یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۶:۰۳May 2024 19
جستجوی پیشرفته

چگونه با سالمند مبتلا به کم شنوایی ارتباط برقرار کنیم

 

از دست دادن شنوایی یک مشکل شایع است که در اثر سر و صدا ، افزایش سن ، بیماری و وراثت ایجاد می شود.

 افرادی که کم شنوایی دارند ممکن است برای گفتگو با دوستان و خانواده خود مشکل داشته باشند.  همچنین این  افراد  ممکن است در درک توصیه های پزشک ، ارتباط با پرستار سالمند ،  پاسخ به هشدارها و شنیدن زنگ درها و آلارم ها دچار مشکل شوند.

تقریباً از هر سه نفر بین 65 تا 74 سال یک نفر دچار کم شنوایی است و تقریبا نیمی از افراد بالای 75 سال در شنوایی مشکل دارند. اما ، برای برخی از مردم ممکن است پذیرش  کم شنوایی و اعتراف به آن غیر قابل تحمل باشد .

 

ارتباط با سالمند کم شنوا - پرستار سالمند

 

افراد سالمندی که نمی توانند به خوبی بشنوند ممکن است دچار افسردگی شوند ، یا ممکن است از دیگران دوری نموده و منزوی شوند ،  زیرا از درک نکردن آنچه گفته می شود احساس سرخوردگی یا خجالت می کنند. گاهی ممکن است مراقبان سالمند و اطرافیان او به اشتباه تصور کنند که افراد سالمند گیج هستند ، پاسخ نمی دهند یا همکاری نمی کنند در حالیکه تنها مشکل آنها کم شنوایی است .

اگر مشکلات شنوایی سالمند نادیده گرفته شوند یا برای درمان آنها اقدام نگردد ممکن است به مرور زمان  این مشکل بدتر شود.

 بنابراین اگر به عنوان یک سالمند مشکل شنوایی دارید ،بهتر است سریعا به پزشک خود مراجعه کنید. استفاده از سمعک ، آموزش های ارتباط ویژه  ، داروهای خاص و جراحی برخی از درمان هایی هستند که می توانند برای کم شنوایی کمک کننده باشند.

افرادی که کم شنوایی را تجربه می کنند ممکن است دچار مشکل وزوز گوش شوند . این صدا یک علامت است و می تواند نشان دهنده یک مشکل ساده باشد،  مانند قطعه ای از جرم گوش که مجرای گوش را مسدود نموده  و باعث وزوز گوش شده است  ، اما همچنین می تواند نتیجه تعدادی از بیماری های دیگر نیز  باشد.

 

علل کاهش شنوایی

سر و صدای زیاد یکی از شایع ترین علل کم شنوایی است. سر و صدای ناشی از ماشین های چمن زن ، برف پاکن یا موسیقی بلند می تواند به گوش داخلی آسیب برساند و درنتیجه باعث کاهش دائمی شنوایی شود.

 سر و صدای زیاد نیز باعث  وزوز گوش می شود . می توان از اکثر کم شنوایی های مرتبط با سر و صدا جلوگیری نمود .

بهتر است با کاهش صدا در استریو ، تلویزیون یا هدفون خود را محافظت کنید. برای دور شدن از سر و صدای بلند ؛ یا از گوش گیر یا محافظ گوش  استفاده کنید.

 

جرم گوش یا تجمع مایع در گوش می تواند صداهایی را که از پرده گوش به گوش داخلی منتقل می شوند ، را مسدود کند.

 اگر انسداد جرم در گوش به صورت مکرر پیش می آید لازم است فرد سالمند برای حل این مشکل با پزشک گوش و حلق و بینی مشورت نماید .

 

سوراخ شدن پرده گوش نیز می تواند باعث کاهش شنوایی شود. پرده گوش می تواند در اثر عفونت ، فشار یا قرار دادن اجسامی در گوش از جمله گوش پاک کن آسیب ببیند.

 بنابراین پرستار سالمند و مراقبان او در صورت درد یا تخلیه مایعات از گوش سالمند باید سریعا او را برای انجام معاینه نزد پزشک متخصص ببرند .

بیماری ها و مشکلات بهداشتی شایع در افراد سالمند ، مانند دیابت یا فشار خون بالا ، می تواند باعث کاهش شنوایی فرد گردد.

  ویروس ها و باکتری ها (از جمله عفونت گوش اوتیت میانی) ، بیماری قلبی ، سکته مغزی ، آسیب مغزی یا تومور نیز ممکن است بر شنوایی تأثیر بگذارد.

کاهش شنوایی همچنین می تواند ناشی از مصرف برخی از داروها باشد. داروهای "اتوتوکسیک" گاهی اوقات به طور دائم به گوش داخلی آسیب می رسانند.

 برخی از داروهای اتوتوکسیک شامل داروهایی هستند که برای درمان عفونت های جدی ، سرطان و بیماری های قلبی استفاده می شوند.

 برخی از آنتی بیوتیک ها سمیت سلولی دارند. حتی آسپرین در برخی دوزها می تواند مشکلاتی را ایجاد کند.

وراثت همچنین می تواند باعث کاهش شنوایی شود. اما همه اشکال ارثی کم شنوایی در هنگام تولد اتفاق نمی افتد.

