یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۵:۳۶May 2024 19
جستجوی پیشرفته

چگونه مراقب خودروی اتوماتیک خود باشیم؟

چگونه مراقب خودروی اتوماتیک خود باشیم؟

 

 

 

 

نگهداری از۲۰۶ تیپ شش لای پر قو

 

از سال ۱۳۸۰ که ۲۰۶ به بازار آمد تا امروز تنها در سه مدل‌ خود گیربکس اتوماتیک گذاشته است. اولین خودروی اتوماتیک آن ۲۰۶ تیپ شش بود که تولید آن به دلیل مشکلات شرکت در تامین گیربکس متوقف شد.

 امروز تنها راه داشتن این خودرو خرید پژو ۲۰۶ تیپ ۶ کارکرده است. خودرویی که نگهداری از دنده آن به دلیل توقف تولید، مهارت خاصی می‌خواهد. در گزارش زیر با نحوه نگهداری از آن آشنا شویم. 

ابتدا باید بدانیم که رانندگی در مسیرهای دارای شیب فشار زیادی به گیربکس ما وارد می کند. برای همین تا جای ممکن در این مسیرها رفت‌وآمد نباید کرد. 

همچنین اگر در ترافیک گیر کرده‌اید باید از دنده دستی برای رانندگی استفاده کنید. چرا که در ترافیک مدام باید دنده را به یک و دو تغییر داد. این کار گیربکس را در طولانی مدت از تنظیم خارج می‌کند .فشار دادن پدال‌های ترمز و گاز در ۲۰۶ تیپ ۶ آداب خودش را دارد. برای مثال نباید به صور متناوب و پشت سر هم پدال گاز را زیاد فشار داد. بلکه شیوه افزایش و کاهش سرعت آن باید بسیار آرام باشد. گاز دادن وی‌در پی و نامنظم و نامتعادل توسط راننده می‌توان باعث شود که گیربکس روی یک دنده بماند و دیگر تغییری نکند. 

 

 افرادی که دنبال خرید پژو ۲۰۶ تیپ ۶ کارکرده هستند باید بدانند که این خودرو گیربکس بسیار ساده‌ای دارد. بنابراین انتظار نداشته باشند که همیشه در حالت اسپرت رانندگی خواهند کرد. عوض کردن به موقع روغن گیربکس اهمیت زیادی در سالم ماندن آن دارد. بر اساس دفترچه راهنمای ۲۰۶ روغن مناسب برای این خودرو روغن AL4 esso  است که معمولا هر بار شش لیتر روغن می‌برد. 

 

یکی از ایرادهای رایج گیربکس ۲۰۶ به تغییر سایز لاستیک یا رینگ‌های خودرو برمی‌گردد. کامپیوتر خودرو و محاسبات گیربکس با همان سایز قبلی تنظیم شده و کارایی آن با تغییر لاستیک کاهش می‌یابد. 

مجموعه مدارهای الکترونیکی برق ۲۰۶ اتوماتیک بسیار حساس است. زمانی که در خودرو آمپلی‌فایر نصب می‌کنید یا  چراغ زنون می‌گذارید نظم این برق‌کشی را از بین می‌برید و به گیربکس خودرو ضرر می‌زنید. بنابراین با خرید پژو ۲۰۶ تیپ ۶ کارکرده نباید به سمت ارتقا سیستم صوتی یا هر تیونینگی که به سیستم برق خودرو کار داشته باشد بروید.

به هیچ وجه خودروی دیگری را بکسل نکنید. همچنین بکسوات کردن در برف و گل به کارایی گیربکس خودرو ضربه می‌زند.

نحوه رانندگی با ۲۰۶ تیپ ۶ متفاوت از بقیه تیپ‌هاست. حتی خاموش و روشن کردن آن ترتیب خاص خود را دارد. برای خاموش کردن باید ابتدا دنده را به N منتقل کرد و پدال ترمز را فشار داد و سپس همزمان ترمز دستی را کشید. آن وقت پای خود را از روی پدال ترمز بردارید و وقتی خودرو ایستاد، دنده را به P منتقل و سوئیچ را خاموش کنید.

 

برای روشن کردن خودرو باید بعد از روشن کردن سوییچ دنده را در حالتD  یا R قرار داد. وقتی صدای تقه آمد که احساس کردید گیربکس درگیر شده باید ترمز دستی را خواباند و سپس حرکت کرد. در غیر این صورت ممکن است دنده قفل شود. با زور زدن برای حرکت آن آسیب زیادی به گیربکس وارد می‌شود. حتی در توقف‌های کمتر از دو دقیقه مثل ترافیک یا پشت چراغ باید بعد از گذاشتن پا روی ترمز، دنده را به N یا  P  منتقل کرد.  اگر هم زمان توقف بیشتر طول کشید باید آن را در وضعیت N  قرار داد. 

روشن شدن  نمایشگر به شکل حرف s و یا صدای بوق به ما این پیام را می‌دهد که گیربکس دچار مشکلی شده. گاهی با تعویض روغن این اخطار محو می‌شود؛ اما گاهی این علامت با هر بار خاموش و روشن کردن بر سر جای خودش است که نشان می‌دهد یکی از نکات بالا را رعایت نکرده‌ایم. در این صورت باید خودرو را نشان تعمیرکار بدهیم و منتظر ایراد و هزینه‌ای بزرگ‌تر بمانیم.

 

منبع : ویرلن