یکشنبه ۳۰ اردیبهشتساعت ۰۶:۴۲May 2024 19
جستجوی پیشرفته

چطور طراح گرافیک شویم؟ + 4 گام تبدیل شدن به یک گرافیست حرفه ای

 

اگر به هنر علاقه دارید و می خواهید طراح گرافیک شوید، باید به خوبی با مسیر آن آشنا باشید. شما به کمک آموزش طراحی گرافیک می توانید هنر و استعداد خود را به تصویر بکشید و از روش های مختلف کسب درآمد کنید. با گسترش کسب و کارهای اینترنتی هر روز نیاز به گرافیست ها بیشتر از گذشته می شود. 

طراحان گرافیک، به کمک نرم افزارهای گرافیکی می توانند تصاویری را خلق کنند که حرف های بسیاری برای گفتن دارند. گرافیست ها با کمی الهام گرفتن از آثار دیگر و ترکیب آن با خلاقیت و قوه تخیل خود، آثار منحصر به فرد خود را طراحی و خلق می کنند. اگر شما هم می خواهید به یک طراح گرافیک حرفه ای تبدیل شوید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

 

طراحان گرافیک چه کارهایی انجام می دهند؟

قبل از هر چیز شما باید با حیطه کاری طراحان گرافیک آشنا شوید. یکی از ویژگی های جذاب این تخصص گستردگی بسیار زیاد شاخه های فعالیت آن است. شما به عنوان یک طراح گرافیک می توانید در حوزه های مختلفی نظیر چاپ، طراحی لوگو، طراحی رابط کاربری، دیجیتال مارکتینگ، طراحی بیلبورد و بنرهای تبلیغاتی، طراحی بسته بندی محصولات و... فعالیت کنید. 

در واقع این علاقه مندی شماست که مشخص می کند در کدامیک از این حوزه ها باید مشغول به فعالیت شوید. بهتر است قبل از ورود تصمیم خود را مبنی بر اینکه در کدام حوزه کاری قصد فعالیت دارید مشخص کنید چرا که در ادامه شما باید نرم افزارها و مهارت های مرتبط با آن حوزه را بیاموزید.

 

 

چه نرم افزارهایی را باید برای گرافیست شدن یاد بگیریم؟

مهم ترین بخش در مسیر طراحی گرافیک یادگیری نرم افزارهای طراحی گرافیک است. یک گرافیست بدون این ابزارها هیچ کاری نمی تواند انجام دهد. با توجه به شاخه ای از طراحی گرافیک که در آن قصد فعالیت دارید، باید انتخاب کنید که کدام نرم افزارها را بیاموزید. هریک از نرم افزارهای گرافیکی کاربردهای مختص خود را دارند که در ادامه به معرفی هر کدام خواهیم پرداخت:

 

1-ادوبی فتوشاپ (Adobe Photoshop)

نرم افزار فتوشاپ را می توان اصلی ترین نرم افزار گرافیکی دانست. در واقع شما به عنوان یک گرافیست باید با فتوشاپ آشنایی کافی داشته باشید و بتوانید با ابزارهای مختلف آن کار کنید. بنابراین برای شروع گذراندن یک دوره آموزش فتوشاپ می تواند بهترین گزینه باشد. شما به کمک فتوشاپ دریایی از امکانات را در اختیار خواهید داشت. ابزارهای مختلف این نرم افزار به شما اجازه طراحی هر چیزی را می دهند. از طراحی لوگو و کارت ویزیت و کاتالوگ و بروشور گرفته تا پوسترهای تبلیغاتی و طراحی سایت و... تماما در این نرم افزار قابل انجام هستند.

فرمت اصلی خروجی فتوشاپ PSD است و می توانید طرح های خود را به صورت کاملا لایه باز ذخیره کنید. فتوشاپ یک نرم افزار پیکسلی است و برای طراحی تصاویر وکتور مناسب نیست اما می توان گفت به جز این مورد می توان در فتوشاپ هرچیزی را طراحی کرد. از ابزارهایی که این نرم افزار در اختیار شما قرار می دهد می توان به کراپ کردن، چرخاندن و ویرایش تصاویر، حذف blemish و نقطه و لکه های زاید تصاویر، ویرایش رنگ، افزودن فیلترهای متنوع و... اشاره کرد.

 

 

2-ادوبی ایلوستریتور (Adobe Illustrator)

نرم افزار بعدی در این لیست قطعا ایلوستریتور می باشد. این نرم افزار نیز محصول شرکت Adobe بوده و با ابزارهایی که در اختیار می گذارد از شما یک گرافیست حرفه ای می سازد. در واقع بعد از یادگیری فتوشاپ گذراندن یک دوره آموزش ایلوستریتور و یادگیری کامل این نرم افزار می تواند مهارت های طراحی شما را به طرز عجیبی گسترش دهد!