 برخی از اشکال ارثی کم شنوایی ممکن است  بعداً در زندگی ظاهر شوند. به عنوان مثال ، در اتواسکلروز ، که تصور می شود یک بیماری ارثی است ، رشد غیرطبیعی استخوان از عملکرد صحیح ساختارهای داخل گوش جلوگیری می کند.

 

چگونه با کم شنوایی کنار بیاییم

در صورتی که پرستار سالمند و اطرافیان او متوجه علائم کاهش شنوایی در او شدند لازم است این موضوع را با پزشک سالمند در میان بگذارند تا راهنمایی های لازم را بدست آورند  . همچنین فرد سالمندی که متوجه کم شنوایی خود می شود نیز باید اقدامات زیر را انجام دهید :

به اطرافیان خود اطلاع دهید که مشکل شنوایی دارید.

از اطرافیان بخواهید زمانی که با شما روبرو می شوند و آهسته تر و واضح تر صحبت کنند. همچنین از آنها بخواهید بدون فریاد کشیدن صحبت کنند.

به آنچه گفته می شود و حالات یا حرکات صورت مخاطب توجه کنید.

در صورتی که متوجه صحبت های او نشده اید ، او را در جریان بگذارید.

از شخص صحبت کننده بخواهید جمله نامفهوم را تکرار  کند .

در کنفرانس ها مکان مناسبی برای گوش دادن به صدای سخنران پیدا کنید. در مکانی بنشینید که بین بلندگو و منبع صدا قرار داشته باشد . برای صحبت کردن با دیگران به مکان های آرام تر بروید .

اگر فکر می کنید مشکل شنوایی دارید ، مهمترین کاری که می توانید انجام دهید این است که از مشاوره تخصصی کمک بگیرید.

پزشک متخصص می تواند مشکل شنوایی را تشخیص داده و آن را اندازه گیری و درمان کند.

 

ارتباط با سالمند کم شنوا - پرستار سالمند

 

 نحوه گفتگو و ارتباط  با افرادی که کم شنوایی دارند

در اینجا نکاتی وجود دارد که لازم است پرستار سالمند و اطرافیان او در هنگام صحبت با سالمند کم شنوا  استفاده کنید:

در یک گروه ، افراد مبتلا به کم شنوایی را  مخاطب مکالمه قرار دهید.

برای کمک به کاهش سر و صدای پس زمینه ، به ویژه در رستوران ها و مجالس اجتماعی ، مکانی آرام برای صحبت پیدا کنید.

در نور مناسب بایستید و از عبارات یا حرکات صورت برای نشان دادن سرنخ ها استفاده کنید.

در هنگام صحبت با شخص کم شنوا روبروی او بایستید و واضح صحبت کنید. حفظ تماس چشمی مهم است .

کمی بلندتر از حالت عادی صحبت کنید ، اما فریاد نزنید. سعی کنید آهسته اما طبیعی صحبت کنید.

با سرعت مناسب صحبت کنید.

هنگام صحبت کردن ، دهان خود را پنهان نکنید ، غذا نخورید و آدامس نجوید.

در صورت لزوم ، با استفاده از کلمات مختلف ، صحبت خود را تکرار کنید.

سعی کنید مطمئن شوید که فقط یک نفر همزمان  صحبت می کند.

صبور . مثبت و آرام باشید.

از فرد کم شنوا بپرسید چگونه می توانید به او کمک کنید.

 

دستگاه هایی که به کاهش شنوایی کمک می کنند

پزشک یا متخصص ممکن است به سالمند پیشنهاد کند که از سمعک استفاده کند. سمعک ها دستگاه های الکترونیکی و باتری خوری هستند که صداها را بلندتر می کنند.

 انواع مختلفی از سمعک وجود دارد. قبل از خرید سمعک ، مطمئن شوید که بیمه درمانی شما هزینه آن را تامین می کند یا خیر.

می توانید در ابتدا  دوره آزمایشی استفاده از سمعک داشته باشید تا مطمئن شوید دستگاه برای شما مناسب است یا خیر . متخصص شنوایی یا متخصص سمعک نحوه استفاده از سمعک را به سالمند آموزش خواهد داد .

دستگاه های کمکی گوش دادن ، برنامه های تلفن همراه ، دستگاه های هشدار دهنده و کاشت حلزون گوش می توانند به برخی از افراد مبتلا به کم شنوایی کمک کنند.

 کاشت حلزون گوش ، وسیله ای الکترونیکی برای افرادی است که دچار کم شنوایی شدید هستند. آنها برای همه انواع کم شنوایی کارآمد نیستند .

 سیستم های هشدار می توانند با زنگ در ، آشکارسازهای دود و ساعت های زنگ دار کار کنند تا سیگنال های بصری یا ارتعاشات را برای فرد سالمند ارسال کنند. به عنوان مثال ، یک چراغ چشمک زن می تواند به سالمند اطلاع دهد کسی در خانه است یا تلفن زنگ می زند.

 برخی از افراد برای تشخیص زنگ تلفن همراه تنها به ویبره موبایل خود نیاز دارند. با پزشک خود در مورد آنچه برای شما مناسب است صحبت کنید.

 

ارتباط با سالمند کم شنوا - پرستار سالمند

 

مرکز پرستاری سفیر آرامش با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز با شماره  53808080  021 تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.