمک طرح توجیهی قابل پیش بینی و حل نمود. بعضا" تعریف طرح توجیهی و طرح کسب و کار بسیار بهم نزدیکند اما تفاوت عمده ای بین آنها وجود دارد و این است که طرح کسب و کار به نوعی بعد از تدوین و بررسی طرح توجیهی انجام می گیرد. طرح توجیهی در هر زمینه و فعالیت و در هر صنعتی کاربرد دارد و در ابتدای هر فعالیتی لازم است.

 

 

سابقه شرکت مهندسین مشاور طرح ریزی صنایع آریا :

این شرکت با افتخار با سابقه طولانی و درخشان در زمینه تدوین طرح توجیهی مشغول به فعالیت می باشد با استفاده از کارشناسان و افراد مجرب و متخصص در تمامی بخشهای طرح توجیهی با رزومه درخشان در طی چندین سال و همکاری با سازمان ها و شرکت های معتبر و با بیش از 1000 تدوین و تهیه طرح توجیهی موفق در تمامی زمینه ها و با داشتن تاییدیه ها و رزومه ها ی متعدد از شرکتها و همچنین با داشتن مجوزات از نهادهایی همچون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و با گرید مشاور امکان سنجی و طرح توجیهی بانکی از کانون مشاوران اعتباری و سرمایه گذاری بانکی برای دریافت وام و تسهیلات بانکی توانسته در زمینه هایی همچون : دارویی، خدماتی، صنعتی، الکترونیکی، سلولزی، دامپروری، استارت آپ، مبلمان و دکوراسیون، ورزشی، پزشکی، تولیدی، چرم، منسوجات و پوشاک، شیلات، صنایع بازیافت، تبدیلی، فلزی، خودروسازی، کامپیوتر، کشاورزی، گردشگری، مواد غذایی، ساختمان و مصالح ساختمانی و ....... فعالیت نماید.

 

https://matsa.co/