 

نرم افزار ایلوستریتور یک نرم افزار برداری است که برای طراحی و ویرایش تصاویر وکتور به کار می رود. در واقع ایلوستریتور تنها ضعف فتوشاپ را به عنوان یک نرم افزار پیکسلی به خوبی برطرف می سازد. شما به کمک ایلوستریتور می توانید انواع تصاویر وکتور، رابط کاربری، کارت ویزیت ها، بنرهای تبلیغاتی، لوگو و... را طراحی کنید و در هر اندازه ای آنها را چاپ کنید. برداری بودن این نرم افزار به شما کمک می کند طرح های خود را بدون کوچکترین افت کیفیت در هر ابعادی خروجی بگیرید و حتی چاپ کنید!

 

3-کورل دراو (Corel Draw)

کورل دراو نیز مانند ایلوستریتور یک نرم افزار برداری و بسیار محبوب و پرکاربرد است که با تسلط بر آن در کنار فتوشاپ و ایلوستریتور جعبه ابزار شما به عنوان یک گرافیست کامل می شود. شما به کمک کورل دراو می توانید تصاویر وکتور، لوگو، کارت ویزیت، بنر تبلیغاتی، طراحی جعبه، طراحی جلد کتاب و... را به سادگی و با بهترین کیفیت انجام دهید.

در واقع تفاوت اصلی کورل دراو با ایلوستریتور در این است که کورل دارای ابزارهایی برای طراحی در صنعت چاپ نیز می باشد. شما به کمک این نرم افزار می توانید طراحی بسته بندی، جعبه، جلد کتاب و... را به راحتی طراحی کنید و از آنها برای دستگاه های چاپ خود خروجی بگیرید.

 

4-ادوبی ایندیزاین (Adobe Indesign)

ایندیزاین یکی دیگر از نرم افزارهای گرافیکی محبوب است که با هدف طراحی طرح های چاپی ساخته و عرضه شده است. ایندیزاین را می توان نرم افزار مختص صنعت چاپ دانست. به کمک این نرم افزار می توان مجله، کتاب ، کاتالوگ، پوستر، بنر و... را طراحی و برای چاپ آماده سازی کرد. 

ایندیزاین ابزارهایی را در اختیار شما قرار می دهد که می توانید به کمک آنها به سادگی صفحه آرایی انجام دهید. همچنین می توانید از طرح های خود با بیش از 10 فرمت مختلف خروجی بگیرید و در دستگاه های چاپی متنوع استفاده کنید.

 

5-اسکچ (Skecth)

اسکچ یک نرم افزار محبوب در زمینه طراحی رابط کاربری است که به طور اختصاصی برای سیستم عامل مک توسعه داده شده است. شما به کمک این نرم افزار محبوب می توانید رابط کاربری سایت، اپلیکیشن و برنامه های کامپیوتری را طراحی کنید و به کمک ابزارهایی که در اختیار شما قرار می دهد رابط کاربری طراحی شده را را به صورت انیمیشن درآورید.

 

6-فیگما (Figma)

فیگما یک نرم افزار برداری و فوق العاده محبوب است که می توانید از آن در بستر اینترنت به سادگی استفاده کنید. بنابراین فرقی نمی کند در چه سیستم عاملی قصد استفاده از آن را دارید، کافی است وارد سایت Figma شوید و کار طراحی خود را شروع کنید. فیگما را می توان یک نرم افزار گرافیکی انقلابی دانست چرا که با ویژگی ها و ابزارهایی که در اختیار قرار می دهد و همچنین با جامعه طراحان بزرگی که از آن پشتیبانی می کنند، به یک نرم افزار گرافیکی قدرتمند تبدیل شده است.

انجام کارهای تیمی در فیگما بسیار ساده است و می توان آن را بهترین گزینه برای انجام پروژه های طراحی تیمی دانست. کاربرد اصلی فیگما در طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری سایت ها و اپلیکیشن هاست. علاوه بر این می توانید به منابع رایگان و بسیار جذاب تصاویر و آیکون ها دسترسی داشته باشید که تماما توسط جامعه کاربران فیگما طراحی و عرضه شده اند.

 

 

چطور یک گرافیست حرفه ای شویم؟

اگر قصد تبدیل شدن به یک طراح گرافیک یا گرافیست را دارید، باید مانند دیگر تخصص ها یک مسیر مشخص را طی کنید. در ادامه به طور خلاصه این مسیر را به شما آموزش می دهیم:

1-یادگیری مبانی طراحی گرافیک

شما به عنوان یک گرافیست باید به خوبی با مبانی و اصول طراحی گرافیک آشنا باشید. بخش مهمی از مبانی طراحی گرافیک مرتبط با عناصر و المان های طراحی می باشد. این عناصر به شما در خلق آثار متنوع و خلاقانه کمک می کند و شناخت دقیق آنها به شما در استفاده صحیح از آنها کمک می کند. عناصر طراحی گرافیک عبارت اند از : رنگ، فرم، خط، شکل، بافت، اندازه و فضا

شناخت کامل شما از این عناصر و نحوه به کارگیری آنها در طرح ها از شما یک طراح گرافیک با درک بالا می سازد که می تواند هرگونه طرح خلاقانه ای را در هر زمینه ای طراحی و پیاده سازی کند.

 

2-یادگیری نرم افزارهای طراحی گرافیک

مهم ترین رکن در طراحی گرافیک کار با ابزارها و نرم افزارهای گرافیکی است. شما به عنوان یک گرافیست باید به خوبی بتوانید با یک الی چند نرم افزار گرافیکی با توجه به نیاز خود کار کنید. هر کدام از نرم افزارهایی که در بخش قبل توضیح دادیم با اهداف خاصی توسعه داده شده اند و شما باید به خوبی تشخیص دهید که از کدام نرم افزار برای انجام چه کاری استفاده کنید و تسلط کافی را نیز برای کار با آن داشته باشید. قطعا یک گرافیست که فقط کار با فتوشاپ را بلد باشد یک گرافیست حرفه ای نمی توان دانست چرا که بسیاری از کارها در حوزه های مختلف از طریق فتوشاپ به خوبی انجام نمی شوند و باید با نرم افزارهای مرتبط انجام شوند. یادگیری اینگونه نرم افزارها به کمک دوره های آموزش آنلاین به سادگی ممکن است. برای اینکار می توانید از پلتفرم های آموزش آنلاین مثل سایت داناپ (Danup.ir) استفاده کنید.

 

3-تمرین کنید

پس از یادگیری نرم افزارهای مورد نیاز خود حالا وقت تمرین و کسب تجربه است. کسب تجربه در حوزه گرافیک نیازی به حضور در یک شرکت و به استخدام درآمدن در یک پروژه ندارد. شما می توانید بنرهای تبلیغاتی، لوگوها، بروشورها و... را از سطح اینترنت دانلود کنید و سعی کنید مشابه آنها را طراحی کنید. بعد از اینکه مهارت کافی در این زمینه را به دست آوردید و توانستید مشابه طرح های دیگران را پیاده سازی کنید، حالا زمان آن رسیده که از چاشنی خلاقیت خود نیز استفاده کنید.

این بار تصاویر و طرح های گرافیکی مختلف را دانلود کنید و از آنها الهام بگیرید. سپس از خلاقیت خود استفاده کنید و طرح منحصر به فرد خود را خلق کنید. این کار را چندین بار تکرار کنید و نظر دیگران را در مورد طرح خود بپرسید. اگر بارخوردها نسبت به طرح های شما خوب و یا عالی است، زمان آن رسیده تا وارد بازار کار شوید!

 

4-ایجاد پورتفولیو برای طراحی ها

تمامی گرافیست های حرفه ای یک پورتفولیو حرفه ای نیز از کارهای خود دارند. شما باید از طرح های جذاب و خاص خود یک پورتفولیو بسازید و آن را در سایت و شبکه های اجتماعی خود با دیگران به اشتراک بگذارید. شما با این کار می توانید کارفرمایان بسیاری را جذب خود کنید و پروژه های مختلفی را انجام دهید. 

کارفرمایان برای استخدام طراحان گرافیک از آنها نمونه کار درخواست می کنند. اگر شما قبل از این درخواست یک پورتفولیو جذاب از کارهای خلاقانه خود تشکیل داده باشید، به راحتی می توانید کارفرمای مورد نظر را قانع کنید که شما بهترین گزینه برای انجام کار هستید!

 

جمع بندی

ما در این مطلب نرم افزارهای گرافیکی مهم و مسیر تبدیل شدن به یک گرافیست حرفه ای را به شما معرفی کردیم. اگر تصمیم شما برای ورود به این حوزه جدی است باید حداقل کار با نرم افزارهای فتوشاپ و ایلوستریتور را به طور کامل بدانید. اگر تصمیم شما حرفه ای تر شدن در حوزه طراحی گرافیک است، بهتر است با تمامی این نرم افزارها آشنایی کافی را داشته باشید تا بتوانید پروژه های مختلف در صنایع مختلف را انجام دهید.